360 View Image
2018 PINOT NOIR Domaine Anderson, Anderson Valley California
  • USA
    USA
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 13%

64% af Pinot Noir-druerne kommer fra vinmarken Dach (CCOF Organic og Demeter Biodynamic), 29% fra vinmarken Walraven (CCOF Organic), og de sidste 7% fra vinmarken Pinoli (delvist… Læs mere

Anmeldelser
Vinous
James Suckling

599,00 DKK

På lager (100+.)

Domaine Anderson

Da det berømte Champagnehus Louis Roederer (ejet af familien Rouzaud) i starten af 1980’erne indledte deres søgen efter det optimale sted til produktion af ”top-mousserende” vine i Californien, valgte man Anderson Valley i Mendocino County i det nordlige Californien. Her fandt man det helt rigtige terroir – perfekte jordbundsforhold og et relativt køligt klima grundet beliggenheden tæt ved Mendocino-kysten. Roederer Estate var dermed en realitet og her på dets tilhørende 234 ha. kunne man under ideelle betingelser dyrke Pinot Noir og Chardonnay – de vigtigste druesorter til produktion af store mousserende vine som fx husets højtestimerede ”Quartet”. Senere overtog man også en anden producent af mousserende vine i Anderson Valley – Scharffenberger Cellars nær Philo, nordvest for Boonville.

Ønsket om også at producere ”stille” vine på Chardonnay og Pinot Noir førte i slutningen af 1990’erne til at man skabte vinserien ”Carpe Diem” og senere til grundlæggelsen af vinhuset Domaine Anderson. De tre forskellige vinmarker i tre forskellige subregioner i Anderson Valley AVA som Domaine Anderson består af (Dach Vineyard (7,6 ha.) i subregionen Poleeko i den midterste del af Anderson Valley, Walraven Vineyard (5,6 ha.) i den nordlige subregion Boonville og Pinoli Wineyards (3 ha.) i subregionen Deep End som ligger tættest på Stillehavet og derfor er køligst), er valgt helt optimalt i forhold til at skabe komplekse vine.

Filosofien er klar: Man forsøger, med minimal indgriben under vinificeringen, at lave vine som udtrykker en ægte Anderson Valley-stil kombineret med en næsten klassisk elegance, som man ofte finder i franske vine.

Anderson Valley

Indhold Kommer snart

Domaine Anderson

Da det berømte Champagnehus Louis Roederer (ejet af familien Rouzaud) i starten af 1980’erne indledte deres søgen efter det optimale sted til produktion af ”top-mousserende” vine i Californien, valgte man Anderson Valley i Mendocino County i det nordlige Californien. Her fandt man det helt rigtige terroir – perfekte jordbundsforhold og et relativt køligt klima grundet beliggenheden tæt ved Mendocino-kysten. Roederer Estate var dermed en realitet og her på dets tilhørende 234 ha. kunne man under ideelle betingelser dyrke Pinot Noir og Chardonnay – de vigtigste druesorter til produktion af store mousserende vine som fx husets højtestimerede ”Quartet”. Senere overtog man også en anden producent af mousserende vine i Anderson Valley – Scharffenberger Cellars nær Philo, nordvest for Boonville.

Ønsket om også at producere ”stille” vine på Chardonnay og Pinot Noir førte i slutningen af 1990’erne til at man skabte vinserien ”Carpe Diem” og senere til grundlæggelsen af vinhuset Domaine Anderson. De tre forskellige vinmarker i tre forskellige subregioner i Anderson Valley AVA som Domaine Anderson består af (Dach Vineyard (7,6 ha.) i subregionen Poleeko i den midterste del af Anderson Valley, Walraven Vineyard (5,6 ha.) i den nordlige subregion Boonville og Pinoli Wineyards (3 ha.) i subregionen Deep End som ligger tættest på Stillehavet og derfor er køligst), er valgt helt optimalt i forhold til at skabe komplekse vine.

Filosofien er klar: Man forsøger, med minimal indgriben under vinificeringen, at lave vine som udtrykker en ægte Anderson Valley-stil kombineret med en næsten klassisk elegance, som man ofte finder i franske vine.

Anderson Valley

Indhold Kommer snart
Vinous
James Suckling

Om produktet

64% af Pinot Noir-druerne kommer fra vinmarken Dach (CCOF Organic og Demeter Biodynamic), 29% fra vinmarken Walraven (CCOF Organic), og de sidste 7% fra vinmarken Pinoli (delvist CCOF Organic).

Høsten foretages om natten, når temperaturen er lavest og ad flere omgange i løbet af september, når druerne på de forskellige parceller er optimalt modne. Det giver i alt 22 forskellige fade i separate gæringer og med druernes egne vilde gærceller. Gæringen varer i gennemsnit 11 dage og kombineres med løbende omrøringer for en del af vinen. I løbet af vinteren og første del af foråret gennemgår vinen en malolaktisk gæring, og herefter modner den videre i de samme fade til næste vinter, hvor de forskellige cuveer sammenstikkes umiddelbart før aftapningen. Fadene er 228 l. Bourgogne-fade (30% nye) fra bl.a. François Frères, Sirugue og Seguin Moreau.

Pinot Noir fra Domaine Anderson har en mørk, rubinrød farve. Duften er frugtrig og aromatisk, med nuancer af røde bær (kirsebær, tranebær), men også komplekse toner af tørrede blomster, læder og krydderier som pomerans, kanel og kardemomme. I den elegante smag fornemmer man også diskrete toner af træ, vanilje og ret sprøde toner af tannin og en smule mineralitet. Eftersmagen er lang og flot afrundet.

Servér vinen til vildtretter (gerne med ribs eller tyttebær), grillet okse- eller lammekød eller hvidskimmeloste.

Specifikationer

Varenr

05507111835

Årgang

2018

Land

USA
USA

Indhold

75 cl

Alkohol

13%

Druesammensætning

Pinot Noir

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle