Leo Steen henter Pinot Noir-druerne til denne vin på Filigreen Farm i AVA Anderson Valley. Gården er meget mere end en vinproducent, idet man også producerer grønsager, blomster… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
599,00 DKK
Bag Leo Steen Wines finder man danskfødte Leo Steen Hansen. Som søn af en køkkenchef blev hans interesse for god vin og mad vakt i en tidlig alder, og den interesse (især for vinen) blev ikke mindre af, at han som 20-årig kom i lære hos sommeliermester Orla Farmann på Munkebjerg Hotel. Senere havde han i nogle år jobs på gode restauranter i Frankrig, Spanien og Italien, mens han tog sin europæiske sommelieruddannelse. I 1997 blev han chefsommelier på Restaurant Kong Hans i København, og i den forbindelse var han bl.a. på en rejse til Californien for at udvælge vin. Her blev han så inspireret af den californiske vinscene, at han i 1999 flyttede til Californien med håbet om at fuldføre sin drøm om selv at lave vin. Han havnede i Sonoma, hvor han startede med at arbejde i dagtimerne hos forskellige vinhuse for efterfølgende at arbejde som sommelier i aftentimerne!
I 2002 begyndte han at arbejde hos Stuhmuller Vineyards i Alexander Valley, hvor han sideløbende tog en ønolog-uddannelse. I 2004 blev han ansvarlig for vinificeringen hos Stuhmuller, og samtidig startede han sit eget firma, Leo Steen Wines, hvor han sideløbende lavede et par vine i sit eget regi. Via gode relationer til ejere af nøje udvalgte parceller, fik han således mulighed for at købe druer af topkvalitet.
I dag er Leo fuldtidsbeskæftiget i sit eget firma, og hvor han gennem årene har udvidet sin portefølje betragteligt. Leo har høstet stor anerkendelse for sine vine, der søges tilnærmet den europæiske stil så meget som muligt. En del af opskriften herpå er fokus på naturgær, lavere alkoholindhold og mindre brug af ny eg. Leo er samtidig optaget af at øge bæredygtigheden i sin vinproduktion, herunder anvendelse af biodynamiske og økologiske principper.
Bag Leo Steen Wines finder man danskfødte Leo Steen Hansen. Som søn af en køkkenchef blev hans interesse for god vin og mad vakt i en tidlig alder, og den interesse (især for vinen) blev ikke mindre af, at han som 20-årig kom i lære hos sommeliermester Orla Farmann på Munkebjerg Hotel. Senere havde han i nogle år jobs på gode restauranter i Frankrig, Spanien og Italien, mens han tog sin europæiske sommelieruddannelse. I 1997 blev han chefsommelier på Restaurant Kong Hans i København, og i den forbindelse var han bl.a. på en rejse til Californien for at udvælge vin. Her blev han så inspireret af den californiske vinscene, at han i 1999 flyttede til Californien med håbet om at fuldføre sin drøm om selv at lave vin. Han havnede i Sonoma, hvor han startede med at arbejde i dagtimerne hos forskellige vinhuse for efterfølgende at arbejde som sommelier i aftentimerne!
I 2002 begyndte han at arbejde hos Stuhmuller Vineyards i Alexander Valley, hvor han sideløbende tog en ønolog-uddannelse. I 2004 blev han ansvarlig for vinificeringen hos Stuhmuller, og samtidig startede han sit eget firma, Leo Steen Wines, hvor han sideløbende lavede et par vine i sit eget regi. Via gode relationer til ejere af nøje udvalgte parceller, fik han således mulighed for at købe druer af topkvalitet.
I dag er Leo fuldtidsbeskæftiget i sit eget firma, og hvor han gennem årene har udvidet sin portefølje betragteligt. Leo har høstet stor anerkendelse for sine vine, der søges tilnærmet den europæiske stil så meget som muligt. En del af opskriften herpå er fokus på naturgær, lavere alkoholindhold og mindre brug af ny eg. Leo er samtidig optaget af at øge bæredygtigheden i sin vinproduktion, herunder anvendelse af biodynamiske og økologiske principper.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Leo Steen henter Pinot Noir-druerne til denne vin på Filigreen Farm i AVA Anderson Valley. Gården er meget mere end en vinproducent, idet man også producerer grønsager, blomster og æbler, alt dyrket og certificeret biodynamisk. Jordbundsforholdene i dalen (Feliz-typen) mellem kyst-træsorter mod vest og Anderson Creek mod øst, består primært af dybe silt-, sand- og stenaflejringer, som giver god dræning og perfekte dyrkningsforhold til Pinot Noir af den fremragende ”Pommard-klon”. Det lykkedes Leo i 2020 (hvor flere brande truede området) at købe nok druer til at kunne lave i alt 1.200 fl. af denne Pinot Noir, hvoraf 240 fl. har fundet vej til Danmark.
Druerne er håndplukkede, og 2/3 af dem er afstilket efter ankomsten til kælderen. Gæringen foregik på små, åbne ståltanke med druernes vilde gær og varede i 12 dage. Efter en skånsom presning i små håndpresser, gennemgik vinen en malolaktisk gæring og blev modnet i 12 måneder på en kombination af nye franske træfade à 400 l. og brugte, franske Bourgognefade à 228 l. Til sidst hvilede vinen i yderligere 4 måneder på små ståltanke, inden man foretog det endelige blend. Vinen er aftappet efter en naturlig bundfældning, uden klaring og filtrering, som det altid er tilfældet hos Leo Steen.
En aromatisk, frugtig og elegant Pinot Noir med kølige, sprøde nuancer af vilde roser, hindbær, vilde kirsebær, sort te og en smule vanilje. Smagen er fint afrundet og harmonisk, med komplekse nuancer af violer, skovbær, krydderurter og en smule honningkage og lakrids. Vinen slutter med en god mineralitet, en afrundet tannin og et charmerende bid!
Server den til grillet eller ovnstegt and eller kylling, lam eller kalv, men også til fuglevildt og hvid- eller rødskimmeloste.
Fisk
Grill
Gryderet
Lam
Okse
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle