Pinot Noir druerne til denne vin kommer udelukkende fra vinmarken Grillenhügel (”Fårekyllinge-bakken”), mellem Guntramsdorf og Mödling, øst for Gumpoldskirchen. Vinmarken ligger i… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
259,00 DKK
Familien Reinisch har produceret vin i fire generationer i Thermenregion, nær landsbyen Tattendorf, ca. 30 km. syd for Wien. Det hele startede meget beskedent i 1923 med en enkelt parcel på 0,5 ha. i vinmarken Ried Mitterfeld, men ejendommen er siden vokset til i alt 40 ha. omkring landsbyerne Tattendorf, Gumpoldskirchen og Guntramsdorf. Disse tre steder giver, med deres store forskelle i den lokale terroir, mulighed for at dyrke mange forskellige druesorter. Hovedvægten (65%) er på røde druer som Pinot Noir, St. Laurent, Zweigelt, Merlot m.fl. Hvidvinene frembringes primært på de lokale druer Rotgipfler og Zierfandler, men også på Chardonnay og Sauvignon Blanc.
Den aktuelle vingård ”Johanneshof” blev i 1995 opført af Johann Reinish, en af Østrigs mest berømte vinpersonligheder og far til de tre brødre, Hannes, Michael og Christian, som i dag i fællesskab har ansvaret for familiefirmaet. ”Johanneshof” er udstyret med såvel traditionelle som moderne vinificeringsfaciliteter, som sammen med de tilliggende markers særdeles gode beskaffenhed og familiens mangeårige erfaring, giver rigtig gode muligheder for at producere store vine. Rustfrie ståltanke anvendes, men også træfade i et meget alsidigt udvalg (store som små, nye som gamle) til gæring og/eller modning. Egetræet til fadene hentes lokalt, idet vinhuset selv udvælger træ fra Wienerwald syd for Wien og selv tørrer stavene i 3-4 år. Ristningen af fadene afhænger af vinen og årgangen, men ligger som regel i den lette ende.
I 2004 påbegyndte Johanneshof Reinisch en overgang til økologisk produktion, og i 2014 blev man officielt certificeret som økologisk vinproducent.
Johanneshof Reinisch placeres i dag af mange vineksperter og vinguider blandt eliten af østrigske vinproducenter.
Familien Reinisch har produceret vin i fire generationer i Thermenregion, nær landsbyen Tattendorf, ca. 30 km. syd for Wien. Det hele startede meget beskedent i 1923 med en enkelt parcel på 0,5 ha. i vinmarken Ried Mitterfeld, men ejendommen er siden vokset til i alt 40 ha. omkring landsbyerne Tattendorf, Gumpoldskirchen og Guntramsdorf. Disse tre steder giver, med deres store forskelle i den lokale terroir, mulighed for at dyrke mange forskellige druesorter. Hovedvægten (65%) er på røde druer som Pinot Noir, St. Laurent, Zweigelt, Merlot m.fl. Hvidvinene frembringes primært på de lokale druer Rotgipfler og Zierfandler, men også på Chardonnay og Sauvignon Blanc.
Den aktuelle vingård ”Johanneshof” blev i 1995 opført af Johann Reinish, en af Østrigs mest berømte vinpersonligheder og far til de tre brødre, Hannes, Michael og Christian, som i dag i fællesskab har ansvaret for familiefirmaet. ”Johanneshof” er udstyret med såvel traditionelle som moderne vinificeringsfaciliteter, som sammen med de tilliggende markers særdeles gode beskaffenhed og familiens mangeårige erfaring, giver rigtig gode muligheder for at producere store vine. Rustfrie ståltanke anvendes, men også træfade i et meget alsidigt udvalg (store som små, nye som gamle) til gæring og/eller modning. Egetræet til fadene hentes lokalt, idet vinhuset selv udvælger træ fra Wienerwald syd for Wien og selv tørrer stavene i 3-4 år. Ristningen af fadene afhænger af vinen og årgangen, men ligger som regel i den lette ende.
I 2004 påbegyndte Johanneshof Reinisch en overgang til økologisk produktion, og i 2014 blev man officielt certificeret som økologisk vinproducent.
Johanneshof Reinisch placeres i dag af mange vineksperter og vinguider blandt eliten af østrigske vinproducenter.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Pinot Noir druerne til denne vin kommer udelukkende fra vinmarken Grillenhügel (”Fårekyllinge-bakken”), mellem Guntramsdorf og Mödling, øst for Gumpoldskirchen. Vinmarken ligger i en højde af ca. 260-300 m. på en undergrund, som domineres af aflejringer af kalk, ler og sand. Vinstokkene er ca. 25 år gamle og består af forskellige kloner af fransk, tysk og østrigsk Pinot Noir.
Efter afstilkning og en skånsom knusning flyttes mosten over på store træfade, hvor gæringen starter spontant med druernes egne gærceller. Gæringen varer i ca. 18 dage - en langsom proces, som giver en optimal farve-, aroma- og smagsekstrakt. Derefter flyttes vinen til træfade af forskellige størrelse (225, 300 og 500 l., fransk eg, 60% nye), hvor den modner i 14-16 måneder.
Pinot Noir ”Grillenhügel” har en flot, blank, mørk, rubinrød farve. På trods af den høje andel af nye fade, integreres trækarakteren flot i vinen, som er ekstrem intens og koncentreret. Her finder man komplekse toner af hindbær, kirsebær og blomme, men også mineralske og krydrede nuancer af peber, lakrids og bitter chokolade. Velegnet til kalv, fuglevildt, okse og lam. Den må gerne iltes en smule på karaffel og bør serveres i store Bourgogneglas.
Fuglevildt
Kalv
Pasta
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle