Lageder henter Pinot Noir-druerne til denne vin i San Michele Appiano på ejendommen Krafuss, som tilhører Roland Riz, Alois Lageders svigerfar. Den flotte renæssance-bygning… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
559,00 DKK
Blandt de vinproducenter som virkelig har været med til at give vinene fra Alto Adige et bedre ry, finder man familievingården Lageder i Magrè midt imellem byerne Bolzano og Trento. Vingården blev oprindeligt grundlagt i 1823 og producerede i mange år klassiske vine fra området.
Da Alois Lageder (5. generation i familien), overtog ansvaret midt i 1970’erne i en alder af blot 25 år, påbegyndte han en større forvandlingsproces på gården. Dels gik han i gang med en omfattende ombygning af både huset og kældrene, dels ændrede han flere processer i produktionen, både i vinmarkerne og under vinificeringen. Overgangen til biodynamisk dyrkning indledtes i begyndelsen af 1990’erne, og det er ikke for meget sagt, at alle hans tiltag i årenes løb har revolutioneret såvel familiefirmaet som vinproduktionen i området.
Alois Lageder deler i dag ansvaret for firmaet med sønnen, Alois Clemens Lageder, som er uddannet på vinuniversitetet i Geisenheim. Lageder kontrollerer i dag ca. 130 ha. vinmarker, hvoraf de 55 ha. ejes af familien selv. De resterende ca. 75 ha. er fordelt på ikke mindre end 60 små vinavlere, der mere og mere dyrker deres marker efter Lageders ansvarlige dyrkningsmetoder, herunder biodynamisk dyrkning. Alois Lageders egne vinmarker i Magrè, Cortaccia, Termeno, Caldaro og Appiano/Montagna dyrkes biodynamisk (Demeter certificeret), mens vinmarken Lindenburg i Bolzano dyrkes økologisk (certificeret).
Alois lageder er kendt for at producere delikate, aromatiske og druetypiske vine, som er perfekte til den moderne gastronomi, hvor det er lethed og elegance, der er i højsædet.
Blandt de vinproducenter som virkelig har været med til at give vinene fra Alto Adige et bedre ry, finder man familievingården Lageder i Magrè midt imellem byerne Bolzano og Trento. Vingården blev oprindeligt grundlagt i 1823 og producerede i mange år klassiske vine fra området.
Da Alois Lageder (5. generation i familien), overtog ansvaret midt i 1970’erne i en alder af blot 25 år, påbegyndte han en større forvandlingsproces på gården. Dels gik han i gang med en omfattende ombygning af både huset og kældrene, dels ændrede han flere processer i produktionen, både i vinmarkerne og under vinificeringen. Overgangen til biodynamisk dyrkning indledtes i begyndelsen af 1990’erne, og det er ikke for meget sagt, at alle hans tiltag i årenes løb har revolutioneret såvel familiefirmaet som vinproduktionen i området.
Alois Lageder deler i dag ansvaret for firmaet med sønnen, Alois Clemens Lageder, som er uddannet på vinuniversitetet i Geisenheim. Lageder kontrollerer i dag ca. 130 ha. vinmarker, hvoraf de 55 ha. ejes af familien selv. De resterende ca. 75 ha. er fordelt på ikke mindre end 60 små vinavlere, der mere og mere dyrker deres marker efter Lageders ansvarlige dyrkningsmetoder, herunder biodynamisk dyrkning. Alois Lageders egne vinmarker i Magrè, Cortaccia, Termeno, Caldaro og Appiano/Montagna dyrkes biodynamisk (Demeter certificeret), mens vinmarken Lindenburg i Bolzano dyrkes økologisk (certificeret).
Alois lageder er kendt for at producere delikate, aromatiske og druetypiske vine, som er perfekte til den moderne gastronomi, hvor det er lethed og elegance, der er i højsædet.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Lageder henter Pinot Noir-druerne til denne vin i San Michele Appiano på ejendommen Krafuss, som tilhører Roland Riz, Alois Lageders svigerfar. Den flotte renæssance-bygning ligger midt i vinmarkerne, som under en restaurering i 1991 blev omplantet med Pinot Noir. Man foretog en tætbeplantning, således at hver vinstok kun producerer få klaser med druer, som til gengæld er utroligt koncentrerede. Beliggenheden i højden (430-450 m.o.h.) giver kølige forhold, og sammen med en undergrund af småsten, kalk og ler, giver det perfekte betingelser til netop Pinot Noir, som her giver vine med en flot aroma, sprødhed og finesse - ud over kompleksiteten. I 2013 gik man over til biodynamisk dyrkning på Krafuss.
Vinen er gæret spontant på ståltanke (med egen gærkultur), og efter presning gennemgås en malolaktisk gæring på samme type tanke. Vinen modnes i ca. 18 måneder på en kombination af træfade af 225, 300 og 500 l. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering. Vinen frigives fra vingården efter min. 8 måneders yderligere modning på flaske.
Vinen har en flot, intens, rubinrød farve. Duften er meget kompleks, med aromatiske toner af røde og mørke bær (kirsebær, tyttebær, vilde brombær) samt lækre, appetitgivende krydderier. Smagen byder på en bred vifte af frugtrige og en smule krydrede nuancer, med en meget flot integreret fadkarakter og let røget karakter i eftersmagen. En både kompleks og charmerende vin. Top Pinot Noir fra Italien! Serveres til fjerkræ (fx and), kalv, okse og råvildt. Prøv den også til hvidskimmeloste.
Kalv
Kylling
Okse
Ost
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle