Druerne til denne Pinot Noir kommer fra Meyer Vineyard, som ligger i Dundee Hills AVA, et subdistrikt til Willamette Valley. Meyer Vineyard tilhørte oprindeligt familien Meyer,… Læs mere
549,00 DKK
Lemelson Vineyards er beliggende i det område i Oregon, der betragtes som et af de bedste – Yamhill County i Willamette Valley. Firmaet blev grundlagt i 1999 af Eric Lemelson – født i New York og tidligere miljø-advokat – som blev betaget af Yamill Countys fantastiske frugtbarhed og ”forelsket” i Pinot Noir-druen, hvilket tilsammen gjorde, at han plantede sine første vinstokke der med denne drue i 1995. To år senere udvidede han sine markbesiddelser og påbegyndte samtidig opførelsen af sit sofistikerede ”gravity-flow winery”, som ved færdiggørelsen i 1999 markerede grundlæggelsen af Lemelson Vineyards. I dag dyrkes vin på 57 ha. – fordelt på 6 forskellige vinmarker, og foruden Pinot Noir dyrker man også Riesling, Chardonnay og Pinot Gris, men det er stadig Pinot Noir, som har det absolutte hovedfokus.
Fra første dag indførte Eric Lemelson 100% økologisk dyrkning, dels fordi han personligt gik stærkt ind for den økologiske tankegang, dels fordi han var overbevist om, at de bedste vine altid kommer fra sunde vinmarker, der bliver dyrket med respekt for naturen. I oktober 2004 blev Lemelson Vineyards officielt godkendt som økologisk producent (OTCO) – i øvrigt som en af de første i Oregon. Lovgivningen i USA tillader dog kun at anvende betegnelsen ”økologisk dyrkede druer” og altså ikke ”økologisk vin”, hvilket betyder, at man indenfor EU ikke må indregne vinene i de regnskaber, der skal opgøre de økologiske andele.
Vinene fra Lemelson Vineyards regnes som nogle af de bedste fra Oregon, som samtidig anses for at have et unikt ”terroir” til produktion af Pinot Noir.
Lemelson Vineyards er beliggende i det område i Oregon, der betragtes som et af de bedste – Yamhill County i Willamette Valley. Firmaet blev grundlagt i 1999 af Eric Lemelson – født i New York og tidligere miljø-advokat – som blev betaget af Yamill Countys fantastiske frugtbarhed og ”forelsket” i Pinot Noir-druen, hvilket tilsammen gjorde, at han plantede sine første vinstokke der med denne drue i 1995. To år senere udvidede han sine markbesiddelser og påbegyndte samtidig opførelsen af sit sofistikerede ”gravity-flow winery”, som ved færdiggørelsen i 1999 markerede grundlæggelsen af Lemelson Vineyards. I dag dyrkes vin på 57 ha. – fordelt på 6 forskellige vinmarker, og foruden Pinot Noir dyrker man også Riesling, Chardonnay og Pinot Gris, men det er stadig Pinot Noir, som har det absolutte hovedfokus.
Fra første dag indførte Eric Lemelson 100% økologisk dyrkning, dels fordi han personligt gik stærkt ind for den økologiske tankegang, dels fordi han var overbevist om, at de bedste vine altid kommer fra sunde vinmarker, der bliver dyrket med respekt for naturen. I oktober 2004 blev Lemelson Vineyards officielt godkendt som økologisk producent (OTCO) – i øvrigt som en af de første i Oregon. Lovgivningen i USA tillader dog kun at anvende betegnelsen ”økologisk dyrkede druer” og altså ikke ”økologisk vin”, hvilket betyder, at man indenfor EU ikke må indregne vinene i de regnskaber, der skal opgøre de økologiske andele.
Vinene fra Lemelson Vineyards regnes som nogle af de bedste fra Oregon, som samtidig anses for at have et unikt ”terroir” til produktion af Pinot Noir.
Druerne til denne Pinot Noir kommer fra Meyer Vineyard, som ligger i Dundee Hills AVA, et subdistrikt til Willamette Valley. Meyer Vineyard tilhørte oprindeligt familien Meyer, som siden begyndelsen af 1900-tallet havde dyrket blandt andet blommer og hasselnødder på de i alt 29 ha. Lemelson Vineyards købte hele marken i 2000 og plantede vin på 12 ha. i 2001 og 2007. Den sydvendte mark byder på flere mikroklimaer, pga. af højdeforskel (150-240 m.o.h.), hældning og jordbund – hovedsageligt af typen ”jory” og ”nekia”, som er klassiske i området. Meyer Vineyard er næsten udelukkende beplantet med Pinot Noir kloner (Pommard, Wadenswil, 114, 115, 777, 667, 828), men der er også en enkelt parcel med Riesling.
Til Meyer Vineyard bruger man Pinot Noir-druer, som er plukket i begyndelsen af høsten for at prioritere en frisk og aromatisk stil. Efter en skånsom afstilkning af 60% af høsten, og med 40% hele klaser, foregår gæringen på ståltanke med druernes egne gærceller. Vinen bliver derefter modnet i 15 måneder på 228 l. burgundiske træfade, hvoraf de 52% er nye og resten 1-4 år gamle. Vinen er økologisk certificeret af Oregon Tilth.
I Meyer Pinot Noir finder man meget aromatiske nuancer af roser, lavendel, kirsebær og blommer, men også røgede toner, vanilje og en smule sort peber. Smagen starter med friske og sprøde toner, men med iltningen udvikler vinen mørkere toner af brombær, chokolade, lakrids og peber. Vinen slutter kødfuld og med en god, afrundet tannin, sprødhed og friske, mineralske toner til sidst. En meget harmonisk Pinot Noir fra Oregon! Server den til vildt, okse eller lam.
And
Fuglevildt
Lam
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle