Pinot Noir Sonoma Coast er lavet på udvalgte druer fra forskellige parceller, beplantet med flere af de bedste Pinot Noir-kloner i området, og som alle dyrkes miljøvenligt efter… Læs mere
785,00 DKK
Merry Edwards Winery ligger nær Sebastopol, vest for byen Santa Rosa i det nordlige Californien – lige på grænsen mellem Russian River Valley AVA og Green Valley AVA. Vinhuset blev grundlagt i 1997 af Merry Edwards – the ”Queen of Pinot Noir”, som hun ofte bliver kaldt i Californien. Merry Edwards var i 1973 en af de første kvinder, der blev uddannet ønolog på UC Davis-universitet, og hun arbejdede derefter som winemaker på Mount Eden Vinyards i Santa Cruz Mountains og senere på Matanzas Creek Winery, som hun var med til at grundlægge.
Da hun i 1997 grundlagde sit eget vinhus og samlede et udvalg af top-vinmarker i Russian River Valley og Sonoma Coast, var det selvfølgelig Pinot Noir-baserede vine, som fik hendes prioritet. I 2018, efter at have lavet vin i 45 årgange, besluttede Merry Edwards at trappe ned, og hun overdrog derfor ansvaret for vinificeringen på Merry Edwards Winery til winemaker Heidi von der Mehden, som forinden havde været hendes assistent i tre år. Merry havde samtidig i et stykke tid ledt efter et vinfirma med samme visioner som hendes, som hun kunne samarbejde med eller overdrage sit vinhus til.
I 2019 fandt hun nogle med de rette visioner, og hun besluttede sig derfor for at sælge sit livsværk. Køberen var ingen ringere end familien Rouzaud – familien bag Champagne Louis Roederer, som i forvejen drev og fortsat driver flere fornemme vinhuse i Californien: Roederer Estate (Quartet), Domaine Anderson og Scharffenberger Cellars i Anderson Valley, og Diamond Creek Vineyards i Napa Valley.
Merry Edwards Winery er således i dag en del af ”Roederer Collection USA”, og til ejendommen hører i alt 36 ha. vinmarker fordelt på 11 forskellige marker – de fleste af dem i Russian River Valley AVA, og et par af dem i Green Valley AVA, Sonoma Coast AVA og Anderson Valley AVA. Overvægten ligger på Pinot Noir, men man dyrker også en smule Chardonnay og Sauvignon Blanc. Kombinationen af den sand- og stenholdige jordbund med den kølige påvirkning fra Stillehavet giver perfekte dyrkningsforhold til netop disse druer.
Merry Edwards Winery ligger nær Sebastopol, vest for byen Santa Rosa i det nordlige Californien – lige på grænsen mellem Russian River Valley AVA og Green Valley AVA. Vinhuset blev grundlagt i 1997 af Merry Edwards – the ”Queen of Pinot Noir”, som hun ofte bliver kaldt i Californien. Merry Edwards var i 1973 en af de første kvinder, der blev uddannet ønolog på UC Davis-universitet, og hun arbejdede derefter som winemaker på Mount Eden Vinyards i Santa Cruz Mountains og senere på Matanzas Creek Winery, som hun var med til at grundlægge.
Da hun i 1997 grundlagde sit eget vinhus og samlede et udvalg af top-vinmarker i Russian River Valley og Sonoma Coast, var det selvfølgelig Pinot Noir-baserede vine, som fik hendes prioritet. I 2018, efter at have lavet vin i 45 årgange, besluttede Merry Edwards at trappe ned, og hun overdrog derfor ansvaret for vinificeringen på Merry Edwards Winery til winemaker Heidi von der Mehden, som forinden havde været hendes assistent i tre år. Merry havde samtidig i et stykke tid ledt efter et vinfirma med samme visioner som hendes, som hun kunne samarbejde med eller overdrage sit vinhus til.
I 2019 fandt hun nogle med de rette visioner, og hun besluttede sig derfor for at sælge sit livsværk. Køberen var ingen ringere end familien Rouzaud – familien bag Champagne Louis Roederer, som i forvejen drev og fortsat driver flere fornemme vinhuse i Californien: Roederer Estate (Quartet), Domaine Anderson og Scharffenberger Cellars i Anderson Valley, og Diamond Creek Vineyards i Napa Valley.
Merry Edwards Winery er således i dag en del af ”Roederer Collection USA”, og til ejendommen hører i alt 36 ha. vinmarker fordelt på 11 forskellige marker – de fleste af dem i Russian River Valley AVA, og et par af dem i Green Valley AVA, Sonoma Coast AVA og Anderson Valley AVA. Overvægten ligger på Pinot Noir, men man dyrker også en smule Chardonnay og Sauvignon Blanc. Kombinationen af den sand- og stenholdige jordbund med den kølige påvirkning fra Stillehavet giver perfekte dyrkningsforhold til netop disse druer.
Pinot Noir Sonoma Coast er lavet på udvalgte druer fra forskellige parceller, beplantet med flere af de bedste Pinot Noir-kloner i området, og som alle dyrkes miljøvenligt efter principperne i ”Certified California Sustainable”. Beliggenheden nær kysten giver en gavnlig, kølig påvirkning fra Stillehavet, hvilket er en del af hemmeligheden bag den særlige aroma, finesse og kompleksitet, man finder i Pinot Noir-vinene fra netop det område. De forskellige ”terroirs”, giver kældermester Heidi von der Mehden og hendes team mulighed for at lave den rette blanding, med den perfekte harmoni og elegance.
Druerne er håndplukket og selekteret både under høsten og på et sorteringsbord efter ankomsten til kælderen. Efter en afstilkning foregår gæringen køligt i hele bær med druernes egne gærceller. Efter presning og en malolaktisk gæring modnes vinen i 10 måneder på franske træfade, hvoraf de 20% er nye.
Den delikate og aromatiske stil starter i duften, med lækre toner af vilde roser, bergamot te og hindbær samt mere dybdegående nuancer af blommer, blåbær og en smule eksotisk træ. Smagen er frisk, kølig og appetitgivende, med en sart balance mellem tørhed, eksotiske toner og velour. En meget indtagende og charmerende vin. Ren nydelse!
Fuglevildt
Gris
Kalv
Pasta
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle