Vinen laves på Pinotage høstet i Stellenbosch, mere præcis i Bottelary Hills, nord for selve byen Stellenbosch. Jordbunden består hovedsageligt af smuldret granit og sandsten,… Læs mere
235,00 DKK
Neil Ellis Wines blev etableret i 1993 af to af Sydafrikas største vinpersonligheder, Neil Ellis og Hans Peter Schroder. Neil Ellis er nok den mest kendte vinmager i Sydafrika, og inden etableringen af sit eget firma havde han først været omkring den kooperative vinverden i KWV, og derefter ansvarlig for en af landets meste kendte historiske ejendomme, Groot Constantia Estate.
Ved starten i 1993 havde Neil Ellis Wines hjemme på ejendommen Oude Nektar i Jonkershoek nær Stellenbosch, men efterhånden som de to partnere løbende fik udvidet dyrkningsarealet til et par andre af Sydafrikas topdistrikter, blev pladsen efterhånden for trang på denne ejendom. Da Neil Ellis’ børn Warren, Charl og Margot desuden trådte ind i firmaet, som hhv. Chief Winemaker/Director, Commercial Director og Brand Manager, besluttede familien Ellis at afslutte samarbejdet med Hans Peter Schroder samt at bygge et nyt moderne vinhus ved Helshoogte Pass i udkanten af byen Stellenbosch.
I dag råder Neil Ellis Wines over vinmarker i Jonkershoek Valley, Groenekloof (nær Darling Hills på Sydafrikas kølige vestkyst), Elgin (som ofte kaldes for Sydafrikas Bourgogne) og i Piekenierskloof (i det sydlige Olifants River i Western Cape, hvor man finder nogle af de højest beliggende marker i Sydafrika).
Denne diversitet er en af hemmelighederne bag den enestående harmoni mellem styrke og charme, man finder i vinene fra Neil Ellis, og som i dag frembringes under ledelse af sønnen Warren Ellis.
Neil Ellis Wines blev etableret i 1993 af to af Sydafrikas største vinpersonligheder, Neil Ellis og Hans Peter Schroder. Neil Ellis er nok den mest kendte vinmager i Sydafrika, og inden etableringen af sit eget firma havde han først været omkring den kooperative vinverden i KWV, og derefter ansvarlig for en af landets meste kendte historiske ejendomme, Groot Constantia Estate.
Ved starten i 1993 havde Neil Ellis Wines hjemme på ejendommen Oude Nektar i Jonkershoek nær Stellenbosch, men efterhånden som de to partnere løbende fik udvidet dyrkningsarealet til et par andre af Sydafrikas topdistrikter, blev pladsen efterhånden for trang på denne ejendom. Da Neil Ellis’ børn Warren, Charl og Margot desuden trådte ind i firmaet, som hhv. Chief Winemaker/Director, Commercial Director og Brand Manager, besluttede familien Ellis at afslutte samarbejdet med Hans Peter Schroder samt at bygge et nyt moderne vinhus ved Helshoogte Pass i udkanten af byen Stellenbosch.
I dag råder Neil Ellis Wines over vinmarker i Jonkershoek Valley, Groenekloof (nær Darling Hills på Sydafrikas kølige vestkyst), Elgin (som ofte kaldes for Sydafrikas Bourgogne) og i Piekenierskloof (i det sydlige Olifants River i Western Cape, hvor man finder nogle af de højest beliggende marker i Sydafrika).
Denne diversitet er en af hemmelighederne bag den enestående harmoni mellem styrke og charme, man finder i vinene fra Neil Ellis, og som i dag frembringes under ledelse af sønnen Warren Ellis.
Vinen laves på Pinotage høstet i Stellenbosch, mere præcis i Bottelary Hills, nord for selve byen Stellenbosch. Jordbunden består hovedsageligt af smuldret granit og sandsten, noget som er med til at fremhæve den mineralske stil i vinen. Til de ca, 20 år gamle vinstokke har man god adgang til supplerende vanding.
Vinen er gæret på ståltanke og gennemgår efter den alkoholiske gæring en yderligere macerering inden presning. Både den malolaktisk gæring og den efterfølgende modning i 16 mdr. foregår på franske egetræsfade af 500 l., hvoraf de 40% er nye og resten er blevet brugt for 2 årgange. Inden aftapning bliver vinen klassisk klaret og let filtreret.
Pinotage har en dyb, rubyrød farve, og i duften finder man toner af blommer, kirsebær og tobak. I smagen er vinen flot struktureret og samtidig ret elegant. I eftersmagen fornemmer man modningen, men vinen har stadig en god friskhed. Serveres til retter med gris, lam, kalv eller okse, men også til gryderetter som osso buco.
Gris
Gryderet
Kylling
Lam
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle