1.Cru-vinmarken ”Les Charmots” i Pommard ligger som en af de højeste (250-275 m.o.h.) blandt de 1. Cru-vinmarker, som ligger nordøst for selve landsbyen, mod grænsen til Beaune.… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
999,00 DKK
Jean-Baptiste Jessiaume er 6. generation i en familie i Santenay, som har handlet med vin siden det 18 årh. og selv dyrket vin siden 1830. Da Jean-Baptiste var teenager, var det imidlertid andre græsgange, som først tiltrak sig hans opmærksomhed: Fodboldens græsgange. Efter et ophold på AJ AUXERRE Academy kom han til GLASGOW RANGERS og STANDARD LIEGE, og han siges at have været på Sir Alex FERGUSON’s liste til en prøveperiode hos MANCHESTER UNITED… Om talentet i virkeligheden var større indenfor vinproduktion, eller det var ønsket om at fortsætte familiens vintraditioner i Santenay, som var afgørende, melder historien ikke noget om, men sikkert er det, at talentet udi vin er stort.
Sikkert er det endvidere, at han tog en vinuddannelse, og allerede som 23-årig modtog han i 2012 prisen som “Young Burgundian Winemaker of the Year”, mens han var kældermester hos et stort vinfirma i Côte Chalonnaise. Jean-Baptiste Jessiaumes far (Marc, kældermester) og onkel (Pascal, vindyrkning) solgte i 2007 familiens gamle Domaine i Santenay, men de beholdt dog nogle få parceller i området. I dag arbejder de begge sammen med Jean-Baptiste i det nye vinfirma, som han grundlagde i 2019, midt i landsbyen Santenay.
Vinene fra Jean-Baptiste Jessiaume afspejler en mere moderne bourgogne-stil – de er relativt mørke (de røde) og med koncentrerede frugtaromaer, afrundede tanniner samt et velintegreret fadpræg.
Jean-Baptiste Jessiaume er 6. generation i en familie i Santenay, som har handlet med vin siden det 18 årh. og selv dyrket vin siden 1830. Da Jean-Baptiste var teenager, var det imidlertid andre græsgange, som først tiltrak sig hans opmærksomhed: Fodboldens græsgange. Efter et ophold på AJ AUXERRE Academy kom han til GLASGOW RANGERS og STANDARD LIEGE, og han siges at have været på Sir Alex FERGUSON’s liste til en prøveperiode hos MANCHESTER UNITED… Om talentet i virkeligheden var større indenfor vinproduktion, eller det var ønsket om at fortsætte familiens vintraditioner i Santenay, som var afgørende, melder historien ikke noget om, men sikkert er det, at talentet udi vin er stort.
Sikkert er det endvidere, at han tog en vinuddannelse, og allerede som 23-årig modtog han i 2012 prisen som “Young Burgundian Winemaker of the Year”, mens han var kældermester hos et stort vinfirma i Côte Chalonnaise. Jean-Baptiste Jessiaumes far (Marc, kældermester) og onkel (Pascal, vindyrkning) solgte i 2007 familiens gamle Domaine i Santenay, men de beholdt dog nogle få parceller i området. I dag arbejder de begge sammen med Jean-Baptiste i det nye vinfirma, som han grundlagde i 2019, midt i landsbyen Santenay.
Vinene fra Jean-Baptiste Jessiaume afspejler en mere moderne bourgogne-stil – de er relativt mørke (de røde) og med koncentrerede frugtaromaer, afrundede tanniner samt et velintegreret fadpræg.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
1.Cru-vinmarken ”Les Charmots” i Pommard ligger som en af de højeste (250-275 m.o.h.) blandt de 1. Cru-vinmarker, som ligger nordøst for selve landsbyen, mod grænsen til Beaune. Her midt på skråningen giver en undergrund af ler og kalk samt lag af knuste klipper en god dræning, som sikrer vandreserver i dybden. Vinmarkens eksponering mod syd og sydøst nyder godt af solen det meste af dagen. Jean-Baptiste Jessiaume henter sine druer på en parcel på 0,52 ha., hvor ler og kalk dominerer og som derfor giver meget klassiske og harmoniske vine.
Høsten foregår manuelt, og klaserne bliver yderligere sorteret ved ankomsten til kælderen. Efter en 100% afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kølig maceration i 6-8 dage, inden temperaturen hæves, og gæringen starter spontant med druernes eget gær. Den varer i ca. 30 dage og efterfølges af en malolaktisk gæring. Vinen modnes derefter i 15 måneder, hvoraf de 12 måneder er på klassiske Bourgogne-fade af 228 l. (10% nye).
Vinen har en blank, mørk, rubinrød farve. I duften er den meget aromatisk, med nuancer af hindbær, brombær, blåbær og milde krydderier. I smagen har vinen en god struktur, masser af koncentrerede frugttoner og en ret afrundet og delikat tannin, som giver en finish med god balance og elegance. Server den til fuglevildt, and, kalv, lam og okse.
Gryderet
Lam
Okse
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle