Marknavnet ”Les Chevrières” stammer fra oldfransk og var kælenavnet for både hyrdinderne og for de ofte højtbeliggende steder, hvor man sendte geder til græsning. Marken ligger… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
569,00 DKK
Bag Domaine Dominique Cornin, i Chaintré i Maconnais, finder man brødrene Dominique & Romain Cornin, som i 1998 sluttede sig til deres far, og samtidig gik i gang med økologisk dyrkning af familieejendommens ca. 10 ha. vinmarker. Det betød bl.a. at man herefter gik over til pløjning med hest, delvist manuelt markarbejde omkring vinstokkene, bandlysning af ukrudtsmidler men anvendelse af naturlige bekæmpelsesmidler mod sygdom og insekter – bl.a. i form af urte-macerationer (fx brændenælde, padderok og røllike).
I 2003 opnåede man økologisk certificering (AB-Agriculture Biologique), og samtidig forsøgte man sig desuden med biodynamisk dyrkning på en enkelt hektar vinmark. Resultatet var så overbevisende, at man senere er gået over til at bruge de biodynamiske teknikker på alle vinmarkerne.
Vinificeringen foregår med samme store opmærksomhed og præcision som i vinmarkerne. Druerne håndplukkes og bringes forsigtigt til kælderen, hvor de presses langsomt i luftpresse for at bevare mest muligt af deres aroma, smag og karakter. Herefter foretages en spontan gæring på ståltank med druernes egen vildgær efterfulgt af en modning ”sur lie” (med bundfald) i 12 til 24 måneder, hvilket tilfører vinene mere friskhed og præcision, men også fedme og kompleksitet – især når modningen foregår på træfade (600 l. og 228 l.). Aftapningen foretages for de fleste vines vedkommende uden forudgående klaring og filtrering. Alt dette for at bevare Chardonnay-druernes aroma og kompleksitet samt hver parcels unikke personlighed.
Det sidste er bestemt ikke uden betydning, når man som hos Cornin stadig dyrker parceller med vinstokke, hvoraf nogle blev plantet helt tilbage i 1920 og 1936! Vinhuset Domaine Cornin placeres ofte blandt eliten i Macon-området.
Bag Domaine Dominique Cornin, i Chaintré i Maconnais, finder man brødrene Dominique & Romain Cornin, som i 1998 sluttede sig til deres far, og samtidig gik i gang med økologisk dyrkning af familieejendommens ca. 10 ha. vinmarker. Det betød bl.a. at man herefter gik over til pløjning med hest, delvist manuelt markarbejde omkring vinstokkene, bandlysning af ukrudtsmidler men anvendelse af naturlige bekæmpelsesmidler mod sygdom og insekter – bl.a. i form af urte-macerationer (fx brændenælde, padderok og røllike).
I 2003 opnåede man økologisk certificering (AB-Agriculture Biologique), og samtidig forsøgte man sig desuden med biodynamisk dyrkning på en enkelt hektar vinmark. Resultatet var så overbevisende, at man senere er gået over til at bruge de biodynamiske teknikker på alle vinmarkerne.
Vinificeringen foregår med samme store opmærksomhed og præcision som i vinmarkerne. Druerne håndplukkes og bringes forsigtigt til kælderen, hvor de presses langsomt i luftpresse for at bevare mest muligt af deres aroma, smag og karakter. Herefter foretages en spontan gæring på ståltank med druernes egen vildgær efterfulgt af en modning ”sur lie” (med bundfald) i 12 til 24 måneder, hvilket tilfører vinene mere friskhed og præcision, men også fedme og kompleksitet – især når modningen foregår på træfade (600 l. og 228 l.). Aftapningen foretages for de fleste vines vedkommende uden forudgående klaring og filtrering. Alt dette for at bevare Chardonnay-druernes aroma og kompleksitet samt hver parcels unikke personlighed.
Det sidste er bestemt ikke uden betydning, når man som hos Cornin stadig dyrker parceller med vinstokke, hvoraf nogle blev plantet helt tilbage i 1920 og 1936! Vinhuset Domaine Cornin placeres ofte blandt eliten i Macon-området.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Marknavnet ”Les Chevrières” stammer fra oldfransk og var kælenavnet for både hyrdinderne og for de ofte højtbeliggende steder, hvor man sendte geder til græsning. Marken ligger netop øverst på skråningen over landsbyen Chaintré, hvor man finder et tyndt lag ler oven på smuldrende kalksten. Både undergrunden og de kølige forhold i højden er delvis med til at forklare vinens usædvanlige elegance og klasse. Parcellen, hvorfra Domaine Cornin henter Chardonnay-druerne, blev beplantet af brødrenes far i 1963, mens han forpagtede og dyrkede marken. Ejeren skænkede senere marken til det berømte Hospices de Beaune, som besluttede at lade Dominique Cornin fortsætte med at dyrke en del af parcellen, og selv tage sig af resten. En del af vinen fra denne mark tilbydes således på hospitalets berømte auktion.
Som altid på Domaine Cornin er druerne håndplukkede ved deres fulde modenhed og gæres med deres egen gær - for ”Les Chevrières” i 50% demi-muids (træfade à 600 l.). Derefter bliver vinen modnet ”sur lie” i 12 måneder på de samme fade og til sidst i yderligere 12 måneder i ståltanke. Vinen er kun filtreret ganske let inden aftapning i de årgange, hvor det er nødvendigt.
I duften byder ”Les Chevrières” på lækre nuancer af hvide ferskner, vilde æbler og en smule friskplukkede hasselnødder. Smagen er meget delikat og elegant, og med lidt iltning udvikler den mere kompleksitet, mineralitet og fylde. Vinen slutter med stor friskhed og et lækkert, eksotisk stænk af crème brûlée. Velegnet til selv de kraftigste retter med skaldyr og fisk.
Fisk
Kylling
Østers
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle