Primitivo di Manduria fra Feudi di San Marzano er lavet på Primitivo-druer fra parceller i Taranto, som ligger ca. 100 m over havet, og hvor undergrunden mest består af kalk, ler… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
159,00 DKK
Feudi di San Marzano (grundlagt i 1962) er en af de vigtigste vinproducenter i Salento-området, og de indhenter deres druer hos mange små dyrkere, som man har langtidskontrakter med. Siden 2003 har man desuden haft et tæt samarbejde med det anerkendte vinfirma, Farnese Vini. Selve vingården ligger nær Taranto, og her råder man over det mest moderne udstyr, man i dag kan tænke sig til vinificering.
At lave vin på druer fra ca. 500 ha. kræver plads, når man samtidig søger at drage mest mulig nytte af variationerne i det lokale terroir ved at praktisere en høj grad af separat vinificering. Jordbunden i området består hovedsageligt af ”Terra rossa” – en rødlig (jernholdig) jord med en blanding af sand, sten og kalk. Denne type jord er perfekt til druer som Primitivo, Negroamaro og Fiano.
Feudi di San Marzano (grundlagt i 1962) er en af de vigtigste vinproducenter i Salento-området, og de indhenter deres druer hos mange små dyrkere, som man har langtidskontrakter med. Siden 2003 har man desuden haft et tæt samarbejde med det anerkendte vinfirma, Farnese Vini. Selve vingården ligger nær Taranto, og her råder man over det mest moderne udstyr, man i dag kan tænke sig til vinificering.
At lave vin på druer fra ca. 500 ha. kræver plads, når man samtidig søger at drage mest mulig nytte af variationerne i det lokale terroir ved at praktisere en høj grad af separat vinificering. Jordbunden i området består hovedsageligt af ”Terra rossa” – en rødlig (jernholdig) jord med en blanding af sand, sten og kalk. Denne type jord er perfekt til druer som Primitivo, Negroamaro og Fiano.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Primitivo di Manduria fra Feudi di San Marzano er lavet på Primitivo-druer fra parceller i Taranto, som ligger ca. 100 m over havet, og hvor undergrunden mest består af kalk, ler og sand. Høsten foregår når druerne er optimal modne, normalt anden uge i september. Gæringen varer i ca. 14 dage og efter en skånsom presning gennemgår vinen en malolaktisk gæring. Til sidst bliver den modnet 6 måneder i fade af både fransk og amerikansk eg samt 2 måneder på ståltanke.
Vinen har en flot, blank, mørkerød farve med violet skær. Duften byder på masser af frugttoner med nuancer af røde kirsebær, blommer, granatæbler og en smule vanilje. I smagen virker vinen mørkere, med dybe og komplekse toner af engelsk lakrids, tjære og en mineralsk touch. Eftersmagen er tør med krydrede nuancer og vinen efterlader en god, fyldig frugtkarakter og et bid, som gør den meget harmonisk.
Primitivo di Manduria vil være en god ledsager til vildt, lamme- eller oksekød, gerne med kraftige saucer, svampe og evt. tyttebær eller andre vilde bær.
And
Gryderet
Lam
Okse
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle