”Champs-Gains” betyder noget i retningen af ”genvundne marker”, og siger noget om, at vinmarken blev indrettet på et areal, som oprindeligt var skov, på den øvre del af… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
999,00 DKK
Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker – hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.
Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux – dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker.
Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene – en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere!”
Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen (som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker – hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.
Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux – dog uden også at sælge de tilhørende vinmarker.
Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene – en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang 2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere!”
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
”Champs-Gains” betyder noget i retningen af ”genvundne marker”, og siger noget om, at vinmarken blev indrettet på et areal, som oprindeligt var skov, på den øvre del af Montrachet-skråningen, vest for landsbyen Puligny. Højden, som går fra ca. 320 til 380 m.o.h., og orienteringen mod øst, giver masser af sol om dagen og ret kølige nætter. Det giver en langsom, stabil modning af druerne og derved masser af aroma, sprødhed og smag. Desuden giver den ler- og kalkholdige undergrund med en meget stenrig overflade en finesse, mineralitet og klasse, som man ellers kun finder i Grand Cru-vine.
Philippe Bouzereau henter Chardonnay-druerne til denne vin på en lille parcel på 0,2562 ha., som blev beplantet i 1974, og har været dyrket økologisk siden 2015 (certificeret i 2022). Druerne er høstet manuelt i små kasser à 25 kg., for at undgå masning og oxidering. Mosten er gæret på egetræsfade uden tilsætning af svovl, med løbende ”batonnage” (omrøring). Vinen bliver derefter modnet på træfade af diverse størrelser i 12 måneder, og derefter 6 måneder på større ståltanke. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men ikke filtreret, for at bevare den optimale frugt og finesse.
Vinen har en flot, gylden farve. Duften er meget kompleks og charmerende, med nuancer af vilde blomster, kølige stenfrugter, men også delikate toner af tørrede eksotiske frugter. Smagen er mineralsk og kødfuld, med en fantastisk harmoni mellem styrke, frugt og de delikate toner. Vinen egner sig fint til kraftige og eksotiske fiske- eller skaldyrsretter, til fjerkræ eller kalv. Vinen bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning. Serveres afkølet men ikke iskold.
Fisk
Kalv
Kylling
Østers
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle