360 View Image
PX (PEDRO XIMENEZ), ØKO Piedra Luenga, Bodegas Robles, Montilla-Moriles
  • Spanien
    Spanien
  • Indhold 50 cl
  • Alkohol 15%

Pedro Ximénez-druerne bliver efter høst anbragt i solen og dagligt vendt i hånden, indtil de er indtørrede og rosinagtige. Mosten der fremkommer efter presningen af de indtørrede… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

269,00 DKK

På lager (100+.)

Bodegas Robles

Bodegas Robles blev grundlagt i 1927 af ægteparret Antonio José og Pilar Robles. De var flyttet til Córdoba i deres søgen efter at kunne fremdyrke de bedste druer til produktion af højkvalitetshedvine, og søgningen endte i Sierra de Montilla. Her erhvervede de i et af de bedste produktionsområder parceller i markerne Toledana, Canillo, Cabriñana og Cañada del Navarro.

I 1975 blev de nuværende faciliteter i udkanten af Montilla opført af deres søn, Francisco Robles, og i slutningen af halvfemserne tog tredje (og den aktuelle) generation over, repræsenteret ved søskendeparret Pilar og Francisco Robles. De besluttede samtidig at overgå til økologisk/vegansk produktion, hvilket var en meget markant beslutning, da de dermed var de første i verden til at sende en certificeret økologisk hedvin på markedet. Herudover besluttede de også, at vingårdens naturlige gærstammer skulle anvendes i gæringsprocessen for at fremme personligheden og kompleksiteten i vinene, hvilket på det tidspunkt ikke mange andre producenter i området gjorde.

I markerne anvendes bunddække, der bl.a. omfatter kløver, valmuer og bælgplanter. Det frigiver nødvendige næringsstoffer på det optimale tidspunkt i forhold til såvel at sikre vinstokkene en sund og frugtbar vækst som at udvikle aromastofferne i druerne. Det tiltrækker også gavnlige insekter, der bekæmper skadedyr og forhindrer jorderosion.

Bodegas Robles har i mange år haft et forskningssamarbejde med universitetet i Córdoba og andre nationale og internationale forskningscentre i forhold til bl.a. at optimere de økologiske dyrkningsmetoder samt at tilpasse produktionen til de klimaforandringer, der til stadighed foregår. Deres ihærdige indsats i så henseende er da også blevet anerkendt af flere forskellige myndigheder og organisationer, hvilket talrige priser og udmærkelser vidner om.

Indhold Kommer snart

Bodegas Robles

Bodegas Robles blev grundlagt i 1927 af ægteparret Antonio José og Pilar Robles. De var flyttet til Córdoba i deres søgen efter at kunne fremdyrke de bedste druer til produktion af højkvalitetshedvine, og søgningen endte i Sierra de Montilla. Her erhvervede de i et af de bedste produktionsområder parceller i markerne Toledana, Canillo, Cabriñana og Cañada del Navarro.

I 1975 blev de nuværende faciliteter i udkanten af Montilla opført af deres søn, Francisco Robles, og i slutningen af halvfemserne tog tredje (og den aktuelle) generation over, repræsenteret ved søskendeparret Pilar og Francisco Robles. De besluttede samtidig at overgå til økologisk/vegansk produktion, hvilket var en meget markant beslutning, da de dermed var de første i verden til at sende en certificeret økologisk hedvin på markedet. Herudover besluttede de også, at vingårdens naturlige gærstammer skulle anvendes i gæringsprocessen for at fremme personligheden og kompleksiteten i vinene, hvilket på det tidspunkt ikke mange andre producenter i området gjorde.

I markerne anvendes bunddække, der bl.a. omfatter kløver, valmuer og bælgplanter. Det frigiver nødvendige næringsstoffer på det optimale tidspunkt i forhold til såvel at sikre vinstokkene en sund og frugtbar vækst som at udvikle aromastofferne i druerne. Det tiltrækker også gavnlige insekter, der bekæmper skadedyr og forhindrer jorderosion.

Bodegas Robles har i mange år haft et forskningssamarbejde med universitetet i Córdoba og andre nationale og internationale forskningscentre i forhold til bl.a. at optimere de økologiske dyrkningsmetoder samt at tilpasse produktionen til de klimaforandringer, der til stadighed foregår. Deres ihærdige indsats i så henseende er da også blevet anerkendt af flere forskellige myndigheder og organisationer, hvilket talrige priser og udmærkelser vidner om.

Indhold Kommer snart

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

Pedro Ximénez-druerne bliver efter høst anbragt i solen og dagligt vendt i hånden, indtil de er indtørrede og rosinagtige. Mosten der fremkommer efter presningen af de indtørrede druer, er derfor selvsagt meget sparsom, men til gengæld yderst sukkerholdig, tyktflydende og koncentreret.

Lys ravfarvet vin. I den koncerterede duft finder man noter af kvædegele og honning. Smagsmæssigt byder vinen på stor kompleksitet og sødmefuld intensitet med aromaer af rosiner, figner, karamel og nødder samt afslutningsvist et elegant og opfriskende strejf af citrus.

PX er en glimrende ledsager til diverse chokoladekager, figendessert og chokolade-/frugtfondue. Ost og især en cremet blåskimmelost vil den også være et perfekt match til.

Specifikationer

Varenr

06370610025

Årgang

0

Land

Spanien
Spanien

Indhold

50 cl

Alkohol

15%

Druesammensætning

Pedro Ximénez

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle