"Rosal" Rías Baixas er lavet på 90% Albariño, 5% Caiño Blanco og 5% Loureiro-druer fra sub-distriktet O Rosal, på Quinta de Couselos egne vinmarker (12 ha) og et par andre… Læs mere
199,00 DKK
Det er firmaet Grandes Pagos Gallegos i Galicien, som står bag driften af vinhusene Quinta de Couselo i DO Rías Baixas og Finca Viñoa / Pazo Casanova i DO Ribeiro. Firmaets dygtige team af agronomer og ønologer superviserer de to huses produktion (og desuden på Bodega Fragas do Lecer i DO Monterrei), og de er garanter for en stabil og høj kvalitet på vinene.
QUINTA DE COUSELO, Rías Baixas
Vinhuset blev grundlagt i 1864 og er således en af de ældste ejendomme i området. Det ligger i O Rosal, som er en subzone i DO Rías Baixas i den sydvestligste del af Galicien langs Río Carballas – en biflod til floden Miño. Vinmarkerne udgør 12 ha. på en undergrund af aflejringsjord og skifer, og parcellerne er udvalgte i forhold til at have den bedste orientering mod solen, hvilket sikrer en optimal modning og balance i druerne.
Kun lokale druesorter anvendes på gården (Albariño, Loureiro og Caiño Blanco), og de dyrkes uden anvendelse af kemiske midler til bekæmpelse af ukrudt og insekter. Dyrkningsformen er det traditionelle pergola-system, som man bruger i Galicien, og som sikrer god ventilation i vinrækkerne. Der foretages en klassisk, kølig gæring og modning på ståltanke under kyndig ledelse af kældermesteren, José Manuel Martínez Juste. José har lavet vin i Galicien siden 1994 og er i dag en af de mest respekterede vinmagere i området.
Det er firmaet Grandes Pagos Gallegos i Galicien, som står bag driften af vinhusene Quinta de Couselo i DO Rías Baixas og Finca Viñoa / Pazo Casanova i DO Ribeiro. Firmaets dygtige team af agronomer og ønologer superviserer de to huses produktion (og desuden på Bodega Fragas do Lecer i DO Monterrei), og de er garanter for en stabil og høj kvalitet på vinene.
QUINTA DE COUSELO, Rías Baixas
Vinhuset blev grundlagt i 1864 og er således en af de ældste ejendomme i området. Det ligger i O Rosal, som er en subzone i DO Rías Baixas i den sydvestligste del af Galicien langs Río Carballas – en biflod til floden Miño. Vinmarkerne udgør 12 ha. på en undergrund af aflejringsjord og skifer, og parcellerne er udvalgte i forhold til at have den bedste orientering mod solen, hvilket sikrer en optimal modning og balance i druerne.
Kun lokale druesorter anvendes på gården (Albariño, Loureiro og Caiño Blanco), og de dyrkes uden anvendelse af kemiske midler til bekæmpelse af ukrudt og insekter. Dyrkningsformen er det traditionelle pergola-system, som man bruger i Galicien, og som sikrer god ventilation i vinrækkerne. Der foretages en klassisk, kølig gæring og modning på ståltanke under kyndig ledelse af kældermesteren, José Manuel Martínez Juste. José har lavet vin i Galicien siden 1994 og er i dag en af de mest respekterede vinmagere i området.
"Rosal" Rías Baixas er lavet på 90% Albariño, 5% Caiño Blanco og 5% Loureiro-druer fra sub-distriktet O Rosal, på Quinta de Couselos egne vinmarker (12 ha) og et par andre vinmarker, man lejer og har ansvar for, både hvad dyrkning og høst angår. Parcellerne byder på en god eksponering og jordbundsdiversitet (aflejringsjord, skifer og granit). Vinstokkene er i gennemsnittet over 25 år gamle.
Klaserne er håndplukket i små kasser à 15 kg., som straks transporteres til kælderen, hvor de får et ophold i et kølerum (5ºC), før de sorteres og afstilkes. Derefter gennemgår de hele druer en skindmaceration i 2 timer efterfulgt af en skånsom presning. Mosten gennemgår en naturlig gæring på ståltanke samt en modning i 6 måneder "on lees", ligeledes på ståltanke. Vinen aftappes efter en naturlig bundfældning.
Vinen har en blank, lysgylden farve med et grønligt skær. Duften er frugtig og umiddelbar med lækre, komplekse toner af jasmin, appelsinblomster, friske nuancer af citrusfrugter (lime, mandariner, grapefrugt) samt friskplukkede æbler, litchi og kvæder. I smagen er vinen struktureret, frisk, frugtig og intens, med en god mineralsk stil til sidst. Her finder man også delikate nuancer af friske krydderurter og milde krydderier.
Server den til skaldyr, retter med dampet eller grillet fisk, men også til røget laks, asiatiskprægede pastaretter, fjerkræ og varme grønsagsretter.
Fisk
Skaldyr
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle