Rivesaltes "Grenat" er lavet 100% på Grenache Noir fra ejendommens biodynamiskdyrkede vinmarker. Undergrunden består af ler- og kalkholdige lag, blandet med smuldrende skiffer og… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
165,00 DKK
Domaine Cazes i Rivesaltes – midt i Roussillon, blev grundlagt af Michel Cazes i 1895 og er i dag med sine ca. 220 hektarer vinmarker en af de vigtigste vingårde i området. Flere generationer har sidenhen efterfulgt hinanden, og da 4. generation med Emmanuel Cazes kom til i 1997, besluttede man at iværksætte en overgang til biodynamisk dyrkning i alle vinmarker – som en af de første producenter i området. Processen resulterede i 2005 i en fuld økologisk (AB-Agriculture Biologique) og biodynamisk godkendelse.
Processen krævede samtidig en del investeringer i de historiske kældre og nyt, moderne udstyr til vinificering. Domaine Cazes indgik derfor et partnerskab med Advini (som blandt andet ejer vinhuset Jeanjean i Languedoc). Under det nye partnerskab er der fortsat hovedfokus på husets verdensberømte dessertvine – Rivesaltes og Muscat de Rivesaltes, men man lægger også mange kræfter i produktionen fra ejendommes vinmarker i appellationer som Côtes du Roussillon, Côtes du Roussillon Villages, Maury og Fitou.
Domaine Cazes i Rivesaltes – midt i Roussillon, blev grundlagt af Michel Cazes i 1895 og er i dag med sine ca. 220 hektarer vinmarker en af de vigtigste vingårde i området. Flere generationer har sidenhen efterfulgt hinanden, og da 4. generation med Emmanuel Cazes kom til i 1997, besluttede man at iværksætte en overgang til biodynamisk dyrkning i alle vinmarker – som en af de første producenter i området. Processen resulterede i 2005 i en fuld økologisk (AB-Agriculture Biologique) og biodynamisk godkendelse.
Processen krævede samtidig en del investeringer i de historiske kældre og nyt, moderne udstyr til vinificering. Domaine Cazes indgik derfor et partnerskab med Advini (som blandt andet ejer vinhuset Jeanjean i Languedoc). Under det nye partnerskab er der fortsat hovedfokus på husets verdensberømte dessertvine – Rivesaltes og Muscat de Rivesaltes, men man lægger også mange kræfter i produktionen fra ejendommes vinmarker i appellationer som Côtes du Roussillon, Côtes du Roussillon Villages, Maury og Fitou.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Rivesaltes "Grenat" er lavet 100% på Grenache Noir fra ejendommens biodynamiskdyrkede vinmarker. Undergrunden består af ler- og kalkholdige lag, blandet med smuldrende skiffer og klassiske runde aflejringssten. Klimaet er varmt, men med god afkøling fra havet - alt sammen perfekt forhold til dyrkning af bl.a. Grenache Noir.
Druerne bliver afstilket og knust umiddelbart efter ankomsten til kælderen, og gæringen går spontant i gang med druernes eget gær. Tilsætning af brændevinen foregår midt i processen, og vinen forbliver derefter med bærmen i endnu en uges tid, før presningen fortages. Vinen bliver modnes i ca. 12 måneder, skiftevis på ståltanke og på "foudres" (store træfade af 20-30 hl.), hvor den påvirkes af luften (oxidativ modning). Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og uden filtrering. Vinen bliver derefter opbevaret køligt i min. 3 måneder.
Rivesaltes ”Grenat” har en flot, purpurrød farve. I duften finder man umiddelbare toner af kirsebærbrændevin, vilde skovbær og milde krydderier. Smagen har god balance mellem frugtsødmen og strukturen og en ganske behagelig frisk og velouragtig finish. Den har en god tannin og finesse til sidst, som løfter den op og gør den sprød. Prøv den til and med kirsebær eller appelsin, modne fåreoste, tærter med røde frugter (hindbær, kirsebær, blommer) eller desserter med chokolade. Bør serveres afkølet men ikke iskold.
Aperitif
Dessert
Is
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle