Rosé d’Anjou fra Château de la Roulerie er lavet på 70% Grolleau og 30% Gamay. Druerne høstet manuelt når der er optimal modenhed. Efter en total afstilkning gennemgår druerne en… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
135,00 DKK
Château de la Roulerie er beliggende ved Loire-floden i byen St. Aubin-de-Luigné i Anjou. Slottet blev bygget i 1450, og det er blot et af de mange ”eventyrslotte”, der ligger langs Loire-floden. Fra den bakketop, hvor slottet ligger, har man en flot udsigt over Layon-floden.
Det var den aktuelle ejer, Philippe Germains far, Bernard, som i 1996 købte 3 slotte af Frankrigs dengang mest berømte konditor, Gaston Lenotre: Château de Fesles, Château de la Guimonière og Château de la Roulerie. Philippe overtog La Roulerie i 2004 og efter 4 års totalrenovering af bygningerne og en modernisering af kældrene, kunne han i 2008 flytte produktionen af vin tilbage på slottet – foruden i øvrigt sig selv og sin familie. Også vinmarkerne har været under kærlig behandling, og Philippe gik ret hurtigt over til økologisk dyrkning.
Château de la Roulerie omfatter i dag 42 ha. Undergrunden er hovedsagelig skifferholdig med lag af ler og kalk øverst. Selv om Philippe Germain har dyrket sine vinmarker økologisk i mange år, var det først med årgang 2015, at slottet officielt fik økologisk godkendelse, og siden 2011 er Phillipe desuden gået over til biodynamisk dyrkning.
Château de la Roulerie er beliggende ved Loire-floden i byen St. Aubin-de-Luigné i Anjou. Slottet blev bygget i 1450, og det er blot et af de mange ”eventyrslotte”, der ligger langs Loire-floden. Fra den bakketop, hvor slottet ligger, har man en flot udsigt over Layon-floden.
Det var den aktuelle ejer, Philippe Germains far, Bernard, som i 1996 købte 3 slotte af Frankrigs dengang mest berømte konditor, Gaston Lenotre: Château de Fesles, Château de la Guimonière og Château de la Roulerie. Philippe overtog La Roulerie i 2004 og efter 4 års totalrenovering af bygningerne og en modernisering af kældrene, kunne han i 2008 flytte produktionen af vin tilbage på slottet – foruden i øvrigt sig selv og sin familie. Også vinmarkerne har været under kærlig behandling, og Philippe gik ret hurtigt over til økologisk dyrkning.
Château de la Roulerie omfatter i dag 42 ha. Undergrunden er hovedsagelig skifferholdig med lag af ler og kalk øverst. Selv om Philippe Germain har dyrket sine vinmarker økologisk i mange år, var det først med årgang 2015, at slottet officielt fik økologisk godkendelse, og siden 2011 er Phillipe desuden gået over til biodynamisk dyrkning.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Rosé d’Anjou fra Château de la Roulerie er lavet på 70% Grolleau og 30% Gamay. Druerne høstet manuelt når der er optimal modenhed. Efter en total afstilkning gennemgår druerne en 12-18 timers macerering med skindet, hvorved vinen får sit flotte roséfarve. Gæringen foregår på temperaturregulerede rustfrie ståltanke, og vinen bliver derefter modnet på sit ”Lie” (bundfald) et par måneder i tank inden aftapning.
I farven har vinen en flot laksefarve med rødligt skær. I duften møder man et overflod af nuancer, som f.eks. jordbær, hindbær og skovbær. I smagen finder man også mørke toner af brombær og blåbær.
Rosé d’Anjou fra Château de la Roulerie egner sig fint til salater (gerne med f.eks. kold andebryst), krabber, rejer, marineret fisk, fjerkræ, lyst kød (f.eks. kalve- eller svinekød frikassé) samt grønsags retter.
Asiatisk
Fisk
Gris
Kylling
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle