Rosé Port kan vel godt betegnes som "den nye stjerne på portvinshimlen” - eller en ung og kosmopolitisk portvin, som familien Queveda selv betegner den. Den er i hvert tilfælde på… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
100,00 DKK 119,00 DKK
Pris pr. styk ved køb af 3 stk: 100,00 DKK
Siden 1889 og i 5 generationer har familien Quevedo dyrket druer i den fantastisk smukke dal langs Douro-floden. Familiens udgangspunkt er i dag den lille by, São João de Pesqueira, som ligger ca. 20 km sydøst for Pinhão i Cima Corgo-regionen. Som så mange andre små familiebrug solgte familien indtil for relativt nyligt sine druer til de store portvinshuse inde i Vila Nova de Gaia, så det var derfor først i 1993, at man etablerede sig som selvstændig producent og begyndte at aftappe og markedsføre portvine under eget navn.
Søskendeparret Cláudia og Oscar Queveda er i dag som 5. generation i front for familiefirmaet. Ønologuddannede Cláudia har ansvaret for produktionen af portvinene og økonomiuddannede Oscar har ansvaret for salget til i dag mere end 40 lande.
I dag dyrker og ejer familien i alt 100 ha. vinmarker og 25 ha. olivenmarker fordelt på 5 såkaldte Quintas, og Quinta da Trovisca er den største ejendom (30 ha.). Familien kalder selv marken på Quinta da Trovisca for deres ”favorit-mark” i relation til at foretage en række eksperimentelle forsøg med bl.a. nye druevarianter og alternative dyrkningsmetoder. Det var derfor også på denne mark, at de i 2012 indledte en overgang til økologisk dyrkning på 12 ha.
Familien har stort fokus på at indrette produktionen, så der tages mest muligt hensyn til miljøet. Man udvider derfor successivt den økologiske produktion, og man anvender ikke kemiske midler til bekæmpelse af svampesygdomme og ukrudt. I stedet anvender man udtræk af urter og olier (fx appelsinkerneolie), som er effektiv mod fx meldug, og naboens 80 får sørger indimellem for at holde ukrudtet i ave samt gøde jorden.
Familien Queveda er meget anerkendte for at producere kvalitets-portvine, som virkelig er value for money.
Siden 1889 og i 5 generationer har familien Quevedo dyrket druer i den fantastisk smukke dal langs Douro-floden. Familiens udgangspunkt er i dag den lille by, São João de Pesqueira, som ligger ca. 20 km sydøst for Pinhão i Cima Corgo-regionen. Som så mange andre små familiebrug solgte familien indtil for relativt nyligt sine druer til de store portvinshuse inde i Vila Nova de Gaia, så det var derfor først i 1993, at man etablerede sig som selvstændig producent og begyndte at aftappe og markedsføre portvine under eget navn.
Søskendeparret Cláudia og Oscar Queveda er i dag som 5. generation i front for familiefirmaet. Ønologuddannede Cláudia har ansvaret for produktionen af portvinene og økonomiuddannede Oscar har ansvaret for salget til i dag mere end 40 lande.
I dag dyrker og ejer familien i alt 100 ha. vinmarker og 25 ha. olivenmarker fordelt på 5 såkaldte Quintas, og Quinta da Trovisca er den største ejendom (30 ha.). Familien kalder selv marken på Quinta da Trovisca for deres ”favorit-mark” i relation til at foretage en række eksperimentelle forsøg med bl.a. nye druevarianter og alternative dyrkningsmetoder. Det var derfor også på denne mark, at de i 2012 indledte en overgang til økologisk dyrkning på 12 ha.
Familien har stort fokus på at indrette produktionen, så der tages mest muligt hensyn til miljøet. Man udvider derfor successivt den økologiske produktion, og man anvender ikke kemiske midler til bekæmpelse af svampesygdomme og ukrudt. I stedet anvender man udtræk af urter og olier (fx appelsinkerneolie), som er effektiv mod fx meldug, og naboens 80 får sørger indimellem for at holde ukrudtet i ave samt gøde jorden.
Familien Queveda er meget anerkendte for at producere kvalitets-portvine, som virkelig er value for money.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Rosé Port kan vel godt betegnes som "den nye stjerne på portvinshimlen” - eller en ung og kosmopolitisk portvin, som familien Queveda selv betegner den. Den er i hvert tilfælde på relativ kort tid blevet en meget populær portvinsvariant, og som helt sikkert også har fået personer, der tidligere ikke nød så meget portvin (eller måske slet ikke nød…) til at tage imod den med begejstring.
Produktionsprocessen er på mange identisk med den, som øvrige portvinstyper gennemgår bortset fra, at skindmacereringen foregår i kort tid, så farveudtrækket begrænses, og at den slutteligt ikke modner i kortere eller længere tid på egetræsfade og/eller rustfrie ståltanke. Rosé Port er derfor en noget friskere og lettere portvin, som helt sikkert har fået et ”gennembrud” hos især de lidt yngre generationer.
Vinen har en meget indbydende og delikat hindbærfarve. I duften finder man en herlig blanding af friske og modne røde bær, jordbær og hindbær især, samt et strejf af lidt sødere tropiske frugter. Smagen er helt identisk og slutter meget harmonisk med en behagelig og tilpas sødme, der er fint matchet af en frisk og livgivende syre.
Rosé Port nydes ved ca. 9-10° til fx friske jordbær med flødeskum, isdesserter eller frugtsalater. Den er også glimrende som aperitif, hvor man evt. også kan mixe den i forholdet ¼ Rosé Port og ¾ tonic sammen med isterninger, lidt friskrevet skal fra citron, lime eller grapefrugt og en lille smule juice fra (én af) disse.
Aperitif
Frugter
Ost
Pasta
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle