Vinen er lavet på ca. lige dele Merlot- og Spätburgunder-druer fra forskellige små parceller på ejendommen omkring Bermersheim. Vinstokkene vokser på en undergrund af sten- og… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
139,00 DKK
Familien Geil i Bermersheim har i ca. 300 år lavet vin i Rheinhessen efter traditioner, som er blevet overført fra generation til generation. Vinhuset placeres i dag blandt eliten af vinproducenterne i området – ikke mindst siden sønnen Florian R. Geil sluttede sig til sin fader Rudolf. Efter en seriøs vinuddannelse og en lang praktik på Domaine Méo-Camuzet i Bourgogne, har Florian formået at give kvaliteten på vinene et indiskutabelt ryk opad.
Vægten hos Weingut Geils har altid været lagt på Riesling foruden de oprindeligt burgundiske druesorter Chardonnay, Grauer Burgunder og Spätburgunder, som efter sønnens involvering og dennes praktikforløb ikke overraskende har fået tildelt endnu større opmærksomhed.
Ejendommen består i dag af 14 ha. vinmarker, som er beplantede med 72% hvidvinsdruer og 28% røde, og vinstokke som er op til 55 år gamle. En præcis analyse af jordbunden og terroir’et på de forskellige parceller har været afgørende i forhold til at plante de rette druer på de rette parceller. ”Vinen laves primært i vinmarken” er familiens motto.
Manuelt arbejde og en skrap selektering af klaserne under væksten og under høsten, er yderligere med til at højne kvaliteten. Vinificerings-filosofien er veldefineret og enkel: Ingen anvendelse af pumper i processen, lange, kølige gæringer, meget let eller ingen filtrering. Resultatet af anstrengelserne er et imponerende udvalg af vine, der løbende præmieres som de bedste i Rheinhessen og i hele Tyskland.
Familien Geil i Bermersheim har i ca. 300 år lavet vin i Rheinhessen efter traditioner, som er blevet overført fra generation til generation. Vinhuset placeres i dag blandt eliten af vinproducenterne i området – ikke mindst siden sønnen Florian R. Geil sluttede sig til sin fader Rudolf. Efter en seriøs vinuddannelse og en lang praktik på Domaine Méo-Camuzet i Bourgogne, har Florian formået at give kvaliteten på vinene et indiskutabelt ryk opad.
Vægten hos Weingut Geils har altid været lagt på Riesling foruden de oprindeligt burgundiske druesorter Chardonnay, Grauer Burgunder og Spätburgunder, som efter sønnens involvering og dennes praktikforløb ikke overraskende har fået tildelt endnu større opmærksomhed.
Ejendommen består i dag af 14 ha. vinmarker, som er beplantede med 72% hvidvinsdruer og 28% røde, og vinstokke som er op til 55 år gamle. En præcis analyse af jordbunden og terroir’et på de forskellige parceller har været afgørende i forhold til at plante de rette druer på de rette parceller. ”Vinen laves primært i vinmarken” er familiens motto.
Manuelt arbejde og en skrap selektering af klaserne under væksten og under høsten, er yderligere med til at højne kvaliteten. Vinificerings-filosofien er veldefineret og enkel: Ingen anvendelse af pumper i processen, lange, kølige gæringer, meget let eller ingen filtrering. Resultatet af anstrengelserne er et imponerende udvalg af vine, der løbende præmieres som de bedste i Rheinhessen og i hele Tyskland.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Vinen er lavet på ca. lige dele Merlot- og Spätburgunder-druer fra forskellige små parceller på ejendommen omkring Bermersheim. Vinstokkene vokser på en undergrund af sten- og lerholdig jord for Merlot samt løss og kalk for Spätburgunder. Man foretager en såkaldt "grøn høst" i juli for at fjerne de dårligt udviklede klaser, og man fjerner bladene omkring druerne midt i august for at øge eksponeringen mod solen. Alt dette for at kunne høste optimalt modne og sunde druer.
Denne rosé laves efter ”åreladnings-teknikken” (”saignée”), dvs., at man efter afstilkningen og masningen af druerne overfører dem til store tanke, hvor de gennemgår en maceration natten over. Dette giver en flot rosé-farve fra skindet og tilfører masser af karakter. Derefter overføres en lille del af saften (de resterende druer fortsætter en gæring som rødvin) til små gæringskar af stål, hvor mosten vinificeres som rosé. En kølig og langsom proces, som normalt varer til begyndelsen af januar. Efter en naturlig bundfældning og en let filtrering modnes roséen på lukkede ståltanke - dette for at bevare vinens lækre aroma og friskhed. Aftapningen foretages i marts.
Vinen har en lys, pink farve og umiddelbare, kølige aromaer af ribs, hindbær, kirsebær og mandler. I smagen føles den let perlende, med masser af delikate, appetitvækkende frugttoner og charme. Både Merlot og Spätburgunder kan give lette, grønne nuancer, men her er de godt skjult bag en god frugtsødme og utrolig charmerende, nærmest eksotiske toner.
Server den til salater, forretter med skaldyr, fisk eller lyst kød. Prøv den også til varme vegetarretter samt til pasta- og risottoretter. Perfekt til velkomst eller til et lille glas ”i utide”!
Fisk
Grøntsagsretter
Kylling
Pasta
Quiche
Risotto
Skaldyr
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle