1er Cru-marken ”Les Murgers des Dents de Chien” (16 ha. i alt) er absolut en af Saint-Aubins mest berømte vinmarker, og ligger lige oven for berømte vinmarker i… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
699,00 DKK
Bag Négociant-vinhuset ”Les Parcellaires de Saulx” finder man Domaine Belleville i Rully og Manoir Murisaltien i Meursault, som her tilbyder eksklusive vine fra nogle af Bourgognes mest prestigiøse appellationer. Vinene laves i samarbejde med nogle af distriktets mest anerkendte producenter og kun fra enkelt-parceller (heraf navnet ”Parcellaires”), hvad enten appellationen på den enkelte vin er regional, Village, 1. Cru eller Grand Cru.
Opskriften er ganske enkel: Enten køber man druer fra udvalgte dyrkere som vinificeres i egne kældre i Meursault, eller også køber man vine, der har gennemgået den alkoholiske gæring og står derefter selv for de efterfølgende processer frem til den færdige vin. Produktionen er yderst begrænset, idet man som regel kun køber 2-4 fade pr. vin/parcel (lig med 600-1.200 flasker) – til gengæld viser udvalget på fornem vis Bourgogne-områdets kæmpe potentiale og diversitet.
Bag Négociant-vinhuset ”Les Parcellaires de Saulx” finder man Domaine Belleville i Rully og Manoir Murisaltien i Meursault, som her tilbyder eksklusive vine fra nogle af Bourgognes mest prestigiøse appellationer. Vinene laves i samarbejde med nogle af distriktets mest anerkendte producenter og kun fra enkelt-parceller (heraf navnet ”Parcellaires”), hvad enten appellationen på den enkelte vin er regional, Village, 1. Cru eller Grand Cru.
Opskriften er ganske enkel: Enten køber man druer fra udvalgte dyrkere som vinificeres i egne kældre i Meursault, eller også køber man vine, der har gennemgået den alkoholiske gæring og står derefter selv for de efterfølgende processer frem til den færdige vin. Produktionen er yderst begrænset, idet man som regel kun køber 2-4 fade pr. vin/parcel (lig med 600-1.200 flasker) – til gengæld viser udvalget på fornem vis Bourgogne-områdets kæmpe potentiale og diversitet.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
1er Cru-marken ”Les Murgers des Dents de Chien” (16 ha. i alt) er absolut en af Saint-Aubins mest berømte vinmarker, og ligger lige oven for berømte vinmarker i Puligny-Montrachet, såsom Grand Cru’erne Le Montrachet og Chevalier-Montrachet samt 1. Cru Champs Gains. Det er i øvrigt markens stenrige undergrund med spidse sten (Dent de Chien betyder hundetand på fransk), som er skyld i markens navn. Jordsammensætningen med grus, sten, smuldrende kalk og en smule mergel, minder ellers fuldstændigt om vinmarken Le Montrachet, og giver god dræning. En lille variation i højden på ”Les Murgers des Dents de Chien” giver en forskel i forhold til temperaturen og dermed forskellige stile af vine. Druerne modner en smule senere her (især i den højere del), og dette giver ofte vine med kølighed, bid, mineralitet og elegance, som minder meget om Puligny-vinene.
Chardonnay-druerne plukkes i små kasser, som straks køres til husets kældre i Meursault, hvor vinen bliver vinificeret. Opskriften er klassisk for Bourgogne, med en gæring i store opretstående trækar, en malolaktisk gæring og en efterfølgende modning i 12-15 måneder (efter årgangen) på ét år gamle træfade (228 l.).
Vinen har en flot, blank gylden farve. I duften finder man lækre toner af hvide blomster, frugter som mirabeller og ferskner, men også mere eksotiske nuancer af lime, appelsin og mango. Smagen er både elegant, kompleks og mineralsk, igen med sprøde nuancer af hvide blomster og frugter, men også god fedme og struktur. I eftersmagen finder man en diskret karakter af vanilje fra fadene, men det er finessen, sprødheden og mineraliteten, som vinder.
Vinen har styrke og friskhed nok til at blive serveret med fede fisk som fx. laks eller hellefisk – gerne med en kraftig fiskesauce, men også til en fyldig skaldyrs- eller hummerbisque. Prøv den også til gedeost.
Fisk
Grøntsagsretter
Østers
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle