Saint Bris ”Corps de Garde” er lavet på 100% Sauvignon Gris (kaldt Fié Gris i området) fra biodynamiskdyrkede parceller på i alt 2 ha. med 20-26 år gamle vinstokke. Parcellerne… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
259,00 DKK
Som det ofte er tilfældet hos mange små vinavlere i Frankrig, arbejder også flere generationer sammen hos Goisot, nemlig forældrene Jean-Hugues og Ghislaine samt sønnen Guilhem og dennes hustru, Marie. Familiens ejendom ligger i den lille middelalderlandsby Saint-Bris le Vineux i den nordligste del af Bourgogne lige sydøst for byen Auxerre. Den har været i familien Goisots eje i mange generationer siden det 14. århundrede, og Jean-Hugues overtog således gården efter sin far i 1979.
Domaine Goisot har i mange år praktiseret en miljøvenlig dyrkning i vinmarkerne, og det var derfor en stor glæde for familien at opnå den økologiske certificering (ECOCERT) i 2001. Filosofien med at passe godt på naturen fik yderligere substans, da man gik over til biodynamiske dyrkningsmetoder, og i 2005 – samme år som sønnen Guilhem indtrådte i firmaet – fik Domaine Goisot således sin biodynamiske certificering (DEMETER).
Familien Goisot ejer i dag 30 ha. vinmarker fordelt i kommunerne Saint-Bris, Irancy og Chablis. Far og søn arbejder utrætteligt for at producere den bedst mulige kvalitet: Udbyttet holdes generelt meget lavt, der praktiseres homøopatiske og naturlige metoder i markerne, og der høstes udelukkende med håndkraft.
Goisots filosofi er klassisk ’minimalistisk’ med brug af druernes egen naturlige gær samt en lang og skånsom forædlingsproces, inden vinen frigives. Vinene bliver hverken klareret eller filtreret.
Som det ofte er tilfældet hos mange små vinavlere i Frankrig, arbejder også flere generationer sammen hos Goisot, nemlig forældrene Jean-Hugues og Ghislaine samt sønnen Guilhem og dennes hustru, Marie. Familiens ejendom ligger i den lille middelalderlandsby Saint-Bris le Vineux i den nordligste del af Bourgogne lige sydøst for byen Auxerre. Den har været i familien Goisots eje i mange generationer siden det 14. århundrede, og Jean-Hugues overtog således gården efter sin far i 1979.
Domaine Goisot har i mange år praktiseret en miljøvenlig dyrkning i vinmarkerne, og det var derfor en stor glæde for familien at opnå den økologiske certificering (ECOCERT) i 2001. Filosofien med at passe godt på naturen fik yderligere substans, da man gik over til biodynamiske dyrkningsmetoder, og i 2005 – samme år som sønnen Guilhem indtrådte i firmaet – fik Domaine Goisot således sin biodynamiske certificering (DEMETER).
Familien Goisot ejer i dag 30 ha. vinmarker fordelt i kommunerne Saint-Bris, Irancy og Chablis. Far og søn arbejder utrætteligt for at producere den bedst mulige kvalitet: Udbyttet holdes generelt meget lavt, der praktiseres homøopatiske og naturlige metoder i markerne, og der høstes udelukkende med håndkraft.
Goisots filosofi er klassisk ’minimalistisk’ med brug af druernes egen naturlige gær samt en lang og skånsom forædlingsproces, inden vinen frigives. Vinene bliver hverken klareret eller filtreret.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Saint Bris ”Corps de Garde” er lavet på 100% Sauvignon Gris (kaldt Fié Gris i området) fra biodynamiskdyrkede parceller på i alt 2 ha. med 20-26 år gamle vinstokke. Parcellerne ligger på to vinmarker, den ene ”La Canne”, som ligger i en højde af 195-210 m.o.h. og den anden ”La Mouche” som ligger 215-235 m.o.h. En eksponering mod nord og nordvest og en dyb, sammensat undergrund af mergel, aflejringer med småsten af kalk blandet med østersskal samt ler og muld, giver perfekte forhold for dyrkning af Sauvignon Blanc. Udbyttet holdes begrænset til 40-45 hl/ha.
Efter ankomsten til kælderen bliver klaserne selekteret på en sorteringsbord og gennemgår en langsom presning. Gæringen foregår på ståltanke med druernes egne gærceller, og bliver efterfulgt af en spontan malolaktisk gæring. Derefter bliver vinen modnet i 10 måneder på en kombination af ståltanke og nogle få ”demi-muid”-træfade af 600 l., som ikke giver tørre eller aggressive vine, men til gengæld tilfører et dybere og mere cremet udtryk. Efter en naturlig bundfældning bliver vinen aftappet uden filtrering.
Saint Bris ”Corps de Garde” har en flot, blank, lysgylden farve. I duften finder man sarte nuancer af roser, lime, litchi og syltede abrikoser. De samme toner fortsætter i smagen, hvor en let eksotisk og cremet karakter marcher den underliggende sprødhed og mineralitet ganske godt. Kan drikkes ung eller med nogle års modning. Serveres til hvid fisk, østers og skaldyr samt retter fra det asiatiske køkken. Prøv den også til anderetter med appelsinsauce eller med ferskner samt tærter med eksotiske frugter.
Fisk
Kylling
Skaldyr
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle