360 View Image
2021 SAINT-JOSEPH BLANC LYSERAS Cave Yves Cuilleron
  • Frankrig
    Frankrig
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 12%

Saint-Joseph Blanc ”Lyseras” er lavet på 50% Marsanne og 50% Roussanne høstet i Chavanay og i Saint-Pierre-de-Boeuf (nordlige del af AOC'et). Hos Cuilleron laver man som regel en… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

310,00 DKK

På lager (42 stk.)

Caves Yves Cuilleron

Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.

Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.

I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.

Saint-Joseph

Indhold Kommer snart

Caves Yves Cuilleron

Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.

Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.

I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.

Saint-Joseph

Indhold Kommer snart

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

Saint-Joseph Blanc ”Lyseras” er lavet på 50% Marsanne og 50% Roussanne høstet i Chavanay og i Saint-Pierre-de-Boeuf (nordlige del af AOC'et). Hos Cuilleron laver man som regel en såkaldt ”grøn høst”, hvor de dårligt udviklede klaser fjernes i juli måned. Nogle dage inden høst fjerner man bladene på vinstokkene for at give mere soleksponering til druerne og sikre en bedre modning. Vinen gæres med druernes egen gærceller på 50% brugte 225 l. træfade og 50% "foudre" (30 hl.) og gennemgår derefter en malolaktisk gæring og en modning på de samme fade. Modningen varer i 8-9 måneder på sit ”lie” (bundfald) inden aftapningen.

Vinen har en blank, let gylden farve med en meget delikat aroma, hvor man både finder mineralske og florale toner (blomster). I smagen finder man også karakterer af citrusfrugter og eksotiske toner af pomerans og vanille. Vinen er klassisk for Yves Cuillerons typiske stil: spændstighed, koncentration og frem for alt finesse. Server vinen til fiske- eller skaldyrssuppe, fiskeretter lavet med cremede saucer eller grillet fisk.

Specifikationer

Varenr

02717122135

Årgang

2021

Land

Frankrig
Frankrig

Indhold

75 cl

Alkohol

12%

Druesammensætning

50% Marsanne, 50% Roussanne

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle