Saint-Joseph ”Les Serines” kommer fra en parcel på 2,5 ha. beplantet med 8.000 vinstokke pr. ha. - udelukkende med Syrah-druen. Nogle af disse vinstokke er over 60 år gamle, og… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
479,00 DKK
Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.
Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.
I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.
Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.
Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.
I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Saint-Joseph ”Les Serines” kommer fra en parcel på 2,5 ha. beplantet med 8.000 vinstokke pr. ha. - udelukkende med Syrah-druen. Nogle af disse vinstokke er over 60 år gamle, og ”Les Serines” er netop det navn, man lokalt giver til disse gamle Syrah-vinstokke. Parcellen ligger på terrasser, som vender mod syd-sydøst med ikke særligt dybe lag af sand og granit.
Efter en delvis afstilkning blev druerne gæret i åbne gæringstanke i hele 4 uger med temperaturkontrol. For at få så megen frugtekstrakt som muligt, anvender man en mekanisk omrøring og desuden en såkaldt ”remontage”, hvor man tager den nederste most og hælder over masken. Derefter foregår den malolaktiske gæring på store træfade, og til sidst er vinen modnet på nye 225 l. egetræsfade i 18 måneder.
Les Serines er meget tæt i farven med en smuk, brillant, rubinrød farve. Sammen med en meget koncentreret frugt og en solid struktur har vinen også en helt fantastisk finesse og charme. Her finder man aromaer af bl.a. solbær og violer. Vinen har en god tannin, som giver den et flot potentiale. Les Serines er klassisk for Yves Cuillerons typiske stil: spændstighed, koncentration og frem for alt finesse.
Gryderet
Lam
Okse
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle