Pladsholder
2024 SAINT-PERAY LES POTIERS Vieilles Vignes, Cave Yves Cuilleron
  • Frankrig
    Frankrig
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 0%

Saint-Péray ”Les Potiers” Vieilles Vignes er lavet på 50% Roussanne og 50% Marsanne fra flere sydvendte parceller i appellationen, med vinstokke som er over 40 år gamle.… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

379,00 DKK

Ikke på lager

Caves Yves Cuilleron

Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.

Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.

I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.

Saint-Peray

Indhold Kommer snart

Caves Yves Cuilleron

Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.

Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.

I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.

Saint-Peray

Indhold Kommer snart

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

Saint-Péray ”Les Potiers” Vieilles Vignes er lavet på 50% Roussanne og 50% Marsanne fra flere sydvendte parceller i appellationen, med vinstokke som er over 40 år gamle. Undergrunden består af aflejringer med klassiske runde granitsten ved overfladen og en blanding af kalk, løss, mergel og smuldrende granit i dybden. Den høje beplantningstæthed på Cuillerons parceller gør desuden, at hver vinstok producerer færre klaser, men til gengæld utroligt koncentrerede druer.

Både gæringen (med druernes egen gær), den malolaktiske gæring og modningen i 8 måneder på sit ”lie” (bundfald) foregår på en kombination af 50% store træfade (30 hl. ”foudre”) og 50% burgunske træfade (228 l.), alt dette uden tilsætning af svovl. Aftapningen foretages efter sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller, en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering.

Vinen har en blank, let gylden farve og en meget umiddelbar og delikat aroma, med nuancer af citrusfrugter, hvide ferskner, mirabeller og flintesten. I smagen har vinen en fantastisk balance mellem frugt, fedme (velour) og bid. Den slutter med lækre æteriske og mineralske toner og en friskhed, som gør den perfekt til gastronomien.

Server den til fiske- og skaldyrssupper, muslinger, kammuslinger, hummer, grillet fisk eller lyst kød.

Specifikationer

Varenr

02717922435

Årgang

2024

Land

Frankrig
Frankrig

Indhold

75 cl

Alkohol

0%

Druesammensætning

50% Marsanne, 50% Roussanne

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle