Domaine Chatelain henter Sauvignon-druerne på 3 parceller i Sancerre på kommunerne Verdigny, Sury-en-Vaux og Chavignol. Vinstokkene er mellem 20 og 30 år og vokser på ler- og… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
239,00 DKK
Domaine Chatelain ligger i landsbyen ”Les Berthiers” i nærheden af byen Pouilly-sur-Loire. Domainet har været i familiens eje siden 1630, og det er i dag sønnen Vincent (12. generation), som har overtaget ansvaret. Domaine Chatelain ejer 30 ha. vinmarker, fordelt på 6 af de 7 kommuner, som har ret til AOP Pouilly-Fumé. Dette giver en sjælden mulighed for at sammensætte vine fra områdets forskellige ”terroirs” til en enestående harmoni. Både undergrunden – med flintesten, ler, mergel og kalk – og de klimatiske forhold varierer nemlig en del og giver forskellige stilarter fra sted til sted.
I vinmarkerne på Domaine Chatelain er det Vincent Vatan (gift med Jean-Claudes datter), som siden 2005 har haft ansvaret for dyrkningen af vinstokkene, der for de flestes vedkommende er mellem 25 og 40 år gamle. Dyrkningen foregår uden anvendelse af kunstgødning eller ukrudtsmidler.
De underjordiske kældre, hvor temperaturen er ret konstant, rummer topmoderne udstyr. Alle gæringstanke er temperaturregulerede, hvilket sikrer en langsom gæringsproces (16-18°C), og dermed tilføjelse af intensitet og finesse i vinene. Efter endt gæring får vinene lov til at ligge på deres ”lie” i 3-5 måneder – primært på rustfrie ståltanke, men et par af vinene lagres også delvist på træfade. Aftapning finder sted i det sene forår efter høsten.
Domaine Chatelain ligger i landsbyen ”Les Berthiers” i nærheden af byen Pouilly-sur-Loire. Domainet har været i familiens eje siden 1630, og det er i dag sønnen Vincent (12. generation), som har overtaget ansvaret. Domaine Chatelain ejer 30 ha. vinmarker, fordelt på 6 af de 7 kommuner, som har ret til AOP Pouilly-Fumé. Dette giver en sjælden mulighed for at sammensætte vine fra områdets forskellige ”terroirs” til en enestående harmoni. Både undergrunden – med flintesten, ler, mergel og kalk – og de klimatiske forhold varierer nemlig en del og giver forskellige stilarter fra sted til sted.
I vinmarkerne på Domaine Chatelain er det Vincent Vatan (gift med Jean-Claudes datter), som siden 2005 har haft ansvaret for dyrkningen af vinstokkene, der for de flestes vedkommende er mellem 25 og 40 år gamle. Dyrkningen foregår uden anvendelse af kunstgødning eller ukrudtsmidler.
De underjordiske kældre, hvor temperaturen er ret konstant, rummer topmoderne udstyr. Alle gæringstanke er temperaturregulerede, hvilket sikrer en langsom gæringsproces (16-18°C), og dermed tilføjelse af intensitet og finesse i vinene. Efter endt gæring får vinene lov til at ligge på deres ”lie” i 3-5 måneder – primært på rustfrie ståltanke, men et par af vinene lagres også delvist på træfade. Aftapning finder sted i det sene forår efter høsten.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Domaine Chatelain henter Sauvignon-druerne på 3 parceller i Sancerre på kommunerne Verdigny, Sury-en-Vaux og Chavignol. Vinstokkene er mellem 20 og 30 år og vokser på ler- og kalkholdige undergrund. Vinen er gæret på ståltank og modnes ca. 5 måneder på de samme tank.
Sancerre fra Domaine Chatelain har en flot, lysegul farve med grønlige men samtidig fede nuancer. I duften finder man meget umiddelbare aromaer af grapefrugt og passionsfrugt. I smagen er vinen meget sprød med mineralske toner (flintsten), som i munden udvikler sig meget harmonisk med karakterer af hvide vilde blomster og en god velour.
Den bør nydes ved 8-10 grader og er perfekt til alle fiske- eller skaldyrsretter især sammen med kraftige saucer, hvor Sancerre giver et friskt og sprødt modspil. Prøv den også til områdets ostespecialitet: Gedeosten Crottin de Chavignol.
Fisk
Ost
Østers
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle