Jean-Baptiste Jessiaume henter Pinot Noir-druerne til denne vin fra en lille parcel på 0,86 ha. i 1. Cru-vinmarken ”Les Gravières”, som ligger på den nederste del af skråningen… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
699,00 DKK
Jean-Baptiste Jessiaume er 6. generation i en familie i Santenay, som har handlet med vin siden det 18 årh. og selv dyrket vin siden 1830. Da Jean-Baptiste var teenager, var det imidlertid andre græsgange, som først tiltrak sig hans opmærksomhed: Fodboldens græsgange. Efter et ophold på AJ AUXERRE Academy kom han til GLASGOW RANGERS og STANDARD LIEGE, og han siges at have været på Sir Alex FERGUSON’s liste til en prøveperiode hos MANCHESTER UNITED… Om talentet i virkeligheden var større indenfor vinproduktion, eller det var ønsket om at fortsætte familiens vintraditioner i Santenay, som var afgørende, melder historien ikke noget om, men sikkert er det, at talentet udi vin er stort.
Sikkert er det endvidere, at han tog en vinuddannelse, og allerede som 23-årig modtog han i 2012 prisen som “Young Burgundian Winemaker of the Year”, mens han var kældermester hos et stort vinfirma i Côte Chalonnaise. Jean-Baptiste Jessiaumes far (Marc, kældermester) og onkel (Pascal, vindyrkning) solgte i 2007 familiens gamle Domaine i Santenay, men de beholdt dog nogle få parceller i området. I dag arbejder de begge sammen med Jean-Baptiste i det nye vinfirma, som han grundlagde i 2019, midt i landsbyen Santenay.
Vinene fra Jean-Baptiste Jessiaume afspejler en mere moderne bourgogne-stil – de er relativt mørke (de røde) og med koncentrerede frugtaromaer, afrundede tanniner samt et velintegreret fadpræg.
Jean-Baptiste Jessiaume er 6. generation i en familie i Santenay, som har handlet med vin siden det 18 årh. og selv dyrket vin siden 1830. Da Jean-Baptiste var teenager, var det imidlertid andre græsgange, som først tiltrak sig hans opmærksomhed: Fodboldens græsgange. Efter et ophold på AJ AUXERRE Academy kom han til GLASGOW RANGERS og STANDARD LIEGE, og han siges at have været på Sir Alex FERGUSON’s liste til en prøveperiode hos MANCHESTER UNITED… Om talentet i virkeligheden var større indenfor vinproduktion, eller det var ønsket om at fortsætte familiens vintraditioner i Santenay, som var afgørende, melder historien ikke noget om, men sikkert er det, at talentet udi vin er stort.
Sikkert er det endvidere, at han tog en vinuddannelse, og allerede som 23-årig modtog han i 2012 prisen som “Young Burgundian Winemaker of the Year”, mens han var kældermester hos et stort vinfirma i Côte Chalonnaise. Jean-Baptiste Jessiaumes far (Marc, kældermester) og onkel (Pascal, vindyrkning) solgte i 2007 familiens gamle Domaine i Santenay, men de beholdt dog nogle få parceller i området. I dag arbejder de begge sammen med Jean-Baptiste i det nye vinfirma, som han grundlagde i 2019, midt i landsbyen Santenay.
Vinene fra Jean-Baptiste Jessiaume afspejler en mere moderne bourgogne-stil – de er relativt mørke (de røde) og med koncentrerede frugtaromaer, afrundede tanniner samt et velintegreret fadpræg.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Jean-Baptiste Jessiaume henter Pinot Noir-druerne til denne vin fra en lille parcel på 0,86 ha. i 1. Cru-vinmarken ”Les Gravières”, som ligger på den nederste del af skråningen øst for landsbyen Santenay, hvor flere 1. Cru-vinmarker ligger. Vinmarken vender mod syd og sydøst, og jordbunden i dalen er domineret af smuldret kalksten, ler og mergel (Gravières betyder faktisk ”sted med småsten” på fransk).
Høsten foregår manuelt, og klaserne bliver yderligere sorteret ved ankomsten til kælderen. Efter en 50% afstilkning og en 50% skånsom masning gennemgår druerne en kølig spontan gæring med druernes eget gær. Den varer i ca. 30 dage og efterfølges af en malolaktisk gæring. Vinen modnes derefter i 12 måneder på klassiske Bourgogne-fade à 228 l. (10% nye) og efter en naturlig bundfældning i 3 måneder på ståltanke.
Santenay 1. Cru Les Gravières har en meget flot, intens rubinrød farve. Sammenlignet med fx Clos Rousseau fra samme producent, virker Les Gravières mere moden og en smule mere eksotisk i duften. De varmere temperaturer i dalen giver ofte mere strukturerede og velouragtige vine i smagen. Som de fleste Santenay-rødvine fra Jessiaume, har Les Gravières en lækker harmoni mellem styrke og kødfuldhed og den mere delikate og stilfulde karakter. En meget vellavet og kompleks Santenay!
Server den til grillet eller stegt lam, kalv eller okse, men også til gryderetter med lam eller råvildt.
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle