Maison de la Villettes Sauvignon Blanc er lavet på 100% Sauvignon-druer, som hentes i fire forskellige terroirs i Sydfrankrig: I Hérault-dalen, hvor man opnår vine med frugt og… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
129,00 DKK
Maison de la Villette er navngivet efter et af de mest populære kvarterer i Paris, beliggende i den nordlige del af byens centrum, langs Canal de l’Ourcq. Indtil 1970’erne befandt sig her et af byens slagterier og et af de største markeder, hvor man tilnærmelsesvist kunne finde alle de fødevarer og vine, som hjertet (eller maven!) kunne begære. Hertil kom således specialiteter fra alle regioner af Frankrig, med pram eller vogn, og blev distribueret videre til andre markeder eller leveret til de mange hyggelige caféer og restauranter. ”Le ventre de Paris” – Paris’ mave, kaldte man området. I dag har man omdannet området til en park med flere kulturelle tilbud – noget som tiltrækker mange turister. For pariserne vil La Villette dog blive ved med at være et symbol på Frankrigs livsglæde og folkelige gastronomi.
Vinene i denne serie kommer fra flere af Sydfrankrigs klassiske vinområder nord for Pyrenæerne, fra Gascogne i sydvest til Languedoc i sydøst. Teamet bag vinhuset Badet-Clément har stor erfaring i sydfranske vine (og Bourgogne!), og de udvælger druerne hos lokale dyrkere med hvem, man har faste aftaler, og samme team foretager derefter vinificeringen og aftapningen. De forskellige oprindelser giver rigtig god mulighed for at producere harmoniske vine foruden ved at sikre større kontinuitet i kvalitet og stil i disse.
Filosofien er enkel: Vinene skal være umiddelbare og klassiske i forhold til druesorter og herkomst samt give ”value for money”.
Maison de la Villette er navngivet efter et af de mest populære kvarterer i Paris, beliggende i den nordlige del af byens centrum, langs Canal de l’Ourcq. Indtil 1970’erne befandt sig her et af byens slagterier og et af de største markeder, hvor man tilnærmelsesvist kunne finde alle de fødevarer og vine, som hjertet (eller maven!) kunne begære. Hertil kom således specialiteter fra alle regioner af Frankrig, med pram eller vogn, og blev distribueret videre til andre markeder eller leveret til de mange hyggelige caféer og restauranter. ”Le ventre de Paris” – Paris’ mave, kaldte man området. I dag har man omdannet området til en park med flere kulturelle tilbud – noget som tiltrækker mange turister. For pariserne vil La Villette dog blive ved med at være et symbol på Frankrigs livsglæde og folkelige gastronomi.
Vinene i denne serie kommer fra flere af Sydfrankrigs klassiske vinområder nord for Pyrenæerne, fra Gascogne i sydvest til Languedoc i sydøst. Teamet bag vinhuset Badet-Clément har stor erfaring i sydfranske vine (og Bourgogne!), og de udvælger druerne hos lokale dyrkere med hvem, man har faste aftaler, og samme team foretager derefter vinificeringen og aftapningen. De forskellige oprindelser giver rigtig god mulighed for at producere harmoniske vine foruden ved at sikre større kontinuitet i kvalitet og stil i disse.
Filosofien er enkel: Vinene skal være umiddelbare og klassiske i forhold til druesorter og herkomst samt give ”value for money”.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Maison de la Villettes Sauvignon Blanc er lavet på 100% Sauvignon-druer, som hentes i fire forskellige terroirs i Sydfrankrig: I Hérault-dalen, hvor man opnår vine med frugt og blødhed, i Gard- og Aude-dalene, som bringer aroma og kompleksitet, og i den østlige del af Aude-området, hvor et lidt køligere klima giver stor friskhed og et godt bid.
Druerne bliver alle høstet i morgentimerne, så druerne ankommer til kælderen, mens de er kølige. Efter en skånsom knusning foretager man en få timers kølig skindmaceration, så mosten får en optimal farve-, aroma- og frugtekstrakt inden presningen. Gæringen foregår på ståltanke, efterfulgt af en modning på ”lie” (med bundfald) i nogle få måneder, ligeledes på ståltanke. Det er den umiddelbar, aromatisk og frisk stil man prioriterer i denne vin.
Vinen har en blank, lysgylden farve. Duften er klassisk for en sydfransk Sauvignon Blanc, med aromatiske, tørre nuancer af citrusfrugter og en smule hyld, men også mere eksotiske toner af lindeblomst og passionsfrugt. Smagen er flot struktureret, igen med god aroma og friskhed samt let krydrede urter til sidst. I det hele taget en vellavet, tør og appetitvækkende hvidvin. Server den til skaldyr og fisk - gerne inspireret af det asiatisk køkken, eller til gryderetter med fx kylling, svinekød og kalvekød.
Asiatisk
Fisk
Pasta
Risotto
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle