Sauvignon Blanc Reserva laves på druer fra en enkelt vinmark i Curicó Valley. Høsten foregår manuelt ca. midt i marts og druerne transporteres til gården umiddelbart efter… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
109,00 DKK
Familien Echeverria flyttede i 1740 fra Baskerlandet i Spanien til Chile og ernærede sig i flere generationer med landbrug. I begyndelsen af 1900-tallet grundlagde familien en vingård i udkanten af Molina i Curicó Valley, og det er stadig medlemmer af den samme familie, som ejer stedet. Selvstændige familievingårde er ved at være sjældne i Chile, der i det store og hele er domineret af store koncerner, som står for langt den største del af vinproduktionen her. Det er forældreparret Roberto og Gloria Echeverria, som i dag står ved roret, mens sønnen Roberto (junior) har ansvaret for dyrkningen og vinificeringen. Døtrene Paulina og Viviana Echeverria står hhv. for økonomi og for salg.
Vinmarkerne er beplantede med kloner af franske pre-phylloxera vinstokke, og hos Echeverria praktiserer man en såkaldt præcisionsdyrkning, hvilket betyder, at man analyserer hver parcels jordbundsforhold og mikroklima og tilpasser druesorter og dyrkning efter disses karakteristika og potentiale. Kælderen er udstyret med det mest moderne udstyr, herunder tanke i mange forskellige størrelser, som tillader separat vinificering af druerne fra hver enkelt parcel. Ud over 80 ha. vinmarker i Curicó Valley råder Echeverria også over et par vinmarker i Maipo Valley og Colchagua Valley.
Familien Echeverria flyttede i 1740 fra Baskerlandet i Spanien til Chile og ernærede sig i flere generationer med landbrug. I begyndelsen af 1900-tallet grundlagde familien en vingård i udkanten af Molina i Curicó Valley, og det er stadig medlemmer af den samme familie, som ejer stedet. Selvstændige familievingårde er ved at være sjældne i Chile, der i det store og hele er domineret af store koncerner, som står for langt den største del af vinproduktionen her. Det er forældreparret Roberto og Gloria Echeverria, som i dag står ved roret, mens sønnen Roberto (junior) har ansvaret for dyrkningen og vinificeringen. Døtrene Paulina og Viviana Echeverria står hhv. for økonomi og for salg.
Vinmarkerne er beplantede med kloner af franske pre-phylloxera vinstokke, og hos Echeverria praktiserer man en såkaldt præcisionsdyrkning, hvilket betyder, at man analyserer hver parcels jordbundsforhold og mikroklima og tilpasser druesorter og dyrkning efter disses karakteristika og potentiale. Kælderen er udstyret med det mest moderne udstyr, herunder tanke i mange forskellige størrelser, som tillader separat vinificering af druerne fra hver enkelt parcel. Ud over 80 ha. vinmarker i Curicó Valley råder Echeverria også over et par vinmarker i Maipo Valley og Colchagua Valley.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Sauvignon Blanc Reserva laves på druer fra en enkelt vinmark i Curicó Valley. Høsten foregår manuelt ca. midt i marts og druerne transporteres til gården umiddelbart efter plukningen i små kasser af 18 kg for at undgå masning og dermed oxydering af mosten. Ved ankomsten til kælderen bliver druerne yderligere sorteret, afstilket og derefter kølet ned til 8 grader, før de skånsomt bliver presset med en luftpresse. Gæringen foregår i ståltanke og vinen bliver derefter opbevaret på sit ”lie” (bundfald) i samme tank indtil den aftappes (aug.-sept.).
Det er en meget klassisk ”unoaked” chilensk Sauvignon Blanc med sprødhed, delikate aromaer af græs og hyldebærblomst i duften og lækre nuancer af citron, grape og grøn peberfrugt i smagen.
Det er en vin som skal drikkes i sin ungdom og som vil egne sig fint til et lille glas i utide, til receptioner, kolde borde og ikke for tunge skaldyrs- og fiskeretter.
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle