Savagnin "Terrior du Revermont" giver Domaine Badoz selv tilnavnet ”Typé”, da den er en arketypisk repræsentant for den klassiske ”Jura-smag”. Vinen er lavet på 100%… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
359,00 DKK
Domaine Badoz er grundlagt i 1659 og er en familieejet vingård som er beliggende i byen Poligny i hjertet af vindistriktet Jura. Såvel ejendom som alle gode erfaringer er overdraget fra far til søn igennem 10 generationer, og siden 2003 er det Benoît Badoz, der har haft ansvaret for familiefirmaet. Inden Benoît tog over, gennemgik han et grundigt uddannelsesforløb – såvel teoretisk som praktisk. Den teoretiske del forgik på Lycée Viticole de Beaune og den praktiske hos så fornemme producenter som Château Petrus i Pomerol og François Carillon i Puligny-Montrachet.
Domaine Badoz råder over ca. 20 ha. vinmarker, som er beliggende i Jura’s mest prestigefyldte appellationer, bl.a. i Arbois og Château-Chalon. De producerer en bred vifte af vine, herunder alle de klassiske hvidvine, rødvine og mousserende vine, som Jura er kendt for. De arbejder primært med de lokale druesorter – Savagnin (hvid) samt Poulsard og Trousseau (røde), men også bourgognedruerne Chardonnay og Pinot Noir. Man anvender ikke pesticider eller kunstgødning og har i flere år dyrket efter økologiske principper. Aktuelt har visse marker og vine allerede opnået økologisk certificering, og processen mod fuld økologisk certificering er indledt.
Domaine Badoz har opnået anerkendelse og ros fra både nationale og internationale vinanmeldere og er blevet tildelt flere priser og udmærkelser for deres fremragende vine. Deres passion for kvalitet og tradition samt for det unikke terroir i Jura har gjort dem til en markant producent i regionen.
Domaine Badoz er grundlagt i 1659 og er en familieejet vingård som er beliggende i byen Poligny i hjertet af vindistriktet Jura. Såvel ejendom som alle gode erfaringer er overdraget fra far til søn igennem 10 generationer, og siden 2003 er det Benoît Badoz, der har haft ansvaret for familiefirmaet. Inden Benoît tog over, gennemgik han et grundigt uddannelsesforløb – såvel teoretisk som praktisk. Den teoretiske del forgik på Lycée Viticole de Beaune og den praktiske hos så fornemme producenter som Château Petrus i Pomerol og François Carillon i Puligny-Montrachet.
Domaine Badoz råder over ca. 20 ha. vinmarker, som er beliggende i Jura’s mest prestigefyldte appellationer, bl.a. i Arbois og Château-Chalon. De producerer en bred vifte af vine, herunder alle de klassiske hvidvine, rødvine og mousserende vine, som Jura er kendt for. De arbejder primært med de lokale druesorter – Savagnin (hvid) samt Poulsard og Trousseau (røde), men også bourgognedruerne Chardonnay og Pinot Noir. Man anvender ikke pesticider eller kunstgødning og har i flere år dyrket efter økologiske principper. Aktuelt har visse marker og vine allerede opnået økologisk certificering, og processen mod fuld økologisk certificering er indledt.
Domaine Badoz har opnået anerkendelse og ros fra både nationale og internationale vinanmeldere og er blevet tildelt flere priser og udmærkelser for deres fremragende vine. Deres passion for kvalitet og tradition samt for det unikke terroir i Jura har gjort dem til en markant producent i regionen.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Savagnin "Terrior du Revermont" giver Domaine Badoz selv tilnavnet ”Typé”, da den er en arketypisk repræsentant for den klassiske ”Jura-smag”.
Vinen er lavet på 100% Savagnin-druer som er høstet manuelt, skånsomt presset og gæret på sin egen naturgær. Efterfølgende er den lagret 3 år på egetræsfade under gærresterne (sous voile - under slør/flor), hvorved den har fået en lidt mørkere gylden farve og en kompleks duft af nødder og æbler samt fint-krydrede og let-oxiderede noter.
Savagnin "Terrior du Revermont" byder på en fyldig smag med en behagelig syrlighed og en flot struktur. Den har en bemærkelsesværdig mineralitet, der tilføjer en frisk og livlig karakter til vinen. Eftersmagen er lang og behagelig med delikate nøddetoner, et strejf af honning samt letrøgede toner fra den lange fadlagring.
Vinen er en ”Vin Jaune light” og er den perfekte ledsager til den lokale Comté-ost (med syltede valnødder og smørristet rugbrød), men den er også anbefalelsesværdig til lidt kraftige fjerkræsretter - gerne med en fløde-svampesauce.
Fisk
Kylling
Skaldyr
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle