Scharzhofberger hører med sin direkte sydlige soleksponering, sin veldrænede ler-, sand- og skiferholdige (70%) jordbund og en stigning på 35-60% til blandt de absolut bedste… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
369,00 DKK
Med en historie som spænder over næsten syv århundreder (grundlagt 1349), er Weingut Reichsgraf von Kesselstatt i Trier en af de vingårde i Mosel med den længste historie. Seneste ejerskifte fandt sted i 1978, hvor Günther Reh købte vingården. Allerede i 1983 overdrog han dog ledelsen til sin datter, Annegret Reh-Gartner, som frem til sin tidlige død i 2016 (61 år) med stort engagement og kompetence stod i spidsen for dette topdomæne med dets 46 ha. marker af bedste beskaffenhed. Forinden sin bortgang havde Annegret med sin sædvanlige sans for omhyggelighed og planlægning sørget for, at firmaet kunne videreføres på bedste vis, så den store internationale berømmelse, som var blevet Weingut Reichsgraf von Kesselstatt til del, kunne fastholdes og videreføres af det kompetente team af medarbejdere.
Vinene fra Weingut Reichsgraf von Kesselstatt er kendetegnede ved en mineralsk og delikat stil, som er så typisk for vinene fra området. Intet andet vindistrikt i verden kan formentlig konkurrere med lige netop dette områdes delikate og mineralske stil. Dalene i Mosel, Saar og Ruwer er tilmed blandt de relativt få vinområder, der har kunnet profitere af de senere års mærkbare klimaforandringer, da man nu oftest her kan høste fuldmodne druer med stor aromakoncentration og en sublim struktur. Potentialet til at producere fremragende tørre vine har derfor aldrig været større, hvilket vinene fra Reichsgraf von Kesselstatt afspejler på fornemmeste vis.
Reichsgraf von Kesselstatt var en af de første vinfirmaer i området, som producerede ”Grosses Gewächs” (tørre vine fra top-marker), da Annegret Reh-Gartner var stor tilhænger af markklassifikationen som VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) har indført for at give forbrugerne et bedre overblik over den geografiske kvalitetsopdeling i særskilte områder/marker. Indsatsen for et større fokus på tørre høj-kvalitetsvine, var også en del af årsagen til hendes støtte.
Med en historie som spænder over næsten syv århundreder (grundlagt 1349), er Weingut Reichsgraf von Kesselstatt i Trier en af de vingårde i Mosel med den længste historie. Seneste ejerskifte fandt sted i 1978, hvor Günther Reh købte vingården. Allerede i 1983 overdrog han dog ledelsen til sin datter, Annegret Reh-Gartner, som frem til sin tidlige død i 2016 (61 år) med stort engagement og kompetence stod i spidsen for dette topdomæne med dets 46 ha. marker af bedste beskaffenhed. Forinden sin bortgang havde Annegret med sin sædvanlige sans for omhyggelighed og planlægning sørget for, at firmaet kunne videreføres på bedste vis, så den store internationale berømmelse, som var blevet Weingut Reichsgraf von Kesselstatt til del, kunne fastholdes og videreføres af det kompetente team af medarbejdere.
Vinene fra Weingut Reichsgraf von Kesselstatt er kendetegnede ved en mineralsk og delikat stil, som er så typisk for vinene fra området. Intet andet vindistrikt i verden kan formentlig konkurrere med lige netop dette områdes delikate og mineralske stil. Dalene i Mosel, Saar og Ruwer er tilmed blandt de relativt få vinområder, der har kunnet profitere af de senere års mærkbare klimaforandringer, da man nu oftest her kan høste fuldmodne druer med stor aromakoncentration og en sublim struktur. Potentialet til at producere fremragende tørre vine har derfor aldrig været større, hvilket vinene fra Reichsgraf von Kesselstatt afspejler på fornemmeste vis.
Reichsgraf von Kesselstatt var en af de første vinfirmaer i området, som producerede ”Grosses Gewächs” (tørre vine fra top-marker), da Annegret Reh-Gartner var stor tilhænger af markklassifikationen som VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) har indført for at give forbrugerne et bedre overblik over den geografiske kvalitetsopdeling i særskilte områder/marker. Indsatsen for et større fokus på tørre høj-kvalitetsvine, var også en del af årsagen til hendes støtte.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Scharzhofberger hører med sin direkte sydlige soleksponering, sin veldrænede ler-, sand- og skiferholdige (70%) jordbund og en stigning på 35-60% til blandt de absolut bedste parceller i Saar-dalen. Hugh Johnson og Stuart Pigott betragter marken som en ”Grand Cru” i Saar-området. Kesselstatt besidder i alt 4,5 ha. af Scharzhofberger, som en af de største besiddere på marken. Klimaet i Saar-dalen er lidt køligere end ved Mosel, og druernes modning foregår derfor lidt langsommere. Dette faktum gør, at vinene fra Saar udvikler nogle lidt andre aromaer end dem, der er typiske for Mosel. Vinene fra marken Scharzhofberger er både strukturerede og elegante i munden med meget mineralitet. Med alderen udvikler de toner af eksotiske frugter. De er kendt for at have et godt modningspotentiale.
Nydt i sin ungdom fremstår Scharzhofberger Spätlese med et ungdommeligt, næsten grønligt skær i glasset. I næsen finder man nuancer af appelsinblomster, lime, fersken og mynte. I munden har vinen en forbavsende friskhed og en struktur, der holder vinen rank og flot. Eftersmagen er delikat, lang og meget harmonisk. Den virker, som om den kunne ligge i 10 år mere uden at tage skade af det. Server den f.eks. til fisk med en sødmefuld eller krydret sauce, eller nyd den alene som det, den er: Riesling i verdensklasse.
Asiatisk
Fisk
Skaldyr
Sushi
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle