Grand Cru-marken Schoenenbourg i Riquewihr har siden Middelalderen været en af de mest berømte vinmarker i Alsace - og ikke uden grund. Dens særpræg skal dels findes i sin… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
1.049,00 DKK
Domaine Marcel Deiss i Bergheim (nær Ribeauvillé) dyrker sine 27 ha. efter biodynamiske principper og producer vine, som på mange måder er unikke for Alsace (og i øvrigt). Vinmarkerne – blandt dem flere ”Crus d’Alsace”* og klassificerede Grands Crus (Mambourg, Schoenenbourg, Altenberg de Bergheim) – er fordelt på ikke mindre end 9 kommuner (220 parceller!). Da den aktuelle ejer Jean-Michel Deiss og hans søn Mathieu helt klart søger at fremhæve forskellighederne i deres vine, frem for at strømline dem, er vinene fra Domaine Marcel Deiss altid utrolig spændende at udforske!
Kunsten at blande forskellige druesorter fra samme mark eller terroir således at den rette harmoni og stil opnås i vinene, er en krævende udfordring. Metoden har været anvendt i Alsace længe før man overhovedet var rigtig bevidst om forskellene imellem de respektive druesorter. Hos Marcel Deiss hylder man denne metode og mener således, at foreningen af forskellige druesorter fra samme mark ofte giver de bedste resultater og kan udtrykke terroiret på den mest overbevisende facon.
Jean-Michel Deiss er kendt for sin ildhu og åbenhed omkring det at dyrke sine vinmarker efter biodynamiske principper. Han hører dog ikke til de regelrette ekstremister, men forsøger at kombinere den biodynamiske tankegangs værdier og filosofi med de traditionelle alsaciske dyrkningsmetoder. Derfor kalder mange ham for en kunstner og en provokatør(!), men når man smager hans vine, må enhver kritik blive manet til jorden: Hans vine er i høj grad både personlige og karakterfulde samtidig med, at de er nogle af de bedste fra Alsace!
*Hos Marcel Deiss har man store forventninger til den nye klassificering af såkaldte LIEUX DITS (afgrænsede vinmarker) i CRU D’ALSACE/PREMIER CRU D’ALSACE, som man har ansøgt vinmyndighederne om at foretage, bl.a. efter inspiration fra Bourgogne.
Domaine Marcel Deiss i Bergheim (nær Ribeauvillé) dyrker sine 27 ha. efter biodynamiske principper og producer vine, som på mange måder er unikke for Alsace (og i øvrigt). Vinmarkerne – blandt dem flere ”Crus d’Alsace”* og klassificerede Grands Crus (Mambourg, Schoenenbourg, Altenberg de Bergheim) – er fordelt på ikke mindre end 9 kommuner (220 parceller!). Da den aktuelle ejer Jean-Michel Deiss og hans søn Mathieu helt klart søger at fremhæve forskellighederne i deres vine, frem for at strømline dem, er vinene fra Domaine Marcel Deiss altid utrolig spændende at udforske!
Kunsten at blande forskellige druesorter fra samme mark eller terroir således at den rette harmoni og stil opnås i vinene, er en krævende udfordring. Metoden har været anvendt i Alsace længe før man overhovedet var rigtig bevidst om forskellene imellem de respektive druesorter. Hos Marcel Deiss hylder man denne metode og mener således, at foreningen af forskellige druesorter fra samme mark ofte giver de bedste resultater og kan udtrykke terroiret på den mest overbevisende facon.
Jean-Michel Deiss er kendt for sin ildhu og åbenhed omkring det at dyrke sine vinmarker efter biodynamiske principper. Han hører dog ikke til de regelrette ekstremister, men forsøger at kombinere den biodynamiske tankegangs værdier og filosofi med de traditionelle alsaciske dyrkningsmetoder. Derfor kalder mange ham for en kunstner og en provokatør(!), men når man smager hans vine, må enhver kritik blive manet til jorden: Hans vine er i høj grad både personlige og karakterfulde samtidig med, at de er nogle af de bedste fra Alsace!
*Hos Marcel Deiss har man store forventninger til den nye klassificering af såkaldte LIEUX DITS (afgrænsede vinmarker) i CRU D’ALSACE/PREMIER CRU D’ALSACE, som man har ansøgt vinmyndighederne om at foretage, bl.a. efter inspiration fra Bourgogne.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Grand Cru-marken Schoenenbourg i Riquewihr har siden Middelalderen været en af de mest berømte vinmarker i Alsace - og ikke uden grund. Dens særpræg skal dels findes i sin beliggenhed på en stejl skråning i bunden af en dal, som vender direkte mod syd, dels i sin meget sammensatte undergrund. Her finder man ler i bunden og længere mod overfladen lag af skiffer, gips og smuldrende, rødlige sandsten. Dette giver en god dræning, som tvinger rødderne dybt ned i jorden, og som forklarer vinenes særlige mineralske og særprægede karakter.
Marcel Deiss’ biodynamiskdyrket parcel (0,8 ha.) på marken er beplantet med flere Alsace-druer, som alle findes i vinen, dog er det Riesling, der dominerer. Beplantningen (1952-1982) er på 8.000-12.000 vinstokke/ha., men udbyttet er meget begrænset (20 hl./ha.). Vinen gærer på fad med druernes egen gær, uden indgriben fra teamet i kælderen. Efter endt gæring lagres vinen på sit ”lie” i et år på ståltank.
I duften finder man eksotiske og røgede nuancer med krydderurter, peber, kiwi, syltede frugter og en smule ”botrytis” (ædel råddenskab). I smagen har vinen velour, frugtsødme men også en god struktur og renhed. Den slutter mineralsk og kompleks. Et væld af smagsindtryk! Stor oplevelse.
Asiatisk
Dessert
Fisk
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle