360 View Image
2021 SHIRAZ FRANKLAND ESTATE ØKO Frankland River
  • Australien
    Australien
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 14%

Shiraz er lavet på en selektion af Shiraz-druer (95%), suppleret med Touriga Nacional (2,7%), Malbec (0,9%), Marsanne (0,9%) og Viognier (0,5%), fra 8 forskellige små parceller,… Læs mere

Anmeldelser
The Wine Front (Aus)

179,00 DKK

På lager (100+.)

Frankland Estate

Midt i 1980’erne besluttede ægteparret Barrie Smith og Judi Cullam at udvide aktiviteterne på familiens gård nær Frankland River i den sydvestlige del af Western Australia og samtidig den mest isolerede del af vinregionen her, hvorfor de også benævner selve vinmarken Isolation Ridge. Flere producenter i det man i dag kalder Great Southern-regionen, havde siden 1960’erne opnået gode resultater med vindyrkning i området, så det inspirerede ægteparret til at gå den vej også. Men at gå fra klassisk landbrug til vinproduktion var ikke ligetil, så derfor drog ægteparret til Bordeaux i Frankrig for i to år at arbejde med vindyrkning og vinificering på Château Sénéjac i Haut-Médoc. Efter deres hjemkomst grundlagde de i 1988 Frankland Estate. Helt fra begyndelsen har Barrie og Judi været enige om, at områdets unikke biologiske balance med sjældne plante- og dyrearter, samtidig skulle bevares.

Deres børn, Elizabeth og Hunter Smith, er løbende blevet involveret i driften, og efterhånden har man sammen kunnet optimere druesorternes placering på de parceller, hvor de respektivt yder deres bedste. Deres ihærdige indsats og fælles passion for økologiske dyrkningsmetoder, hvor man samtidig begrænser udbyttet til det, som jorden kan producere på helt naturlig vis, blev belønnet i 2009 med en økologisk certificering (Australian Certified Organic).

I dag er det Elizabeth og Hunter sammen med Elizabeths mand, Brian Kent (winemaker siden 2010), som har overtaget roret på Frankland Estate. På ejendommens 30 ha. vinmarker producerer de økologiske vine, som er meget aromatiske, præcise og fyldige, og som besidder en enestående og karakteristisk mineralitet. Australiens mest anerkendte vinekspert James Halliday tildeler Frankland Estate sin top-rating (”RED 5-star Winery”) og placerer således producenten iblandt den lille elite (3,6%) af australske vinhuse.

Indhold Kommer snart

Frankland Estate

Midt i 1980’erne besluttede ægteparret Barrie Smith og Judi Cullam at udvide aktiviteterne på familiens gård nær Frankland River i den sydvestlige del af Western Australia og samtidig den mest isolerede del af vinregionen her, hvorfor de også benævner selve vinmarken Isolation Ridge. Flere producenter i det man i dag kalder Great Southern-regionen, havde siden 1960’erne opnået gode resultater med vindyrkning i området, så det inspirerede ægteparret til at gå den vej også. Men at gå fra klassisk landbrug til vinproduktion var ikke ligetil, så derfor drog ægteparret til Bordeaux i Frankrig for i to år at arbejde med vindyrkning og vinificering på Château Sénéjac i Haut-Médoc. Efter deres hjemkomst grundlagde de i 1988 Frankland Estate. Helt fra begyndelsen har Barrie og Judi været enige om, at områdets unikke biologiske balance med sjældne plante- og dyrearter, samtidig skulle bevares.

Deres børn, Elizabeth og Hunter Smith, er løbende blevet involveret i driften, og efterhånden har man sammen kunnet optimere druesorternes placering på de parceller, hvor de respektivt yder deres bedste. Deres ihærdige indsats og fælles passion for økologiske dyrkningsmetoder, hvor man samtidig begrænser udbyttet til det, som jorden kan producere på helt naturlig vis, blev belønnet i 2009 med en økologisk certificering (Australian Certified Organic).

I dag er det Elizabeth og Hunter sammen med Elizabeths mand, Brian Kent (winemaker siden 2010), som har overtaget roret på Frankland Estate. På ejendommens 30 ha. vinmarker producerer de økologiske vine, som er meget aromatiske, præcise og fyldige, og som besidder en enestående og karakteristisk mineralitet. Australiens mest anerkendte vinekspert James Halliday tildeler Frankland Estate sin top-rating (”RED 5-star Winery”) og placerer således producenten iblandt den lille elite (3,6%) af australske vinhuse.

Indhold Kommer snart
The Wine Front (Aus)

Om produktet

Shiraz er lavet på en selektion af Shiraz-druer (95%), suppleret med Touriga Nacional (2,7%), Malbec (0,9%), Marsanne (0,9%) og Viognier (0,5%), fra 8 forskellige små parceller, som blev certificeret økologisk i 2010. Ud over den oprindelige, klassiske Shiraz-klon, man plantede i 1988, bruger man også 2 nye kloner (470 og 174), som er blevet plantet løbende i løbet af de sidste 20 år, og som sammen med den tiltagende brug af andre druesorter, tilfører vinen endnu større kompleksitet og fylde.

Som det er sædvane hos Frankland Estate bliver hver druesort og parcel høstet og vinificeret separat, med en langsom, kølig gæring (aldrig over 27-28°C, med ca. 4,5% hele klaser og altid med druernes egen gær) i åbne kar. Dette giver mulighed for en skånsom omrøring af masken, for at undgå for høj tanninekstrakt. Vinene fra de forskellige druesorter og parceller bliver først sammenstukket efter presning og den malolaktiske gæring. Vinen er derefter modnet i 14 måneder på franske træfade af 500 l.

Vinen har en australsk Shiraz’ klassiske stil, med fylde, frugtkarakter og lækre krydderier, men byder også på masser af sprødhed, finesse og ikke mindst charme. Duften og smagen byder på de sædvanlige nuancer af violer, blommer, brombær og sort peber, men det er elegancen og mineraliteten, som dominerer. En pragtfuld australsk Shiraz.

Specifikationer

Varenr

05840112135

Årgang

2021

Land

Australien
Australien

Indhold

75 cl

Alkohol

14,5%

Druesammensætning

0.9% Malbec, 0.9% Marsanne, 95% Shiraz, 2.7% Touriga Nacional, 0.5% Viognier

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle