SOU MA 3 hører til serien "Comets", som samler vine, hvor man eksperimenterer med forskellige druesammensætninger, anderledes vinificeringsteknikker m.m. Når det ønskede resultat… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
355,00 DKK
Blandt de vinproducenter som virkelig har været med til at give vinene fra Alto Adige et bedre ry, finder man familievingården Lageder i Magrè midt imellem byerne Bolzano og Trento. Vingården blev oprindeligt grundlagt i 1823 og producerede i mange år klassiske vine fra området.
Da Alois Lageder (5. generation i familien), overtog ansvaret midt i 1970’erne i en alder af blot 25 år, påbegyndte han en større forvandlingsproces på gården. Dels gik han i gang med en omfattende ombygning af både huset og kældrene, dels ændrede han flere processer i produktionen, både i vinmarkerne og under vinificeringen. Overgangen til biodynamisk dyrkning indledtes i begyndelsen af 1990’erne, og det er ikke for meget sagt, at alle hans tiltag i årenes løb har revolutioneret såvel familiefirmaet som vinproduktionen i området.
Alois Lageder deler i dag ansvaret for firmaet med sønnen, Alois Clemens Lageder, som er uddannet på vinuniversitetet i Geisenheim. Lageder kontrollerer i dag ca. 130 ha. vinmarker, hvoraf de 55 ha. ejes af familien selv. De resterende ca. 75 ha. er fordelt på ikke mindre end 60 små vinavlere, der mere og mere dyrker deres marker efter Lageders ansvarlige dyrkningsmetoder, herunder biodynamisk dyrkning. Alois Lageders egne vinmarker i Magrè, Cortaccia, Termeno, Caldaro og Appiano/Montagna dyrkes biodynamisk (Demeter certificeret), mens vinmarken Lindenburg i Bolzano dyrkes økologisk (certificeret).
Alois lageder er kendt for at producere delikate, aromatiske og druetypiske vine, som er perfekte til den moderne gastronomi, hvor det er lethed og elegance, der er i højsædet.
Blandt de vinproducenter som virkelig har været med til at give vinene fra Alto Adige et bedre ry, finder man familievingården Lageder i Magrè midt imellem byerne Bolzano og Trento. Vingården blev oprindeligt grundlagt i 1823 og producerede i mange år klassiske vine fra området.
Da Alois Lageder (5. generation i familien), overtog ansvaret midt i 1970’erne i en alder af blot 25 år, påbegyndte han en større forvandlingsproces på gården. Dels gik han i gang med en omfattende ombygning af både huset og kældrene, dels ændrede han flere processer i produktionen, både i vinmarkerne og under vinificeringen. Overgangen til biodynamisk dyrkning indledtes i begyndelsen af 1990’erne, og det er ikke for meget sagt, at alle hans tiltag i årenes løb har revolutioneret såvel familiefirmaet som vinproduktionen i området.
Alois Lageder deler i dag ansvaret for firmaet med sønnen, Alois Clemens Lageder, som er uddannet på vinuniversitetet i Geisenheim. Lageder kontrollerer i dag ca. 130 ha. vinmarker, hvoraf de 55 ha. ejes af familien selv. De resterende ca. 75 ha. er fordelt på ikke mindre end 60 små vinavlere, der mere og mere dyrker deres marker efter Lageders ansvarlige dyrkningsmetoder, herunder biodynamisk dyrkning. Alois Lageders egne vinmarker i Magrè, Cortaccia, Termeno, Caldaro og Appiano/Montagna dyrkes biodynamisk (Demeter certificeret), mens vinmarken Lindenburg i Bolzano dyrkes økologisk (certificeret).
Alois lageder er kendt for at producere delikate, aromatiske og druetypiske vine, som er perfekte til den moderne gastronomi, hvor det er lethed og elegance, der er i højsædet.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
SOU MA 3 hører til serien "Comets", som samler vine, hvor man eksperimenterer med forskellige druesammensætninger, anderledes vinificeringsteknikker m.m. Når det ønskede resultat er opnået, bliver vinene sendt på markedet i en bestemt årgang eller årgangskombination. SOU MA 3 er lavet på druesorten Souvignier Gris (en krydsning af druerne Seyval Blanc og Zähringer), en af de såkaldte Piwi-druesorter, som er udviklet for at være naturligt modstandsdygtige mod svampe- og skimmelsygdomme, så de kan dyrkes uden brug af fungicider. Tidligere har man været ret skeptisk hos Lageder overfor netop Souvignier Gris, men man opdagede for nogle år siden, at en bestemt biodynamiskdyrket parcel med denne drue, anlagt i en højde af 610 m.o.h. på Prissiano-bjerget, i det kølige Alta Val di Non-område, gav fantastiske resultater.
Til SOU MA 3 har man blandet tre forskellige årgange med hver sin karakter, nemlig 2018 (50%), 2019 (40%) og 2020 (10%). Druerne blev gæret spontan med deres skind (og 20% hele druer), og vinen er vinificeret tør, dvs. fuldstændigt uden restsukker. Vinene er modnet i 2-4 år på små og store træfade.
Souvignier Gris-druen er kendt for at give hvidvine med god tørhed, sprødhed, frugtkarakter (æbler, kiwi, citrusfrugter) og samtidigt en charmerende karakter af græs og krydderurter. Mange sammenligner den lidt med Pinot Blanc. Alois Lageders udgave er ingen undtagelse og har en lækker balance mellem tørhed, struktur og en let eksotisk frugtsødme. Opholdet på træfade har samtidig givet vinen spændende toner af vanilje, cedertræ og ingefær.
Aperitif
Asiatisk
Fisk
Grøntsagsretter
Skaldyr
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle