360 View Image
2022 SPARKLING CHENIN "BUBBLES OF STEEN" Leo Steen Wines
  • USA
    USA
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 12%

Leo Steen fandt de perfekte druer til hans første Sparkling Chenin Blanc i 2022, på en parcel i Clarksburg AVA, hvor man i 1979 havde podet Chenin Blanc på de oprindelige… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

359,00 DKK

På lager (100+.)

Leo Steen Wines

Bag Leo Steen Wines finder man danskfødte Leo Steen Hansen. Som søn af en køkkenchef blev hans interesse for god vin og mad vakt i en tidlig alder, og den interesse (især for vinen) blev ikke mindre af, at han som 20-årig kom i lære hos sommeliermester Orla Farmann på Munkebjerg Hotel. Senere havde han i nogle år jobs på gode restauranter i Frankrig, Spanien og Italien, mens han tog sin europæiske sommelieruddannelse. I 1997 blev han chefsommelier på Restaurant Kong Hans i København, og i den forbindelse var han bl.a. på en rejse til Californien for at udvælge vin. Her blev han så inspireret af den californiske vinscene, at han i 1999 flyttede til Californien med håbet om at fuldføre sin drøm om selv at lave vin. Han havnede i Sonoma, hvor han startede med at arbejde i dagtimerne hos forskellige vinhuse for efterfølgende at arbejde som sommelier i aftentimerne!

I 2002 begyndte han at arbejde hos Stuhmuller Vineyards i Alexander Valley, hvor han sideløbende tog en ønolog-uddannelse. I 2004 blev han ansvarlig for vinificeringen hos Stuhmuller, og samtidig startede han sit eget firma, Leo Steen Wines, hvor han sideløbende lavede et par vine i sit eget regi. Via gode relationer til ejere af nøje udvalgte parceller, fik han således mulighed for at købe druer af topkvalitet.

I dag er Leo fuldtidsbeskæftiget i sit eget firma, og hvor han gennem årene har udvidet sin portefølje betragteligt. Leo har høstet stor anerkendelse for sine vine, der søges tilnærmet den europæiske stil så meget som muligt. En del af opskriften herpå er fokus på naturgær, lavere alkoholindhold og mindre brug af ny eg. Leo er samtidig optaget af at øge bæredygtigheden i sin vinproduktion, herunder anvendelse af biodynamiske og økologiske principper.

Clarksburg AVA

Indhold Kommer snart

Leo Steen Wines

Bag Leo Steen Wines finder man danskfødte Leo Steen Hansen. Som søn af en køkkenchef blev hans interesse for god vin og mad vakt i en tidlig alder, og den interesse (især for vinen) blev ikke mindre af, at han som 20-årig kom i lære hos sommeliermester Orla Farmann på Munkebjerg Hotel. Senere havde han i nogle år jobs på gode restauranter i Frankrig, Spanien og Italien, mens han tog sin europæiske sommelieruddannelse. I 1997 blev han chefsommelier på Restaurant Kong Hans i København, og i den forbindelse var han bl.a. på en rejse til Californien for at udvælge vin. Her blev han så inspireret af den californiske vinscene, at han i 1999 flyttede til Californien med håbet om at fuldføre sin drøm om selv at lave vin. Han havnede i Sonoma, hvor han startede med at arbejde i dagtimerne hos forskellige vinhuse for efterfølgende at arbejde som sommelier i aftentimerne!

I 2002 begyndte han at arbejde hos Stuhmuller Vineyards i Alexander Valley, hvor han sideløbende tog en ønolog-uddannelse. I 2004 blev han ansvarlig for vinificeringen hos Stuhmuller, og samtidig startede han sit eget firma, Leo Steen Wines, hvor han sideløbende lavede et par vine i sit eget regi. Via gode relationer til ejere af nøje udvalgte parceller, fik han således mulighed for at købe druer af topkvalitet.

I dag er Leo fuldtidsbeskæftiget i sit eget firma, og hvor han gennem årene har udvidet sin portefølje betragteligt. Leo har høstet stor anerkendelse for sine vine, der søges tilnærmet den europæiske stil så meget som muligt. En del af opskriften herpå er fokus på naturgær, lavere alkoholindhold og mindre brug af ny eg. Leo er samtidig optaget af at øge bæredygtigheden i sin vinproduktion, herunder anvendelse af biodynamiske og økologiske principper.

Clarksburg AVA

Indhold Kommer snart

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

Leo Steen fandt de perfekte druer til hans første Sparkling Chenin Blanc i 2022, på en parcel i Clarksburg AVA, hvor man i 1979 havde podet Chenin Blanc på de oprindelige vinstokke. Lag af sandaflejringer fra Sacramento River havde beskyttet rødderne mod vinpesten phylloxera, og giver i dag, sammen med kølige vinde fra San Fransisco Bay, perfekte dyrkningsforhold til Chenin Blanc. Her kan man høste druer, som har en sjælden aromatisk stil, stor kompleksitet og et godt syreindhold, som er afgørende i mousserende.

Efter bedste ”Traditional Method”-traditionen for mousserende, er Chenin Blanc-klaserne til ”Bubbles of Steen” presset hele, i en langsom og skånsom proces (5 timer), for at sikre en god aroma- og frugtekstrakt. Efter et døgns kølig bundfældning i ståltanke, blev mosten overført til neutrale træfade (10-12 år gamle), for en gæring i 10 uger, efterfulgt af en sammenstikning og et kort ophold på ståltanke. Efter aftapningen på flaske, varede andengæringen i 14 måneder, og til sidst blev flaskerne degorceret uden tilsætning af sukkerlikør (zero dosage), således at ”Bubbles of Steen” er i den tørre stil.

Vinen har flotte, livlige og vedvarende bobler, og duften byder på friske, umiddelbare nuancer af citronskal, grapefrugt, friskplukkede hasselnødder og mandler. Smagen har en flot balance mellem friskhed, frugtkarakter og fedme, med toner af let ristede nødder. Den slutter tør, kølig og charmerende, med delikate toner af kamilleblomster, grønne æbler og citrusfrugter. En pragtfuld mousserende til velkomst, festlige lejligheder, men også til retter med fx skaldyr, fisk eller fjerkræ.

Specifikationer

Varenr

05527322235

Årgang

2022

Land

USA
USA

Indhold

75 cl

Alkohol

12,5%

Druesammensætning

Chenin Blanc

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle