Spumante Dolce ”Anna” laves hovedsageligt på Glera og Moscato druer fra Le Contesses vinmarker i Treviso, hvor man bruger Sylvoz-beskæring - en meget almindelig metode i Veneto.… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
129,00 DKK
Vinhuset Le Contesse i Veneto blev formelt grundlagt i 1976 af de aktuelle ejere, ægteparret Loris og Luigina Bonotto. Men traditionen for vindyrkning i familien kan føres helt tilbage til 1600-tallet. Loris Bonotto overtog faderen Pietro Bonottos lille vingård med tilhørende vinmarker, og videreførte faderens stærke passion for kvalitetsvine og veldyrkede vinmarker. På overtagelsestidspunktet var druesorterne primært Carmenère, Pinot Bianco og Chardonnay. Flere vinmarker og druesorter (fx Glera) er sidenhen kommet til, og i dag fremstår Le Contesse som en moderne vingård og som en af de vigtigste aktører i Veneto for mousserende vine.
Navnet ”Le Contesse” stammer fra grevinde Maria Tiepolo, der tidligere ejede nogle af de marker, som familien Bonotto overtog. I dag ligger ejendommen i Tezze di Vazzola, sydøst for Conegliano (Valdobbiadene), med 155 ha. vinmarker fordelt på 8 kommuner: San Polo di Piave, Mareno di Piave, Santa Lucia di Piave, Vazzola, San Pietro di Feletto, Vittorio Veneto, San Vendemmiano og Roveredo in Piano. Loris Bonotto er uddannet ønolog fra universitetet i Conegliano, og omkring sig har han et dygtigt team af vindyrkere og vinmagere i produktionen af bl.a. DOC Prosecco og DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore – på såvel Methode Charmat som Méthode Traditionnelle.
Vinmarkernes store, geografiske diversitet giver mulighed for at producere vine med stor kompleksitet og i forskellige stilarter, lige fra sødmefuld Dolce Spumante til halvtør Extra Dry og tør Brut.
Vinhuset Le Contesse i Veneto blev formelt grundlagt i 1976 af de aktuelle ejere, ægteparret Loris og Luigina Bonotto. Men traditionen for vindyrkning i familien kan føres helt tilbage til 1600-tallet. Loris Bonotto overtog faderen Pietro Bonottos lille vingård med tilhørende vinmarker, og videreførte faderens stærke passion for kvalitetsvine og veldyrkede vinmarker. På overtagelsestidspunktet var druesorterne primært Carmenère, Pinot Bianco og Chardonnay. Flere vinmarker og druesorter (fx Glera) er sidenhen kommet til, og i dag fremstår Le Contesse som en moderne vingård og som en af de vigtigste aktører i Veneto for mousserende vine.
Navnet ”Le Contesse” stammer fra grevinde Maria Tiepolo, der tidligere ejede nogle af de marker, som familien Bonotto overtog. I dag ligger ejendommen i Tezze di Vazzola, sydøst for Conegliano (Valdobbiadene), med 155 ha. vinmarker fordelt på 8 kommuner: San Polo di Piave, Mareno di Piave, Santa Lucia di Piave, Vazzola, San Pietro di Feletto, Vittorio Veneto, San Vendemmiano og Roveredo in Piano. Loris Bonotto er uddannet ønolog fra universitetet i Conegliano, og omkring sig har han et dygtigt team af vindyrkere og vinmagere i produktionen af bl.a. DOC Prosecco og DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore – på såvel Methode Charmat som Méthode Traditionnelle.
Vinmarkernes store, geografiske diversitet giver mulighed for at producere vine med stor kompleksitet og i forskellige stilarter, lige fra sødmefuld Dolce Spumante til halvtør Extra Dry og tør Brut.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Spumante Dolce ”Anna” laves hovedsageligt på Glera og Moscato druer fra Le Contesses vinmarker i Treviso, hvor man bruger Sylvoz-beskæring - en meget almindelig metode i Veneto. Efter en skånsom presning af druerne, gennemgår mosten en naturlig bundfældning. Derefter bliver en lille del af mosten opbevaret køligt, og hovedparten sat til gæring på ståltanke. Efter nogle ugers hvile bliver vinen og den ugærede most blandet og flyttet til tryktanke, hvor andengæringen foregår med selekteret gær. Efter aftapningen gemmes flaskerne i nogle uger under kølige forhold.
En Spumante i Dolce-stil har altid et højt restsukkerindhold (her 60 g./l. - og desuden en alkoholprocent på ca. 9,5%), men ud over sit sødmefulde, eksotiske præg, har ”Anna” også en god lethed og friskhed. Vinen har en livlig mousse og fine, vedvarende bobler. Farven er strågul, og i duften finder man nuancer af hvide blomster, abrikoser, ferskner og mango. Smagen slutter med aromatiske og ret intense toner trods den lave alkoholprocent (9,5%). Serveres til dessert, kager (gerne med frugter), frugtsalat, is, men også som aperitif.
Aperitif
Asiatisk
Dessert
Frugter
Is
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle