Pladsholder
2023 ST JOSEPH ROUGE CAVANOS Caves Yves Cuilleron
  • Frankrig
    Frankrig
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 0%

Cuvée ”Cavanos” er lavet på Syrah fra parceller ved den nordligste landsby i AOC Saint-Joseph, nemlig Chavanay, hvis oprindelige navn netop er ”Cavanos”. Her producerer man de… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

359,00 DKK

Ikke på lager

Caves Yves Cuilleron

Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.

Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.

I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.

Saint-Joseph

Indhold Kommer snart

Caves Yves Cuilleron

Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.

Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.

I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.

Saint-Joseph

Indhold Kommer snart

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

Cuvée ”Cavanos” er lavet på Syrah fra parceller ved den nordligste landsby i AOC Saint-Joseph, nemlig Chavanay, hvis oprindelige navn netop er ”Cavanos”. Her producerer man de mest sprøde og ”friske” Saint-Joseph rødvine i distriktet, som pga. den særlige jordbund af smuldrende granit også er meget elegante. Den høje beplantningstæthed på Cuillerons parceller (8.000-10.000 vinstokke pr. ha.) gør desuden, at hver vinstok producerer færre klaser, men til gengæld utroligt koncentrerede druer. Vinstokkene er plantet mellem 1959 og 1979 og giver helt klart de bedste Syrah-druer (i Saint-Joseph) hos Cuilleron. Førhen leverede disse parceller druer til Cuillerons Cuvée l’Amarybelle, som ”Cavanos” nu erstatter.

Druerne bliver kun delvist afstilket, og gæringen foretages i store, åbne gæringskar, med druernes egne vilde gærceller. Den varer som regel i 3 uger med temperaturstyring og løbende omrøringer. Efter den malolaktiske gæring modnes vinen i 16 måneder på et og to år gamle barriques. Aftapning foregår efter sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller, en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering.

Saint Joseph ”Cavanos” er meget tæt i farven med en smuk, brillant, rubinrød farve. Den er helt vidunderlig delikat og intens i sin bærduft med sødmefyldte og meget subtile aromaer af bl.a. solbær og mørke, vilde kirsebær. Vinen er koncentreret i sin frugtsmag, kraftfuld og saftig med en pragtfuld finesse. Den har god tannin, stor harmoni og er rank med en ren eftersmag. Vinen er klassisk for Yves Cuillerons stil: Spændstighed, koncentration og frem for alt finesse. Egner sig til rødt kød, eller til fx en kraftig vildtret.

Specifikationer

Varenr

02717612335

Årgang

2023

Land

Frankrig
Frankrig

Indhold

75 cl

Alkohol

0%

Druesammensætning

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle