Druesorten St-Laurent menes at være en mutation af Pinot Noir, som opstod i Bourgogne og som munkene tog med til Thermenregion, hvor den i dag betragtes som en lokal drue. Den har… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
259,00 DKK
Familien Reinisch har produceret vin i fire generationer i Thermenregion, nær landsbyen Tattendorf, ca. 30 km. syd for Wien. Det hele startede meget beskedent i 1923 med en enkelt parcel på 0,5 ha. i vinmarken Ried Mitterfeld, men ejendommen er siden vokset til i alt 40 ha. omkring landsbyerne Tattendorf, Gumpoldskirchen og Guntramsdorf. Disse tre steder giver, med deres store forskelle i den lokale terroir, mulighed for at dyrke mange forskellige druesorter. Hovedvægten (65%) er på røde druer som Pinot Noir, St. Laurent, Zweigelt, Merlot m.fl. Hvidvinene frembringes primært på de lokale druer Rotgipfler og Zierfandler, men også på Chardonnay og Sauvignon Blanc.
Den aktuelle vingård ”Johanneshof” blev i 1995 opført af Johann Reinish, en af Østrigs mest berømte vinpersonligheder og far til de tre brødre, Hannes, Michael og Christian, som i dag i fællesskab har ansvaret for familiefirmaet. ”Johanneshof” er udstyret med såvel traditionelle som moderne vinificeringsfaciliteter, som sammen med de tilliggende markers særdeles gode beskaffenhed og familiens mangeårige erfaring, giver rigtig gode muligheder for at producere store vine. Rustfrie ståltanke anvendes, men også træfade i et meget alsidigt udvalg (store som små, nye som gamle) til gæring og/eller modning. Egetræet til fadene hentes lokalt, idet vinhuset selv udvælger træ fra Wienerwald syd for Wien og selv tørrer stavene i 3-4 år. Ristningen af fadene afhænger af vinen og årgangen, men ligger som regel i den lette ende.
I 2004 påbegyndte Johanneshof Reinisch en overgang til økologisk produktion, og i 2014 blev man officielt certificeret som økologisk vinproducent.
Johanneshof Reinisch placeres i dag af mange vineksperter og vinguider blandt eliten af østrigske vinproducenter.
Familien Reinisch har produceret vin i fire generationer i Thermenregion, nær landsbyen Tattendorf, ca. 30 km. syd for Wien. Det hele startede meget beskedent i 1923 med en enkelt parcel på 0,5 ha. i vinmarken Ried Mitterfeld, men ejendommen er siden vokset til i alt 40 ha. omkring landsbyerne Tattendorf, Gumpoldskirchen og Guntramsdorf. Disse tre steder giver, med deres store forskelle i den lokale terroir, mulighed for at dyrke mange forskellige druesorter. Hovedvægten (65%) er på røde druer som Pinot Noir, St. Laurent, Zweigelt, Merlot m.fl. Hvidvinene frembringes primært på de lokale druer Rotgipfler og Zierfandler, men også på Chardonnay og Sauvignon Blanc.
Den aktuelle vingård ”Johanneshof” blev i 1995 opført af Johann Reinish, en af Østrigs mest berømte vinpersonligheder og far til de tre brødre, Hannes, Michael og Christian, som i dag i fællesskab har ansvaret for familiefirmaet. ”Johanneshof” er udstyret med såvel traditionelle som moderne vinificeringsfaciliteter, som sammen med de tilliggende markers særdeles gode beskaffenhed og familiens mangeårige erfaring, giver rigtig gode muligheder for at producere store vine. Rustfrie ståltanke anvendes, men også træfade i et meget alsidigt udvalg (store som små, nye som gamle) til gæring og/eller modning. Egetræet til fadene hentes lokalt, idet vinhuset selv udvælger træ fra Wienerwald syd for Wien og selv tørrer stavene i 3-4 år. Ristningen af fadene afhænger af vinen og årgangen, men ligger som regel i den lette ende.
I 2004 påbegyndte Johanneshof Reinisch en overgang til økologisk produktion, og i 2014 blev man officielt certificeret som økologisk vinproducent.
Johanneshof Reinisch placeres i dag af mange vineksperter og vinguider blandt eliten af østrigske vinproducenter.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Druesorten St-Laurent menes at være en mutation af Pinot Noir, som opstod i Bourgogne og som munkene tog med til Thermenregion, hvor den i dag betragtes som en lokal drue. Den har mange af Pinot Noirs dyder, men er lidt vanskelig at dyrke, samtidig med, at den giver et lille udbytte. Dette var årsagen til, at den forsvandt fra Bourgogne og næsten blev opgivet i Østrig, lige indtil omkring 1999-2009, hvor nogle producenter i Thermenregion genopdagede den - blandt dem Johanneshof Reinisch.
Druerne til denne vin kommer fra vinmarken Frauenfeld, som i området anses for at være et af de bedste steder at dyrke St. Laurent på, med sin meget mineralske, dybe jordbund (småsten, kalk, sand, ler) og de gunstige, varme klimaforhold. Vinstokkene på ca. 35 år er nogle af de ældste på ejendommen. Efter afstilkning og en skånsom knusning udsættes druerne for en kort, kølig skindmaceration for at optimere farve-, aroma- og smagsekstrakt. Derefter flyttes vinen til store træfade, hvor gæringen foregår. Til sidst modner vinen i ca. 16 mdr. på en kombination af franske og østrigske barriques (225 l.).
St. Laurent ”Frauendfeld” har en flot, mørk, rubinrød farve. I duften fornemmer man tydeligt det lange ophold på træfad, men vinen er så koncentreret i frugt og aroma ellers, at det hurtigt er nuancerne af skovbær, vilde kirsebær og mandler, som dominerer. Smagen er dyb, fyldig og kødfuld og har stadig god sprødhed og friskhed. I grunden en meget charmerende vin - næsten i bedste Bourgogne stil! Velegnet til okse, lam og råvildt.
Fuglevildt
Lam
Okse
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle