Alpha Syrah er lavet på Syrah (90%), Cabernet Sauvignon (7%) og en smule Viognier. Druerne kommer fra Montes’ ejendomme i Apalta og Marchigüe i Colchagua Valley. Begge ejendomme… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
199,00 DKK
I 1987 besluttede Aurelio Montes og Douglas Murray, der begge allerede havde opbygget lange karrierer inden for vinverdenen, sig for at stifte et vinfirma med den ambition at lave vine i en kvalitet, der ville være et kvantespring fremad i forhold til den tids vine fra Chile.
Den første vin, der skulle indfri de store ambitioner, var ”Alpha Cabernet Sauvignon”, der inkarnerede det hårde arbejde og den store passion, der var lagt i vinen. Modtagelsen var overvældende både blandt forbrugerne og blandt internationale vinjournalister. Med ét var overlæggeren hævet for, hvad der kunne produceres af kvalitetsvin i Chile. Montes blev således samtidig synonymt med kvalitetsvin fra Chile, og man satsede benhårdt på eksport – og vel at mærke til de kvalitetsbevidste restauranter og specialvinhandlen.
Winemaker Aurelio Montes har altid ment, at 80% af en god vin er baseret på vinmarkernes beskaffenhed og det arbejde, der udføres i disse, hvorimod kun 20% kan henføres til arbejdet i kælderen. Man arbejder dog naturligvis meget systematisk og struktureret i alle processer fra vinmark via kælder til den færdige vin. Fx høster man på det køligst mulige tidspunkt i den tidlige morgenstund – og endog også om natten for at sikre, at druerne bevarer deres friskhed. Til sidst hviler og modner vinen uden nogen form for indblanding, men under opsyn af skytsengle, som Montes mener er til stede – og derfor afbildet på etiketterne!
I 1987 besluttede Aurelio Montes og Douglas Murray, der begge allerede havde opbygget lange karrierer inden for vinverdenen, sig for at stifte et vinfirma med den ambition at lave vine i en kvalitet, der ville være et kvantespring fremad i forhold til den tids vine fra Chile.
Den første vin, der skulle indfri de store ambitioner, var ”Alpha Cabernet Sauvignon”, der inkarnerede det hårde arbejde og den store passion, der var lagt i vinen. Modtagelsen var overvældende både blandt forbrugerne og blandt internationale vinjournalister. Med ét var overlæggeren hævet for, hvad der kunne produceres af kvalitetsvin i Chile. Montes blev således samtidig synonymt med kvalitetsvin fra Chile, og man satsede benhårdt på eksport – og vel at mærke til de kvalitetsbevidste restauranter og specialvinhandlen.
Winemaker Aurelio Montes har altid ment, at 80% af en god vin er baseret på vinmarkernes beskaffenhed og det arbejde, der udføres i disse, hvorimod kun 20% kan henføres til arbejdet i kælderen. Man arbejder dog naturligvis meget systematisk og struktureret i alle processer fra vinmark via kælder til den færdige vin. Fx høster man på det køligst mulige tidspunkt i den tidlige morgenstund – og endog også om natten for at sikre, at druerne bevarer deres friskhed. Til sidst hviler og modner vinen uden nogen form for indblanding, men under opsyn af skytsengle, som Montes mener er til stede – og derfor afbildet på etiketterne!
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Alpha Syrah er lavet på Syrah (90%), Cabernet Sauvignon (7%) og en smule Viognier. Druerne kommer fra Montes’ ejendomme i Apalta og Marchigüe i Colchagua Valley. Begge ejendomme er dyrket efter ”Dry farming”. Grundlæggeren Aurelio Montes var den første i verden til at indføre ”Dry Farming”. Henover en treårig periode pressede han sine vinstokke til at optage mindre og mindre vand. Metoden blev iværksat fra årgang 2012 i alle Alpha vinene. Resultatet er enestående:
- Vandbesparelser svarende til 20.000 personers årlige vandforbrug.
- Fenolindholdet, der giver druerne farve og garvesyre, er steget med 20% - derved mørkere vine.
- Drueklasernes gennemsnitsstørrelse er blevet halveret - mere smag til de resterende druer.
- Høstudbyttet er halveret, hvilket giver markant større smag, intensitet og koncentration.
Viognier vinificeres sammen med Syrah. Efter en klassisk gæring og en malolaktisk gæring på ståltank, bliver 55% af vinen modnet i 12 mdr. på franske træfade (nye, et, to og tre år gamle), mens den anden del modnes på stål- og betontanke. Sammenstikningen foretages umiddelbar inden aftapningen.
Vinen har en dyb, rubinrød farve med lilla kant. I næsen fornemmer man en dominans af blå og sorte bær som blåbær og solbær. I smagen finder man moden frugt og mørke bær, sort peber, lidt mokka og et subtilt fadpræg. Det er en blød, elegant og harmonisk vin, hvor tannin holder det hele i balance og sørger for en flot og lang finish.
Server den til fx rødt kød, kraftigere vildtretter, braiserede retter - brug den på samme måde som du ville bruge en god Nordrhône vin - den kan sagtens bære det. Kan nydes i sin ungdom, men kan også ligge i ca. 10 år efter høståret. Serveringstemperatur: 17-19 grader.
Grill
Okse
Ost
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle