”Signé” er ikke et navnet på en vinmark men en sammenfatning af druenavnene Syrah og Viognier. Vinen er nemlig lavet på Syrah (85%) og Viognier. Begge druer dyrkes på nogle… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
199,00 DKK
Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.
Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.
I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.
Blandt producenterne i Nordrhône anses Yves Cuilleron for at være en af de absolut allerbedste. Familieejendommen i Saint-Joseph blev grundlagt i 1920, og Yves Cuilleron overtog i 1987 roret efter sin onkel (dengang med ca. 20 ha.). I 1992 lod han et helt nyt domicil bygge samme sted, og han har sidenhen i flere omgange udvidet og fornyet dette.
Ejendommen består i dag af 75 ha. som er fordelt i Côte Rôtie, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Saint-Péray, Cornas samt IGP Collines-Rhodaniennes. Yves Cuilleron har aldrig været tilhænger af ekstreme filosofier i sit arbejde i vinmarkerne. Spørger man, om han dyrker sine vinstokke konventionelt, økologisk eller biodynamisk, er svaret ”nej” til det hele. ”Min filosofi er enkel: At producere de bedste og de sundeste druer som muligt, ved at bruge mine øjne, min fornuft og min erfaring, i respekt for naturen”, siger han.
I over 20 år har han således ikke brugt kemi til insektbekæmpelse, men derimod teknikken ”seksuel forvirring”, som ofte er anvendt i økologisk produktion. På vinmarker, hvor jordarbejde er muligt (ca. 30 ha.), bruges ikke ukrudtsmidler. Der pløjes kun i begrænset omfang, og græsset får lov at gro mellem rækkerne. På terrasserne (ca. 29 ha.), hvor jordarbejde kan betyde, at jorden skyller væk ved regn, bruges miljøvenlige ukrudtsmidler. Kunstgødning er bandlyst i alle vinmarkerne. ”Håndarbejde er vigtig i vinmarkerne. Den bedste måde at undgå sygdomsangreb på, er at begrænse produktionen, tynde ud i grene og blade, give vinstokkene mere luft”, udtrykker Yves Cuilleron videre.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
”Signé” er ikke et navnet på en vinmark men en sammenfatning af druenavnene Syrah og Viognier. Vinen er nemlig lavet på Syrah (85%) og Viognier. Begge druer dyrkes på nogle enkelte parceller som ligger i dalen nedenfor Chavanay kommunen, hvor man normalt producerer St. Joseph og Condrieu. Her finder man sandholdige lag blandet med aflejringer, som egner sig perfekt til både Syrah- og Viognierdruen. De forskellige druesorter og parceller vinificeres separat. Gæringen foretages med druernes egen gær på åbne gæringskar af træ, og vinen bliver derefter modnet i 8 måneder på barriques (228 l.). Sammenstikningen foretages umiddelbar inden aftapningen.
Cuilleron giver i grunden Signé en luksusbehandling, og resultatet er derefter. Ved en blindsmagning vil man sagtens kunne tro man havde med en god Côte Rôtie at gøre. Det er sjældent at opleve, hvor meget frugtkarakter og sprødhed Syrah også kan have, og i denne balance mellem det strukturerede og det delikate er Yves Cuilleron en mester.
Signé har en blødhed og en charme, som gør den meget spændende i sin ungdom med masser af frugtkoncentration, krydderier og samtidig en god struktur og koncentration. Den er perfekt til provencalsk inspirerede retter.
Grill
Gris
Grøntsagsretter
Kalv
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle