360 View Image
2014 TEMPRANILLO CRIANZA Navarra, Bodegas Ochoa
  • Spanien
    Spanien
  • Indhold 150 cl
  • Alkohol 13%

Tempranillo Crianza er lavet på druer høstet på vinmarken Santa Cruz i Traibuenas området. Her finder man en meget kalk- og lerholdig jord, som giver god dræning i dybden, men et… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

369,00 DKK

Ikke på lager

Bodegas Ochoa

Bodegas Ochoa ligger i byen Olite, hovedstaden i provinsen Navarra, og hvor vinproduktion kan føres tilbage til det 14. årh.

Javier Ochoa har sikret sig et ry som en af de bedste vinmagere i Spanien og har i øvrigt høstet meget stor anerkendelse som initiativtager til og leder af vinforsøgsstationen EVENA i Navarra. I 11 år var han på denne måde frontfigur i forsøget på at skabe et nyt og forbedret grundlag for vinproduktionen i området. Sammen med hustruen Marivi helligede han sig efterfølgende helt familiefirmaet og produktionen på de tilhørende 145 ha. vinmarker.

I 2015, som 70-årig, overdrog han hovedansvaret for vinificeringen til sin ønolog-uddannede datter Adriana, som allerede da i en årrække havde arbejdet ved hans side – og i øvrigt deler hans kærlighed til lokale druer som Graciano og Mazuelo (Carignan). Inden sin indtræden i familiefirmaet indhentede Adriana værdifuld erfaring hos flere prestigiøse producenter, herunder bl.a. Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande i Pauillac. Den handelsuddannede lillesøster, Beatriz, har overtaget ansvaret for administrationen af vinhuset og salget af vinene, så kontinuiteten er således sikret på Bodegas Ochoa.

På Bodegas Ochoa arbejder man kontinuert og målrettet på at udvikle og forbedre processer og teknikker, der tager sigte på at opnå såvel en mere bæredygtig profil som en højnelse af kvaliteten på vinene. I 2015 indledte man en successiv overgang til fuld økologisk produktion, og hvor rød- og rosévinene i den forbindelse har første prioritet. Man har desuden foretaget intensive studier af de forskellige gærtyper, som findes på vingården. Ud af i alt 160 lokalt-registrerede gærtyper har man udvalgt 4, som man anvender i gæringsprocesserne, og som tilfører præcis den kvalitet og originalitet i vinene, som man ønsker frembragt hos Bodegas Ochoa.

Navarra

Bodegas Ochoa

Bodegas Ochoa ligger i byen Olite, hovedstaden i provinsen Navarra, og hvor vinproduktion kan føres tilbage til det 14. årh.

Javier Ochoa har sikret sig et ry som en af de bedste vinmagere i Spanien og har i øvrigt høstet meget stor anerkendelse som initiativtager til og leder af vinforsøgsstationen EVENA i Navarra. I 11 år var han på denne måde frontfigur i forsøget på at skabe et nyt og forbedret grundlag for vinproduktionen i området. Sammen med hustruen Marivi helligede han sig efterfølgende helt familiefirmaet og produktionen på de tilhørende 145 ha. vinmarker.

I 2015, som 70-årig, overdrog han hovedansvaret for vinificeringen til sin ønolog-uddannede datter Adriana, som allerede da i en årrække havde arbejdet ved hans side – og i øvrigt deler hans kærlighed til lokale druer som Graciano og Mazuelo (Carignan). Inden sin indtræden i familiefirmaet indhentede Adriana værdifuld erfaring hos flere prestigiøse producenter, herunder bl.a. Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande i Pauillac. Den handelsuddannede lillesøster, Beatriz, har overtaget ansvaret for administrationen af vinhuset og salget af vinene, så kontinuiteten er således sikret på Bodegas Ochoa.

På Bodegas Ochoa arbejder man kontinuert og målrettet på at udvikle og forbedre processer og teknikker, der tager sigte på at opnå såvel en mere bæredygtig profil som en højnelse af kvaliteten på vinene. I 2015 indledte man en successiv overgang til fuld økologisk produktion, og hvor rød- og rosévinene i den forbindelse har første prioritet. Man har desuden foretaget intensive studier af de forskellige gærtyper, som findes på vingården. Ud af i alt 160 lokalt-registrerede gærtyper har man udvalgt 4, som man anvender i gæringsprocesserne, og som tilfører præcis den kvalitet og originalitet i vinene, som man ønsker frembragt hos Bodegas Ochoa.

Navarra

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

Tempranillo Crianza er lavet på druer høstet på vinmarken Santa Cruz i Traibuenas området. Her finder man en meget kalk- og lerholdig jord, som giver god dræning i dybden, men et meget lavt indhold af organisk materiale. Udbyttet er derfor ret begrænset, men kvaliteten til gengæld meget høj. For at forbedre kvaliteten yderligere og i øvrigt praktisere en mere miljøvenlig dyrkning uden ukrudtsmidler, har man i nogle år sammen med UPNA (Navarra Universitetet) kørt et kontrolleret program hvor man lader græs gro mellem rækkerne. Det har givet forbløffende positive resultater.

Det var egentlig Javier Ochoa som i 1986, lancerede Spaniens første Crianza på ren Tempranillo, efter flere års forsøg. En modning i min. et år på amerikanske egetræsfade (225 l.) sikrer en god balance mellem trækarakter og vin. Tempranillo er meget aromatisk med flotte, krydrede nuancer i både duft og smag. En smule sødme og en god sprødhed giver en meget kompleks vin i smagen. Den udvikler sig fint i glasset med nuancer af kirsebær, mørke bær, samt anis og vanilje i eftersmagen.

Den kan anbefales til f.eks. alle krydrede sammenkogte retter. Det kan dens struktur og styrke klare. Men vinens klasse og finesse gør den også velegnet til sartere retter så som kalvekød, fjerkræ eller fuglevildt. Vinen må gerne åbnes og evt. hældes på karaffel ca. en halv time før servering.

Specifikationer

Varenr

06300811445

Årgang

2014

Land

Spanien
Spanien

Indhold

150 cl

Alkohol

13,5%

Druesammensætning

Tempranillo

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle