360 View Image
2015 VALPOLICELLA CLASSICO SUPERIORE ØKO DOC, Tenuta Fraune, Fidora
  • Italien
    Italien
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 13%

Fidoras Valpolicella Classico Superiore er lavet på 65% Corvina, 30% Corvinone og 5% Rondinella, som bliver udvalgt på de bedste parceller fra vingården Tenuta Fraune, i den… Læs mere

Anmeldelser
Decanter 100 skala

269,00 DKK

På lager (100+.)

Fidora

Fidora har 160 ha. land fordelt på 4 ejendomme i henholdsvis Valpolicella (Monte Tabor), Valpolicella Classico (Tenuta Fraune), Valdobbiadene (Collagù) samt i Venetos opland (Civranetta). Kun ca. 100 ha. er dog tilplantet med vin for som noget helt unikt, er hver parcel beskyttet af et naturligt hegn af træer, buske og vilde planter. Dette tjener dels til at beskytte markerne mod naboernes brug af kemi og mod de til tider barske vejrforhold, dels til fremme af biodiversiteten og et rigt dyreliv.

Det er i dag den unge generation med Emilio Fidora ved roret, som viderefører familiearven. Emilios farfar, Guido Fidora, konverterede allerede i 1974 til økologisk landbrug – som den første producent i Veneto i øvrigt.

Den udbredte opfattelse var ellers dengang, at kemikalier var den ”rigtige” måde, hvorpå man kunne sikre et højt udbytte. Der var, på trods af at man i flere tusinde år forinden havde dyrket vin uden brug af kemikalier, ingen bøger eller studier om, hvordan man skulle dyrke vin uden brug af kemikalier, så Fidora lærte det gennem erfaring.

Hver enkelt parcel er en afspejling af en filosofi baseret på to overordnede målsætninger: Udvikling af biodiversitet og fraværet af kemi, herunder filosofien om, at god vin ikke blot skal smage godt, men den skal også formidle følelser. Jo sundere vinmarker desto bedre frugt og selvfølgelig vin. Ved at behandle jorden med respekt giver den de bedste og sundeste afgrøder tilbage.

Valpolicella

Indhold Kommer snart

Fidora

Fidora har 160 ha. land fordelt på 4 ejendomme i henholdsvis Valpolicella (Monte Tabor), Valpolicella Classico (Tenuta Fraune), Valdobbiadene (Collagù) samt i Venetos opland (Civranetta). Kun ca. 100 ha. er dog tilplantet med vin for som noget helt unikt, er hver parcel beskyttet af et naturligt hegn af træer, buske og vilde planter. Dette tjener dels til at beskytte markerne mod naboernes brug af kemi og mod de til tider barske vejrforhold, dels til fremme af biodiversiteten og et rigt dyreliv.

Det er i dag den unge generation med Emilio Fidora ved roret, som viderefører familiearven. Emilios farfar, Guido Fidora, konverterede allerede i 1974 til økologisk landbrug – som den første producent i Veneto i øvrigt.

Den udbredte opfattelse var ellers dengang, at kemikalier var den ”rigtige” måde, hvorpå man kunne sikre et højt udbytte. Der var, på trods af at man i flere tusinde år forinden havde dyrket vin uden brug af kemikalier, ingen bøger eller studier om, hvordan man skulle dyrke vin uden brug af kemikalier, så Fidora lærte det gennem erfaring.

Hver enkelt parcel er en afspejling af en filosofi baseret på to overordnede målsætninger: Udvikling af biodiversitet og fraværet af kemi, herunder filosofien om, at god vin ikke blot skal smage godt, men den skal også formidle følelser. Jo sundere vinmarker desto bedre frugt og selvfølgelig vin. Ved at behandle jorden med respekt giver den de bedste og sundeste afgrøder tilbage.

Valpolicella

Indhold Kommer snart
Decanter 100 skala

Om produktet

Fidoras Valpolicella Classico Superiore er lavet på 65% Corvina, 30% Corvinone og 5% Rondinella, som bliver udvalgt på de bedste parceller fra vingården Tenuta Fraune, i den nordlige del af Fumane-dalen, i Valpolicella Classica. De økologiskdyrkede vinstokke er anlagt med Pergola og Guyot opbindingsmetoderne, i en højde af 500-650 m.o.h., på en undergrund af kalkaflejringer og marmor, som giver meget mineralske og strukturerede vine. Højden giver god udluftning og kølighed mellem vinrækkerne og derved meget sunde druer.

Druesortene og parcellerne er vinificeret separat, uden tilsætning af gær eller svovl, dette for at bevare karakteren fra hver drue og parcel. Druerne afstilkes, og efter en skånsom masning og en kold macerering bliver de gæret spontant (med druernes vilde gær) i ståltanke. Efter presningen gennemgår vinen en malolaktisk gæring og bliver derefter først modnet i 12 måneder på franske tonneaux à 500 l. og derefter i 12 måneder på større egefade. Sammenstikningen af de forskellige vine foretages efter modningen.

Vinen har en flot, mørk, rubinrød farve. Selv om duften er moden og umiddelbar, byder vinen på præcise, intense nuancer af kirsebær, blomme, lakrids og sort peber. I smagen virker vinen først en smule lukket, men den udvikler sig hurtigt i glasset og får mere velour og charme. Den slutter med en god tørhed og sprødhed, men også en let mineralsk stil og en god syre, som gør den perfekt til gastronomien.

Prøv den til det middelhavsinspirerede køkken med f.eks. fjerkræ, kalv og lam samt naturligvis pasta- og risottoretter. Server den ved ca. 16-18 °C.

Specifikationer

Varenr

06094711535

Årgang

2015

Land

Italien
Italien

Indhold

75 cl

Alkohol

13,5%

Druesammensætning

65% Corvina, 30% Corvinone, 5% Rondinella

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle