Valpolicella Superiore er lavet på områdets klassiske druer Corvina og Corvina grossa (70%) samt 20% Rondinella, Croatina og Oseleta, som hentes i Illasi-dalen, hvor en undergrund… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
1.109,00 DKK
Romano Dal Forno, grundlæggeren af et af de mest berømte vinfirmaer i Veneto, blev født i 1957 i landsbyen Capovilla, øst for Verona. Som hos de fleste producenter i området, hvor vin ikke bare er en drikkevare, men også besidder en kulturel og sågar filosofisk værdi, har familien Dal Forno i flere generationer dyrket vin med bevidstheden om denne herlige driks særlige status.
I en alder af 22 år mødte Romano Dal Forno en af områdets største vin-personligheder, Giuseppe Quintarelli. Mødet blev nærmest en åbenbaring for Romano, der pludselig så vindyrkning og vinproduktion fra en helt anden synsvinkel. Han blev især overbevist om, at kvalitet var vigtigere end kvantitet, hvilket bestemt ikke var en selvfølge blandt vinproducenterne i Veneto på den tid!
Næste generation – sønnerne Marco, Luca og Michele, er løbende blevet tilknyttet produktionen, og de arbejder i dag side om side med deres fader i de fortsatte bestræbelser på at frembringe de ypperligste vine.
Dal Fornos vine er i dag berømte verden over, og de er med til at sætte den højeste standard for vinene fra Veneto.
Romano Dal Forno, grundlæggeren af et af de mest berømte vinfirmaer i Veneto, blev født i 1957 i landsbyen Capovilla, øst for Verona. Som hos de fleste producenter i området, hvor vin ikke bare er en drikkevare, men også besidder en kulturel og sågar filosofisk værdi, har familien Dal Forno i flere generationer dyrket vin med bevidstheden om denne herlige driks særlige status.
I en alder af 22 år mødte Romano Dal Forno en af områdets største vin-personligheder, Giuseppe Quintarelli. Mødet blev nærmest en åbenbaring for Romano, der pludselig så vindyrkning og vinproduktion fra en helt anden synsvinkel. Han blev især overbevist om, at kvalitet var vigtigere end kvantitet, hvilket bestemt ikke var en selvfølge blandt vinproducenterne i Veneto på den tid!
Næste generation – sønnerne Marco, Luca og Michele, er løbende blevet tilknyttet produktionen, og de arbejder i dag side om side med deres fader i de fortsatte bestræbelser på at frembringe de ypperligste vine.
Dal Fornos vine er i dag berømte verden over, og de er med til at sætte den højeste standard for vinene fra Veneto.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Valpolicella Superiore er lavet på områdets klassiske druer Corvina og Corvina grossa (70%) samt 20% Rondinella, Croatina og Oseleta, som hentes i Illasi-dalen, hvor en undergrund af gamle aflejringer består især af småsten, ler og muld. Kun de bedste klaser håndplukkes og transporteres til vingården i små, flade plastikkasser Her gennemgår druerne en stabil tørring i ca. 45 dage i et specielt indrettet rum, med et ventilationssystem, som er udviklet af Dal Forno.
Efter en yderligere selektering af klaserne i slutningen af tørringen, bliver druerne skånsom mast og gæret på ståltanke med automatisk omrøring i 15 dage. Efter en yderligere maceration i nogle dage, får vinen lov at bundfælde naturligt. Herefter modner vinen i 24 måneder i nye barriques. Efter en sammenstikning af vinene fra de forskellige fade og en let filtrering aftappes vinen og gennemgår derefter en flaskemodning i kælderen i 24-36 måneder, før den sælges.
Dal Fornos Valpolicella får virkelig en luksusbehandling, som gør, at vinen er i en klasse for sig. Farven er dyb, mørkerød. Duften er uhyre koncentreret, med dybe nuancer af solbær, blåbær, mørke kirsebær, chokolade og træ. I smagen er vinen ligeledes kødfuld og intens, med masser af bærnuancer, krydderier og en smule frugtbrændevin til sidst. Den bliver mere afrundet med iltningen.
Lam
Okse
Ost
Råvildt
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle