360 View Image
2020 VERDEJO CUVEE, Valdecuevas, Rueda
  • Spanien
    Spanien
  • Indhold 75 cl
  • Alkohol 13%

Normalt vinificerer Valdecuevas sine Verdejo-vine i ståltanke, men denne udgave er både gæret og modnet på træfade. Verdejo–druerne (100%) hentes fra nogle af de ældste vinstokke… Læs mere

Anmeldelser

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

229,00 DKK

På lager (54 stk.)

Valdecuevas Rueda

Vinhuset Grupo Valdecuevas har hovedsæde i Valladolid og har fire forskellige ejendomme i Rueda og La Seca-kommunerne, hvor den ene ejendom i Medina de Rioseco producerer olivenolie. Alle vinmarker ligger i en højde af 700-800 m.o.h., og består mest af aflejret sand, ler og sten, hvilket er klassisk i dalen langs floden Duero. I den øverste del af skråningerne hvor vinmarkerne ligger, oplever man kolde vintre og varme og tørre somre samt store forskelle i temperaturen mellem dag og nat. Det giver en langsom modning af druerne, hvilket er med til at gøre Rueda-hvidvinene meget aromatiske og delikate – noget som netop Valdecuevas har stort fokus på.

Verdejo-druen dominerer suverænt i vinmarkerne hos Valdecuevas, men man har dog også enkelte parceller med Tempranillo, som er klassificeret som Vino de la Tierra de Castilla y León (IGP).

Under høsten i september/oktober udvælges kun de bedste klaser på de forskellige parceller, så man kun anvender de bedste druer til at kunne lave store og harmoniske vine. Vinificerings-faciliteterne ligger midt i vinmarken ”La Pardina”, og rummer alt det moderne udstyr, man skal bruge for at producere højkvalitetsvine – herunder små ståltanke, hvor druerne fra de forskellige parceller separat kan gennemgå en kølig skindmacerering, inden man presser dem let. Hos Valdecuevas bruger man kun den most, som selv løber fra pressen, og foretager derefter en lang, kølig gæring, efterfulgt af en modning ”sur lie” med løbende omrøring – enten på ståltanke eller for nogle af vinenes vedkommende på træfade.

Valdecuevas laver Rueda-vine, hvor harmonien mellem finesse, tørhed, struktur, koncentration og mineralitet udtrykkes på fornemmeste vis.

Rueda

Valdecuevas Rueda

Vinhuset Grupo Valdecuevas har hovedsæde i Valladolid og har fire forskellige ejendomme i Rueda og La Seca-kommunerne, hvor den ene ejendom i Medina de Rioseco producerer olivenolie. Alle vinmarker ligger i en højde af 700-800 m.o.h., og består mest af aflejret sand, ler og sten, hvilket er klassisk i dalen langs floden Duero. I den øverste del af skråningerne hvor vinmarkerne ligger, oplever man kolde vintre og varme og tørre somre samt store forskelle i temperaturen mellem dag og nat. Det giver en langsom modning af druerne, hvilket er med til at gøre Rueda-hvidvinene meget aromatiske og delikate – noget som netop Valdecuevas har stort fokus på.

Verdejo-druen dominerer suverænt i vinmarkerne hos Valdecuevas, men man har dog også enkelte parceller med Tempranillo, som er klassificeret som Vino de la Tierra de Castilla y León (IGP).

Under høsten i september/oktober udvælges kun de bedste klaser på de forskellige parceller, så man kun anvender de bedste druer til at kunne lave store og harmoniske vine. Vinificerings-faciliteterne ligger midt i vinmarken ”La Pardina”, og rummer alt det moderne udstyr, man skal bruge for at producere højkvalitetsvine – herunder små ståltanke, hvor druerne fra de forskellige parceller separat kan gennemgå en kølig skindmacerering, inden man presser dem let. Hos Valdecuevas bruger man kun den most, som selv løber fra pressen, og foretager derefter en lang, kølig gæring, efterfulgt af en modning ”sur lie” med løbende omrøring – enten på ståltanke eller for nogle af vinenes vedkommende på træfade.

Valdecuevas laver Rueda-vine, hvor harmonien mellem finesse, tørhed, struktur, koncentration og mineralitet udtrykkes på fornemmeste vis.

Rueda

Der er i øjeblikket ingen anmeldelser

Om produktet

Normalt vinificerer Valdecuevas sine Verdejo-vine i ståltanke, men denne udgave er både gæret og modnet på træfade. Verdejo–druerne (100%) hentes fra nogle af de ældste vinstokke på gården, i vinmarken “Pago de la Pardina” (700-800 m.o.h.). De vokser på en meget stenrig jordbund ved overfladen, hvilket giver en stabil modning og gode vandreserver i dybden. Vinene fra disse marker har altid en god finesse og mineralitet.

Druerne gennemgår en skindmaceration i 12 timer, inden man presser dem. Mosten flyttes derefter til franske træfade af 500 og 1.200 l., hvor den langsomt gærer med druernes egne gærceller. Derefter modnes vinen ”sur lie” i de selvsamme fade i 3 måneder med løbende omrøring. Vinen aftappes efter en naturlig bundfældning og en stabilisering på store ståltanke, og gemmes yderligere på flaske i min. 2 måneder, inden den forlader kælderen. Produktion er begrænset til 3.000-7.000 fl.

Farven er strågul med et grønligt skær. Duften er både elegant og kompleks, med aromatiske nuancer af modne frugter, samt diskrete røgede og krydrede toner. I smagen har vinen god fedme, struktur og velour, som matcher de tørre, sprøde og mineralske toner godt. Her er det dybde, kompleksitet og klasse som vinder. Server den til østers, skaldyr og fisk, pastaretter og risottoer samt lyst kød.

Specifikationer

Varenr

06308822035

Årgang

2020

Land

Spanien
Spanien

Indhold

75 cl

Alkohol

13,5%

Druesammensætning

Verdejo

Hent produktark

Download PDF

Er du fyldt 18 år

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle