Vermentino fra La Doga blev produceret for første gang i 2006 på druer fra vinstokke, som er plantet i 2001 nær Magliano i det sydlige Maremma. Her finder man en undergrund af… Læs mere
139,00 DKK
Det var i 2001, at Elisabetta Gnudi (ejer af Borgo Scopeto i Chianti Classico og Caparzo i Montalcino) købte ejendommen Doga delle Clavule nær Magliano, med 45 ha. vinmarker, samlet på en skråning i en højde af 120-190 m. Alt i alt er der 130 ha. jord, og der er derfor mulighed for mere beplantning, som allerede nu er oppe på 60 ha., hvoraf de 20 ha. producerer Morellino, 7 ha. Bianco Toscana og resten Rosso Toscana IGT. Jordbunden består mest af aflejringer med en del kalkholdige lommer. Bjerget Amiata mod nord beskytter området mod kølige vinde, og indflydelsen fra Middelhavet giver et stabilt klima.
Nye produktionslokaler blev bygget i 2004 og er siden blevet udstyret med det sidste nye inden for vinproduktion. Første årgang under Elisabetta Gnudis ansvar var 2003. Hendes mål var at være meget tro over for områdets klassiske karakter: Vine med stor aroma og fylde, med nuancer af kirsebær, lakrids og vilde bær.
Det var i 2001, at Elisabetta Gnudi (ejer af Borgo Scopeto i Chianti Classico og Caparzo i Montalcino) købte ejendommen Doga delle Clavule nær Magliano, med 45 ha. vinmarker, samlet på en skråning i en højde af 120-190 m. Alt i alt er der 130 ha. jord, og der er derfor mulighed for mere beplantning, som allerede nu er oppe på 60 ha., hvoraf de 20 ha. producerer Morellino, 7 ha. Bianco Toscana og resten Rosso Toscana IGT. Jordbunden består mest af aflejringer med en del kalkholdige lommer. Bjerget Amiata mod nord beskytter området mod kølige vinde, og indflydelsen fra Middelhavet giver et stabilt klima.
Nye produktionslokaler blev bygget i 2004 og er siden blevet udstyret med det sidste nye inden for vinproduktion. Første årgang under Elisabetta Gnudis ansvar var 2003. Hendes mål var at være meget tro over for områdets klassiske karakter: Vine med stor aroma og fylde, med nuancer af kirsebær, lakrids og vilde bær.
Vermentino fra La Doga blev produceret for første gang i 2006 på druer fra vinstokke, som er plantet i 2001 nær Magliano i det sydlige Maremma. Her finder man en undergrund af kalkaflejringer, som giver altid meget aromatiske og sprøde vine. Efter en forudgående skindmacerering bliver denne Vermentino gæret køligt på ståltanke og derefter modnet på de samme tanke i 4 måneder, og yderligere 2 måneder på flaske i kælderen.
Vermentino fra la Doga har alle denne druesorts dyder: Flot lys, en smule grønlig farve. Aromatisk, med nuancer af citrus, vilde blomster og mere modne toner af ferskner. I smagen er den meget frisk med en god mineralitet, som især vil gør vinen velegnet til f.eks. grillet mager fisk, rejer, muslinger eller østers. Serveres køligt, men ikke iskold.
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle