Det er vinfirmaet Louis Bouillot, som står bag denne vin mousseux Veuve d’Argent Brut Bio, lavet på økologiskdyrkede Airen-druer fra Sydfrankrig. Druesorten Airen er oprindeligt… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
129,00 DKK
Vinhuset Louis Bouillot blev grundlagt i 1877 i Nuits-Saint-Georges, og lige fra begyndelsen valgte man at specialisere sig i mousserende vine. Louis, den ældste søn i familien, var stærkt inspireret af Champagnedistriktet og den største fortaler for den type vine. Hans passion for kvalitet var legendarisk i Bourgogne. Han blev hurtigt kendt for at udvælge de bedste ”vins de base” til sine crémant-vine, men også for at eksperimentere under vinificeringen i forsøget på at forbedre enhver betydende del i fremstillingsprocessen.
Igennem årene har Louis Bouillot været kendt som en af de mest seriøse og bedste crémant-producenter i Bourgogne. I 1997 blev firmaet opkøbt af vinhuset Boisset, som tilførte såvel kapital som teknisk kunnen, hvilket det dengang 120 år gamle vinfirma havde brug for. De to familier Bouillot og Boisset, som begge var kendte for innovation og kvalitet, var et perfekt match!
Vejen til en god crémant starter i vinmarkerne, og siden 2004 har Louis Bouillot indgået langtidskontrakter med op til 100 drueleverandører i Bourgogneområdet, med henblik på at definere de bedste dyrkningsmetoder og finde de mest egnede parceller til bestemte druer eller bestemte typer crémants.
Louis Bouillot ejer 20 ha. vinmarker, som man naturligvis selv dyrker, men huset yder også rådgivning og hjælp til ejerne af de 180 ha. marker, hvorfra man køber druer. Hos Louis Bouillot har man således ansat en ”viniculteur”, som er bindeled mellem firmaet og drueleverandørerne med henblik på at sikre den højeste druekvalitet.
Vinhuset Louis Bouillot blev grundlagt i 1877 i Nuits-Saint-Georges, og lige fra begyndelsen valgte man at specialisere sig i mousserende vine. Louis, den ældste søn i familien, var stærkt inspireret af Champagnedistriktet og den største fortaler for den type vine. Hans passion for kvalitet var legendarisk i Bourgogne. Han blev hurtigt kendt for at udvælge de bedste ”vins de base” til sine crémant-vine, men også for at eksperimentere under vinificeringen i forsøget på at forbedre enhver betydende del i fremstillingsprocessen.
Igennem årene har Louis Bouillot været kendt som en af de mest seriøse og bedste crémant-producenter i Bourgogne. I 1997 blev firmaet opkøbt af vinhuset Boisset, som tilførte såvel kapital som teknisk kunnen, hvilket det dengang 120 år gamle vinfirma havde brug for. De to familier Bouillot og Boisset, som begge var kendte for innovation og kvalitet, var et perfekt match!
Vejen til en god crémant starter i vinmarkerne, og siden 2004 har Louis Bouillot indgået langtidskontrakter med op til 100 drueleverandører i Bourgogneområdet, med henblik på at definere de bedste dyrkningsmetoder og finde de mest egnede parceller til bestemte druer eller bestemte typer crémants.
Louis Bouillot ejer 20 ha. vinmarker, som man naturligvis selv dyrker, men huset yder også rådgivning og hjælp til ejerne af de 180 ha. marker, hvorfra man køber druer. Hos Louis Bouillot har man således ansat en ”viniculteur”, som er bindeled mellem firmaet og drueleverandørerne med henblik på at sikre den højeste druekvalitet.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Det er vinfirmaet Louis Bouillot, som står bag denne vin mousseux Veuve d’Argent Brut Bio, lavet på økologiskdyrkede Airen-druer fra Sydfrankrig. Druesorten Airen er oprindeligt en meget gammel druesort fra Spanien, hvor den længe var landets mest dyrkede hvidvinsdrue, f.eks. i Valdepenas og La Mancha. Dens aromatiske og charmerende stil – og i øvrigt bedre vinificeringsteknikker – har medvirket til, at den i dag i både Spanien og Sydfrankrig har opnået en fornyet interesse. Nyplantninger af Airen i Sydfrankrig har samtidig givet mulighed for overgang til økologisk dyrkning hos nogle producenter, noget som bl.a. Louis Bouillot nyder godt af. Druen Airen har nemlig vist sig at være fremragende til produktion af mousserende vine.
Efter produktionen af ”vin de base” på økologiske druer, foregår andengæringen på tryktank (cuve close), og efter endt gæring bliver vinen finmodnet i yderligere tre måneder. Vinen er certificeret økologisk af ECOCERT.
Farven i Veuve d’Argent Brut Bio er flot, blank, lysgylden, og vinen har flotte, liflige, vedvarende bobler. I duften finder man frugtnuancer af abrikoser, mandler, akacieblomster og en smule hvid peber. Smagen er sprød, med god elegance og styrke samtidigt. En god frugtsødme i eftersmagen giver en meget behagelig og harmonisk, tør finish. Restsukkeret er på 10-12g/l. Perfekt som aperitif, til reception eller til forretter med f.eks. skaldyr eller fisk.
Aperitif
Drinks
Fisk
Tapas
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle