Vinmarken ”Scarrone”, hvor Barbera-druerne til denne vin dyrkes, ligger meget tæt på selve vingården, nær landsbyen Castiglione Falletto, og er i øvrigt i overgang til økologisk… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
629,00 DKK
Vinhuset Vietti ligger i distriktet Langhe i Piemonte – nærmere betegnet ved landsbyen Castiglione Falletto, som især er kendt for sine Barolo-vine. Vingården er grundlagt i slutningen af 1800-tallet af Carlo Vietti og takket være de efterfølgende generationer, er der siden opkøbt adskillige vinmarker – heriblandt nogle af de højest estimerede ”Cru’er” i Barolo.
1960’erne blev en afgørende epoke for firmaet, da Luciana Vietti giftede sig med den berømte vinmager og kunstkender, Alfredo Currado, der bl.a. var den første til at producere enkeltmarksvine (fra bl.a. cru-vinmarken ”Rocche di Castiglione”), hvilket gjorde ham til en vigtig trendsætter i Barolo. Alfredo blev også kaldt for ”Arneis’ fader”, fordi han i 1967 introducerede en hvidvin udelukkende frembragt på denne sjældne, lokale drue. Det var desuden også ham, der i 1974 hyrede italienske kunstnere til at udsmykke etiketterne på nogle af Viettis vine – en praksis som fortsat eksisterer.
Svigersønnen, Mario Cordero, overtog i 1980’erne ledelsen af firmaet og sønnen, Luca Currado Vietti, og dennes hustru, Elena, overtog derefter i 1990’erne og fremefter. Alfredos livsværk har gennem årene været videreført med samme entusiasme og stræben efter at producere vine i absolut topklasse. I 2016 sælger de to grene af Vietti-familien firmaet til den amerikanske familie Krause (Krause Group), som bl.a. driver en kæde af dagligvarebutikker i USA. Ved købet bliver det aftalt, at Luca og Elena fortsætter ledelsen af Vietti frem til begyndelsen af 2023, hvorefter familien Krause nu selv har overtaget den daglige ledelse. Kontinuiteten i forhold til den høje kvalitet på Vietti-vinene er dog stadig i meget sikre hænder hos chiefwinemaker, Eugene Palumbo, som har været hos Vietti siden 2001.
Vinhuset Vietti ligger i distriktet Langhe i Piemonte – nærmere betegnet ved landsbyen Castiglione Falletto, som især er kendt for sine Barolo-vine. Vingården er grundlagt i slutningen af 1800-tallet af Carlo Vietti og takket være de efterfølgende generationer, er der siden opkøbt adskillige vinmarker – heriblandt nogle af de højest estimerede ”Cru’er” i Barolo.
1960’erne blev en afgørende epoke for firmaet, da Luciana Vietti giftede sig med den berømte vinmager og kunstkender, Alfredo Currado, der bl.a. var den første til at producere enkeltmarksvine (fra bl.a. cru-vinmarken ”Rocche di Castiglione”), hvilket gjorde ham til en vigtig trendsætter i Barolo. Alfredo blev også kaldt for ”Arneis’ fader”, fordi han i 1967 introducerede en hvidvin udelukkende frembragt på denne sjældne, lokale drue. Det var desuden også ham, der i 1974 hyrede italienske kunstnere til at udsmykke etiketterne på nogle af Viettis vine – en praksis som fortsat eksisterer.
Svigersønnen, Mario Cordero, overtog i 1980’erne ledelsen af firmaet og sønnen, Luca Currado Vietti, og dennes hustru, Elena, overtog derefter i 1990’erne og fremefter. Alfredos livsværk har gennem årene været videreført med samme entusiasme og stræben efter at producere vine i absolut topklasse. I 2016 sælger de to grene af Vietti-familien firmaet til den amerikanske familie Krause (Krause Group), som bl.a. driver en kæde af dagligvarebutikker i USA. Ved købet bliver det aftalt, at Luca og Elena fortsætter ledelsen af Vietti frem til begyndelsen af 2023, hvorefter familien Krause nu selv har overtaget den daglige ledelse. Kontinuiteten i forhold til den høje kvalitet på Vietti-vinene er dog stadig i meget sikre hænder hos chiefwinemaker, Eugene Palumbo, som har været hos Vietti siden 2001.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Vinmarken ”Scarrone”, hvor Barbera-druerne til denne vin dyrkes, ligger meget tæt på selve vingården, nær landsbyen Castiglione Falletto, og er i øvrigt i overgang til økologisk dyrkning.
”Vigna Vecchia” laves på druer fra de ældste vinstokke på marken, hvor nogle af dem er plantet i 1918. Udbyttet på disse vinstokke er ganske lavt. Druerne gennemgår en kold maceration inden gæringen på åbne ståltanke med indbygget overpumpning og omrøring, efterfulgt af en uges yderligere kølig maceration. Vinen gennemgår den malolaktiske gæring på træfade og modnes i 18 måneder på en kombination af store træfade, barriques og ståltanke.
”Vigna Vecchia” har en dyb, rubinrød farve. Duften har både ungdommens umiddelbarhed og frugtrighed og en flot koncentration og kompleksitet. Vinen afslører nuancer af brombær og mørke kirsebær. Smagen er meget fyldig og med en sjælden frugtkoncentration og velour for en Barbera. Den slutter meget aromatisk og harmonisk, med masser af elegance, tannin og kompleksitet. Server den til fx and, lam, okse eller vildt, men også til modne oste.
And
Kalv
Lam
Okse
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle