I 2021 oplevede man en tidlig blomstring efterfulgt af et regnfuldt forår, som blev afløst af en varm og tør sommer. Forud for høsten i september faldt temperaturerne noget,… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
109,00 DKK
Familien Domeco de Jarauta har dyrket vin i Rioja i generationer siden 1888, og fra 2005 har deres firma båret familienavnet, Bodegas Domeco de Jarauta. Familien søger kontinuert at optimere kombinationen af tradition, kvalitet og innovation i deres produktion og i deres vine. De råder således over det absolut mest moderne tekniske udstyr og anvender avancerede produktionsmetoder til at sikre, at deres vine opretholder den højeste kvalitet. De holder helt fast i at håndhøste druerne på deres i alt 100 ha. vinmarker (med vinstokke der er op til 100 år gamle), som er beliggende på en række forskellige terroirs i Rioja-regionen. Domeco de Jarauta har en omhyggelig strategi for at høste druerne fra hvert af disse terroirs individuelt samt vinificere på druernes egne gærstammer, hvilket sikrer at vinenes karakteristika og smagsnuancer er velafbalancerede og præcise. Frugtighed i vinene er frem for alt mantraet for Bodegas Domeco de Jarauta.
Familien Domeco de Jarauta prioriterer at have den fulde kontrol over ethvert trin i produktionen, herunder at være 100% selvforsynende med druer. De dyrker de for området mest klassiske druer, såsom Tempranillo, Garnacha, Mazuelo og Graciano til de røde og Viura og Garnacha Blanca til de hvide. Produktionen er dog med klar overvægt på rødvinene, hvor der frembringes en bred vifte af vine, herunder naturligvis Crianza-, Reserva- og Gran Reserva-vine. Til modning af disse anvendes egetræsfade fra både USA, Frankrig, Ungarn og Rusland, hvilket jo må siges at være et lidt utraditionelt og ganske innovativt tiltag af familien Domeco de Jarauta.
Bodegas Domeco de Jarauta anvender en række såkaldt ansvarlige produktionsmetoder, som minimerer påvirkningen af miljøet, og senest har de i 2023 opsat solceller, der dækker stort set hele deres energiforbrug. De har siden 1995 på en del af deres marker praktiseret økologisk produktion, og de omlægger til stadighed en større og større del til denne produktionsmetode.
Alt i alt er Bodegas Domeco de Jarauta en meget seriøs og respekteret vinproducent, der har opnået betydelig anerkendelse for deres vine.
Familien Domeco de Jarauta har dyrket vin i Rioja i generationer siden 1888, og fra 2005 har deres firma båret familienavnet, Bodegas Domeco de Jarauta. Familien søger kontinuert at optimere kombinationen af tradition, kvalitet og innovation i deres produktion og i deres vine. De råder således over det absolut mest moderne tekniske udstyr og anvender avancerede produktionsmetoder til at sikre, at deres vine opretholder den højeste kvalitet. De holder helt fast i at håndhøste druerne på deres i alt 100 ha. vinmarker (med vinstokke der er op til 100 år gamle), som er beliggende på en række forskellige terroirs i Rioja-regionen. Domeco de Jarauta har en omhyggelig strategi for at høste druerne fra hvert af disse terroirs individuelt samt vinificere på druernes egne gærstammer, hvilket sikrer at vinenes karakteristika og smagsnuancer er velafbalancerede og præcise. Frugtighed i vinene er frem for alt mantraet for Bodegas Domeco de Jarauta.
Familien Domeco de Jarauta prioriterer at have den fulde kontrol over ethvert trin i produktionen, herunder at være 100% selvforsynende med druer. De dyrker de for området mest klassiske druer, såsom Tempranillo, Garnacha, Mazuelo og Graciano til de røde og Viura og Garnacha Blanca til de hvide. Produktionen er dog med klar overvægt på rødvinene, hvor der frembringes en bred vifte af vine, herunder naturligvis Crianza-, Reserva- og Gran Reserva-vine. Til modning af disse anvendes egetræsfade fra både USA, Frankrig, Ungarn og Rusland, hvilket jo må siges at være et lidt utraditionelt og ganske innovativt tiltag af familien Domeco de Jarauta.
Bodegas Domeco de Jarauta anvender en række såkaldt ansvarlige produktionsmetoder, som minimerer påvirkningen af miljøet, og senest har de i 2023 opsat solceller, der dækker stort set hele deres energiforbrug. De har siden 1995 på en del af deres marker praktiseret økologisk produktion, og de omlægger til stadighed en større og større del til denne produktionsmetode.
Alt i alt er Bodegas Domeco de Jarauta en meget seriøs og respekteret vinproducent, der har opnået betydelig anerkendelse for deres vine.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
I 2021 oplevede man en tidlig blomstring efterfulgt af et regnfuldt forår, som blev afløst af en varm og tør sommer. Forud for høsten i september faldt temperaturerne noget, hvilket hjalp til at fastholde en god syre og friskhed i druerne.
Druerne er dyrket på forskellige parceller, varierende i alder fra 15 til 35 år, og i en udpræget stenet jordbund, som desuden primært består af ler og kalksten. Vinifikationen foretages i rustfrie ståltanke afsluttende med en malolaktisk gæring. Herefter lages vinen i 6 mdr. på amerikanske og franske egetræsfade og slutteligt 8 mdr. på flaske inden afskibning.
Flot, blank rubinrød farve. Ren og frisk duft med noter af modne røde bærfrugter, herunder kirsebær, hindbær og ribs som suppleres af en let-toastet og vaniljepræget aroma fra fadlagringen. Smagen er harmonisk, fyldig og struktureret med silkebløde tanniner og en fint afbalanceret syre, der kompletteres af en let mineralsk tone.
Nyd vinen ved 15-16 grader til ikke for kraftige kødretter med lam, svin og fuglevildt.
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle