Pinot Noir-druerne til Jean-Baptiste Jessiaumes Volnay hentes på en parcel på 0,5 ha. med distriktets klassiske ler- og kalkholdige undergrund og med en fantastisk soleksponering.… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
555,00 DKK
Jean-Baptiste Jessiaume er 6. generation i en familie i Santenay, som har handlet med vin siden det 18 årh. og selv dyrket vin siden 1830. Da Jean-Baptiste var teenager, var det imidlertid andre græsgange, som først tiltrak sig hans opmærksomhed: Fodboldens græsgange. Efter et ophold på AJ AUXERRE Academy kom han til GLASGOW RANGERS og STANDARD LIEGE, og han siges at have været på Sir Alex FERGUSON’s liste til en prøveperiode hos MANCHESTER UNITED… Om talentet i virkeligheden var større indenfor vinproduktion, eller det var ønsket om at fortsætte familiens vintraditioner i Santenay, som var afgørende, melder historien ikke noget om, men sikkert er det, at talentet udi vin er stort.
Sikkert er det endvidere, at han tog en vinuddannelse, og allerede som 23-årig modtog han i 2012 prisen som “Young Burgundian Winemaker of the Year”, mens han var kældermester hos et stort vinfirma i Côte Chalonnaise. Jean-Baptiste Jessiaumes far (Marc, kældermester) og onkel (Pascal, vindyrkning) solgte i 2007 familiens gamle Domaine i Santenay, men de beholdt dog nogle få parceller i området. I dag arbejder de begge sammen med Jean-Baptiste i det nye vinfirma, som han grundlagde i 2019, midt i landsbyen Santenay.
Vinene fra Jean-Baptiste Jessiaume afspejler en mere moderne bourgogne-stil – de er relativt mørke (de røde) og med koncentrerede frugtaromaer, afrundede tanniner samt et velintegreret fadpræg.
Jean-Baptiste Jessiaume er 6. generation i en familie i Santenay, som har handlet med vin siden det 18 årh. og selv dyrket vin siden 1830. Da Jean-Baptiste var teenager, var det imidlertid andre græsgange, som først tiltrak sig hans opmærksomhed: Fodboldens græsgange. Efter et ophold på AJ AUXERRE Academy kom han til GLASGOW RANGERS og STANDARD LIEGE, og han siges at have været på Sir Alex FERGUSON’s liste til en prøveperiode hos MANCHESTER UNITED… Om talentet i virkeligheden var større indenfor vinproduktion, eller det var ønsket om at fortsætte familiens vintraditioner i Santenay, som var afgørende, melder historien ikke noget om, men sikkert er det, at talentet udi vin er stort.
Sikkert er det endvidere, at han tog en vinuddannelse, og allerede som 23-årig modtog han i 2012 prisen som “Young Burgundian Winemaker of the Year”, mens han var kældermester hos et stort vinfirma i Côte Chalonnaise. Jean-Baptiste Jessiaumes far (Marc, kældermester) og onkel (Pascal, vindyrkning) solgte i 2007 familiens gamle Domaine i Santenay, men de beholdt dog nogle få parceller i området. I dag arbejder de begge sammen med Jean-Baptiste i det nye vinfirma, som han grundlagde i 2019, midt i landsbyen Santenay.
Vinene fra Jean-Baptiste Jessiaume afspejler en mere moderne bourgogne-stil – de er relativt mørke (de røde) og med koncentrerede frugtaromaer, afrundede tanniner samt et velintegreret fadpræg.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Pinot Noir-druerne til Jean-Baptiste Jessiaumes Volnay hentes på en parcel på 0,5 ha. med distriktets klassiske ler- og kalkholdige undergrund og med en fantastisk soleksponering. Høsten foregår manuelt og klaserne bliver yderligere selekteret ved ankomsten til kælderen. Efter en 100% afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kølig maceration i 6-8 dage, inden temperaturen hæves og gæringen starter spontant med druernes eget gær. Den varer i ca. 30 dage og efterfølges af en malolaktisk gæring. Vinen modnes derefter i 15 måneder, hvoraf de 12 måneder på klassiske Bourgogne-fade af 228 l. (10% nye).
Vinen har en lys, rubinrød farve. I duften er det især delikate og feminine toner, som kommer frem. Her finder man først saftige toner af kirsebær, granatæble, skovjordbær og milde krydderier. Stilen udvikler sig mod det mørkere i glasset, og vinen får hurtigt en lækker harmoni mellem frugtighed og velour. Den slutter med god fylde, kompleksitet og elegance. En klassisk, ung Volnay (2019 smagt sept. 21), som uden tvivl vil vokse med årene, men giver allerede meget fra sig. Server den til de bedste gastronomiske kreationer med fuglevildt, kanin, kalv og svinekød.
Fuglevildt
Gris
Kalv
Ost
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle