Zinfandel og Mourvèdre vinstokkene til denne vin blev oprindeligt plantet i 1922 (upodede) og er blevet passet af familien Besson fra far til søn i nu ca. 90 år. Vinmarken… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
339,00 DKK
Vinfirmaet Birichino blev grundlagt i 2008 af to partnere og vinentusiaster, Alex Krause og John Locke. Ud over at de begge havde arbejdet på Bonny Doon Vineyard i Californien og var blevet stærkt inspirerede af stedets ejer, den berømte vinmager Randall Grahm, havde de også både arbejdet sammen og hver for sig flere steder i Europa, bl.a. i Alsace, Madiran, Minervois, Puglia og Piemonte.
Mere end 20 års erfaring med at lave vin under mange forskellige forhold gav dem lyst til at prøve kræfter på deres egen vingård i Santa Cruz, syd for San Francisco, i det område, hvor deres mentor Randall Grahm også holder til.
Målet var klart fra starten: At lave vine på druesorter som man var fortrolige med, at gribe så lidt ind som muligt i processen under vinificeringen, at anvende druernes egen gærkultur i størst mulig udstrækning, at undlade filtrering m.m. – alt sammen med henblik på at lave vine, som byder på en stor og særlig smagsoplevelse. Druerne – kilden til det hele – skulle derfor være perfekt modne og af høj kvalitet, og hos Birichino kommer de fra ikke færre end 12 forskellige familieejede vinmarker i bl.a. Central Coast, Monterey og Santa Cruz. Nogle af disse marker er beplantede så langt tilbage som i slutningen af det 19. årh. eller i begyndelsen af det 20. årh., så begrebet ”Old Vines” får her indlysende en helt særlig betydning.
Navnet ”Birichino” (som i øvrigt betyder ”uartig” på italiensk), blev valgt, da man lavede den første vin på gården, Malvasia Bianca – oprindeligt en drue bragt til Californien fra Calabrien i Italien. Den viste sig som en sød og uproblematisk vin i starten af vinificeringen, men blev ret ustyrlig senere, fuld af udfordringer… En ren ”birichino”!
Vinfirmaet Birichino blev grundlagt i 2008 af to partnere og vinentusiaster, Alex Krause og John Locke. Ud over at de begge havde arbejdet på Bonny Doon Vineyard i Californien og var blevet stærkt inspirerede af stedets ejer, den berømte vinmager Randall Grahm, havde de også både arbejdet sammen og hver for sig flere steder i Europa, bl.a. i Alsace, Madiran, Minervois, Puglia og Piemonte.
Mere end 20 års erfaring med at lave vin under mange forskellige forhold gav dem lyst til at prøve kræfter på deres egen vingård i Santa Cruz, syd for San Francisco, i det område, hvor deres mentor Randall Grahm også holder til.
Målet var klart fra starten: At lave vine på druesorter som man var fortrolige med, at gribe så lidt ind som muligt i processen under vinificeringen, at anvende druernes egen gærkultur i størst mulig udstrækning, at undlade filtrering m.m. – alt sammen med henblik på at lave vine, som byder på en stor og særlig smagsoplevelse. Druerne – kilden til det hele – skulle derfor være perfekt modne og af høj kvalitet, og hos Birichino kommer de fra ikke færre end 12 forskellige familieejede vinmarker i bl.a. Central Coast, Monterey og Santa Cruz. Nogle af disse marker er beplantede så langt tilbage som i slutningen af det 19. årh. eller i begyndelsen af det 20. årh., så begrebet ”Old Vines” får her indlysende en helt særlig betydning.
Navnet ”Birichino” (som i øvrigt betyder ”uartig” på italiensk), blev valgt, da man lavede den første vin på gården, Malvasia Bianca – oprindeligt en drue bragt til Californien fra Calabrien i Italien. Den viste sig som en sød og uproblematisk vin i starten af vinificeringen, men blev ret ustyrlig senere, fuld af udfordringer… En ren ”birichino”!
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Zinfandel og Mourvèdre vinstokkene til denne vin blev oprindeligt plantet i 1922 (upodede) og er blevet passet af familien Besson fra far til søn i nu ca. 90 år. Vinmarken ”Besson” ligger på en skråning i den sydlige del af Santa Cruz Mountains, hvor der er store forskelle mellem dag- og nattemperaturer. Det giver længere modning men til gengæld mere aromatiske og harmoniske vine. Vinstokkene ligger dog 50 m. for lavt til, at den kan bære AVA Santa Cruz Mountains og må derfor nøjes med den mere beskedne betegnelse, AVA Central Coast.
Med årgang 2014 har man introduceret Mourvèdre (17%, 25% i 2015) af samme oprindelse i blandingen, i to årgange, hvor man i øvrigt pga. skimmel og svamp på druerne, var nødt til at efterlade næsten halvdelen af klaserne tilbage under høsten. De druer, man tog ind, var til gengæld utroligt koncentrerede og gav fremragende vine. Efter en total afstikning af druerne foregik gæringen på ståltanke. Vinen blev til sidst modnet på neutrale fade i en relativ kort periode på 9 måneder. Vinen er aftappet uden filtrering.
Zinfandel Saint Georges har en intens, blank, rubinrød farve. Både i duften og i smagen finder man aromaer af mørke bær og frugter som kirsebær, brombær og blommer samt mørke krydderier. Vinen slutter sprødt og med en fin harmoni mellem styrke, alkohol og finesse. Man fornemmer fint Mourvèdres koncentrerede frugtsødme. Server den til and, kalv, svinekød eller lam samt til pasta- og risottoretter.
And
Grill
Gris
Kylling
Lam
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle