Druen Zweigelt er i dag Østrigs mest kendte rødvinsdrue og blev oprindeligt ”opfundet” netop i Østrig (i 1922) af Dr. Zweigelt ved at krydse druesorterne Blaufränkisch (frugt) og… Læs mere
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
165,00 DKK
Familie Reinisch har produceret vin i fire generationer i Thermenregion, nær landsbyen Tattendorf, ca. 30 km. syd for Wien. Det hele startede meget beskedent i 1923 med en enkelt parcel på 0,5 ha. i vinmarken Ried Mitterfeld, men ejendommen er siden vokset til i alt 40 ha. omkring landsbyerne Tattendorf, Gumpoldskirchen og Guntramsdorf. Disse tre steder giver, med deres store forskelle i det lokale terroir, mulighed for at dyrke mange forskellige druesorter. Hovedvægten (65%) er på røde druer som Pinot Noir, St. Laurent, Zweigelt, Merlot m.fl. Hvidvinene frembringes primært på de lokale druer Rotgipfler og Zierfandler, men også på Chardonnay og Sauvignon Blanc.
Familiens aktuelle vingård ”Johanneshof Reinisch” blev i 1995 opført af Johann Reinisch, en af Østrigs mest berømte vinpersonligheder og far til de tre brødre, Hannes, Michael og Christian, som i dag i fællesskab har ansvaret for familiefirmaet. I kælderen forefindes de mest moderne vinificeringsfaciliteter og sammen med de tilliggende markers særdeles gode beskaffenhed og familiens mangeårige erfaring, giver det rigtig gode muligheder for at producere nogle af Østrigs bedste vine. Rustfrie ståltanke samt træfade i et meget alsidigt udvalg (store som små, nye som gamle) anvendes til gæring og/eller modning. Egetræet til fadene hentes lokalt, idet vinhuset selv udvælger træ fra Wienerwald syd for Wien og selv tørrer stavene i 3-4 år. Ristningen af fadene afhænger af vinen og årgangen, men ligger som regel i den lette ende.
I 2004 påbegyndte Familie Reinisch en overgang til økologisk produktion, og i 2014 blev man officielt certificeret som økologisk vinproducent.
Familie Reinisch/Johanneshof placeres i dag af mange vineksperter og vinguider blandt eliten af østrigske vinproducenter.
Familie Reinisch har produceret vin i fire generationer i Thermenregion, nær landsbyen Tattendorf, ca. 30 km. syd for Wien. Det hele startede meget beskedent i 1923 med en enkelt parcel på 0,5 ha. i vinmarken Ried Mitterfeld, men ejendommen er siden vokset til i alt 40 ha. omkring landsbyerne Tattendorf, Gumpoldskirchen og Guntramsdorf. Disse tre steder giver, med deres store forskelle i det lokale terroir, mulighed for at dyrke mange forskellige druesorter. Hovedvægten (65%) er på røde druer som Pinot Noir, St. Laurent, Zweigelt, Merlot m.fl. Hvidvinene frembringes primært på de lokale druer Rotgipfler og Zierfandler, men også på Chardonnay og Sauvignon Blanc.
Familiens aktuelle vingård ”Johanneshof Reinisch” blev i 1995 opført af Johann Reinisch, en af Østrigs mest berømte vinpersonligheder og far til de tre brødre, Hannes, Michael og Christian, som i dag i fællesskab har ansvaret for familiefirmaet. I kælderen forefindes de mest moderne vinificeringsfaciliteter og sammen med de tilliggende markers særdeles gode beskaffenhed og familiens mangeårige erfaring, giver det rigtig gode muligheder for at producere nogle af Østrigs bedste vine. Rustfrie ståltanke samt træfade i et meget alsidigt udvalg (store som små, nye som gamle) anvendes til gæring og/eller modning. Egetræet til fadene hentes lokalt, idet vinhuset selv udvælger træ fra Wienerwald syd for Wien og selv tørrer stavene i 3-4 år. Ristningen af fadene afhænger af vinen og årgangen, men ligger som regel i den lette ende.
I 2004 påbegyndte Familie Reinisch en overgang til økologisk produktion, og i 2014 blev man officielt certificeret som økologisk vinproducent.
Familie Reinisch/Johanneshof placeres i dag af mange vineksperter og vinguider blandt eliten af østrigske vinproducenter.
Der er i øjeblikket ingen anmeldelser
Druen Zweigelt er i dag Østrigs mest kendte rødvinsdrue og blev oprindeligt ”opfundet” netop i Østrig (i 1922) af Dr. Zweigelt ved at krydse druesorterne Blaufränkisch (frugt) og St. Laurent (struktur). Vine lavet på Zweigelt minder lidt om unge Pinot Noir-vine med deres umiddelbare frugtrighed.
Zweigelt-druerne til denne vin kommer primært fra vinhusets økologiskdyrkede vinmarker omkring landsbyen Tattendorf, hvor den varme og meget mineralske jord (småsten, kalk, sand, ler) er perfekt til røde druer som Pinot Noir, Zweigelt og St. Laurent. Efter afstilkning og en skånsom knusning gennemgår druerne en kort, kølig skindmaceration på ståltanke inden selve gæringen, for at optimere farve-, aroma- og smagsekstrakten. Efter gæringen flyttes vinen til store træfade (1.000-3.000 l.), hvor den modner i 10 måneder.
Zweigelt fra Familie Reinisch har en meget lækker duft af røde bær, med let krydrede toner. Smagen er sprød, struktureret og harmonisk, med en god mineralitet til sidst. Den må gerne serveres køligere (16 °C) end normalt for en rødvin. Brug den til svinekød, lam, kalv, fuglevildt, pasta- og risottoretter.
Fuglevildt
Grøntsagsretter
Kalv
Kylling
Pasta
Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle