RealVarenavn:

FRAPIN COGNAC 15 Y XO G.B. 45,3% Grande Champagne, Cognac Frapin (70cl)

Billede zoom:
Billede:
0800360_frapin_15_ans
Navn:
  1. Varenr.:
    08003600030
  2. Land:
    Frankrig
  1. Indhold:
    70,0cl
  2. Alkohol:
    45,3%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
100%
Betinget procent:
100%
Navn:
Ugni Blanc (Trebbiano)
  1. Anbefales til:
    Cigar, Drinks, Kaffe
    Beskrivelse:
    Få firmaer i Cognac kan - som familien Frapin - føre traditionen for cognacproduktion helt tilbage til år 1270. Cognac Frapin har den sjældne ære at være den største vinmarksbesidder i Grande Champagne distriktet. Ud over de 200 ha. vinmarker, som alle ligger i Grande Champagne området, ejer Frapin også en af de flotteste og mest berømte ejendomme i 1. Cru: Château Fontpinot på 147 ha. Bedre beliggenhed kan man ikke tænke sig. Château Fontpinot er både et af de mest bemærkelsesværdige og et af de største godser.

    En forklaring på det udsøgte produkt er den kunst, der ligger i at blande cognac. Selv Frapins 1270 - den mest beskedne i firmaets cognacserie - er udelukkende sammensat af Grande Champagne cognac, og VSOP kan yderligere pryde sig med betegnelsen 1. Cru du Cognac. Deres lagring på egetræsfade fremstillet af træ fra den kendte Limousin-skov gør det muligt at blende og tappe unikke produkter. Huset arbejder med en kælder-lagring, som er fugtig og kold samt en lofts-lagring, som er tør og varmere. Dette giver to helt forskellige udtryk, hvor fugten fordamper mere alkohol end vand, og tørheden fordamper mere vand end alkohol.

    Cognac Frapin har igennem århundreder opbygget en lang tradition for godt håndværk og stabilitet i produktionen, hvorfor de har et godt ry som en stor destillatør af luksus-cognac.

    Samtidigt med at være et veletableret cognac-hus med rødder i historien arbejder de meget med miljøet i Cognac. Huset har netop opnået den højeste opnåelige udnævnelsen HVE-3 for bevarelsen af biodiversiteten i og omkring deres marker.
    Website:
    Distriktet: 
    NiceDistrict:
    Cognac
    small-arrow
    1. Bordeaux umiddelbare nordlige nabo, Cognac, er sikkert verdens mest kendte distrikt for produktion af brændevin og dette siden det 15. århundrede. Det var imidlertid først i 1860, at den franske geolog Coquand og hans assistent lavede en opdeling af området efter jordbundsforholdene og opdagede, at kvaliteten af Cognac var tæt forbundet med netop jordbundstypen.

      6 områder blev derefter fastlagt, hvor den bedste Grande Champagne ligger i midten af området. Navnet kommer fra Champagnedistriktet længere nordpå og skyldes, at man i området finder en meget kridtholdig jordbund, som ligner den i det berømte franske vindistrikt. Kridtet udgør ca. 35% i det øverste lag og helt op til ca. 80% længere nede. Og i Cognac som i Champagne giver denne jordtype finesse og charme.
    Sammensat af årgangscognac som er min. 15 år gamle og som udelukkende er lavet på Ugni Blanc druer, som dyrkes på Domaine Frapins vinmarker.Under hele produktionen - både under destilleringen og modningen - bliver disse cognac´er holdt adskilt fra de andre cuvéer, udvalgt for deres lethed og renhed. De Cuveer, som er beregnet til at indgå i 15 Years Old Cognac, bliver først modnet 6 måneder på nye træfade fra Limousin, for at fremhæve og bevare de unge cognac´ers umiddelbare frugttoner. Derefter følger en modning i 10 år på 5-20 års træfade, 8 år i såkaldte "chaix secs" - tørre loftsrum, hvor både en del af alkoholen men især vandet fordamper (som på Château Fontpinot i øvrigt). Disse tørre loftsrum giver mere intense og samtidig mere delikate og aromatiske toner i cognac. I de resterende to år bliver Cognac modnet i mere fugtige kældre, hvor kun alkoholen fordamper (3% årligt - "la part des anges" - englenes andel) og derved får mere rundhed og charme. Til sidst får 15 Years Old Cognac min. 5 år på ældre træfade. Hele processen foregår "Sur Lie" (med eget bundfald). Ifølge gældende lovgivning i Cognac har denne Cognac lagret under lås og slå (og under myndighedernes kontrol), siden den blev destilleret.15 Years Old Cognac bør serveres ved rumtemperatur men ikke for varmt. Dens finesse og frugt kommer bedst frem ved normal temperatur. Det anbefales at give cognacen 2-3 minutters iltning i glasset. Man vil derefter kunne nyde en utroligt kompleks og intens Grande Champagne 1. Cru du Cognac med eksotiske nuancer og en uforlignelig finesse. Nogle beundrer den for finessen, andre for dens strukturerede og næsten maskuline stil. En kompleks sag!

    Anmeldelser

    Visual Score:
    Ultimate Spirits Challenge 96/100 Point
    Kort vinbeskrivelse:
    2022 Extraordinay, Ultimate Recommendation: The richly structured palate does not disappoint. Golden raisin, honey-baked apple, tobacco, creme brulee, and sweet spices keep unveiling through the lasting finish in endless waves.
    Førpris

    DKK 929,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar