RealVarenavn:

CAVA BRUT ØKO Vega Medien, Cavas Marevia, Valencia

Billede zoom:
Billede:
0633702_vega_medien_brut_organic
Navn:
  1. Varenr.:
    06337020035
  2. Land:
    Spanien
  1. Indhold:
    75,0cl
  2. Alkohol:
    11,5%
Druesammensætning
Druesammensætning:
Procent:
25%
Betinget procent:
25%
Navn:
Chardonnay
Procent:
75%
Betinget procent:
75%
Navn:
Macabeo (Viura)
  1. Anbefales til:
    Asiatisk, Fisk, Skaldyr, Aperitif
    Beskrivelse:
    Cavas Marevia er i dag den mest betydende producent af cava (mousserende) i Valencia. Huset blev først grundlagt i 2007, hvilket forklarer det absolut topmoderne udstyr, som man råder over. Formålet har lige fra starten været at producere cavaer og vine af højeste kvalitet, med druer hentet nær vinhusets hjemsted, Requena. Her, hvor vintraditionen går ca. 2.000 år tilbage, ligger vinmarkerne relativt højt (600-700 m.o.h.) og nyder godt af et klima med store temperaturforskelle mellem dag og nat samt en god afkøling fra Middelhavet - ca. 70 km. væk.

    Det er perfekte forhold for druer til mousserende vine, hvor man prioriterer aroma, friskhed og finesse. Cavas Marevia henter sine druer både på egne vinmarker og hos vindyrkere, som man har et fast samarbejde med. Alle vinmarkerne dyrkes i dag økologisk og alle vinene er ligeledes økologisk certificerede.

    Siden 2019 har Cavas Marevia foretaget betydelige investeringer, der tager sigte på at reducere deres CO2-udledning - først og fremmest i form af solcellepaneler på taget af vingården (300 kW), som dækker deres forbrug af strøm. Deres indsats for en mere bæredygtig produktion har således udløst en certificering fra organisationen Sustainable Wineries for Climate Protection.

    Website:
    Distriktet: 
    NiceDistrict:
    Cava
    small-arrow
    1. Spanien har i de sidste år markeret sig som storproducent af "cava" vine mousserende vine, som bliver modnet i "cava" det spanske ord for kælder. Det er især Penedès området, som er kendt for dette. Kvaliteten af de mange spanske "cava" mærker, der findes på markedet i Europa, i øvrigt i konkurrence med de italienske, franske og tyske mousserende, varierer meget. Få meget store producenter dominerer markedet med vine, som teknisk set er vellavede, men som ofte mangler karakter og fylde. Derfor bør man interessere sig for nogle af de mindre producenter, som prioriterer kvaliteten.

      Hemmeligheden bag en god cava er dels kvaliteten af druerne, dels renhed under hele produktionen samt tid. En god cava, crémant eller champagne kræver nemlig, at naturen får lov til at arbejde langsomt. En hurtig gæring vil nok betyde færre omkostninger, men samtidig en vin med "grove" bobler og uden finesse.
      Spanien har i de sidste år markeret sig som storproducent af "cava" vine mousserende vine, som bliver modnet i "cava" det spanske ord for kælder. Det er især Penedès området, som er kendt for dette. Kvaliteten af de mange spanske "cava" mærker, der findes på markedet i Europa, i øvrigt i konkurrence med de italienske, franske og tyske mousserende, varierer meget. Få meget store producenter dominerer markedet med vine, som teknisk set er vellavede, men som ofte mangler karakter og fylde. Derfor bør man interessere sig for nogle af de mindre producenter, som prioriterer kvaliteten.

      Hemmeligheden bag en god cava er dels kvaliteten af druerne, dels renhed under hele produktionen samt tid. En god cava, crémant eller champagne kræver nemlig, at naturen får lov til at arbejde langsomt. En hurtig gæring vil nok betyde færre omkostninger, men samtidig en vin med "grove" bobler og uden finesse.
    Vega Medien Brut Organic laves på lige del Chardonnay og Macabeo, som hentes på udvalgte parceller på økologiskdyrkede vinmarker i Requena. Druerne er håndplukket i små kasser for at undgå masning og oxydering under transporten til kælderen. Efter en skånsom presning, hvor man selekterer den bedste del af mosten, foregår gæringen på ståltanke. Basisvinen bliver derefter modnet i nogle måneder på sit lie (bundfald) i ståltanke og gærer derefter i 18 måneder på flaske efter Méthode Traditionelle teknikken.

    Cavaen har en lysgylden farve med grønt skær. Boblerne er små, livlige og vedvarende. Duften er umiddelbar og frugtrig med nuancer af hvide blomster, citrusfrugter og grape samt en smule ferskner. Smagen er frisk og elegant med en god frugtsødme, som bliver løftet flot af en god syre. Eftersmagen er ret lang og elegant. En mousserende som er lige til at nyde. Serveres som aperitif, men også til retter med skaldyr eller fisk og til sushi.

    Anmeldelser

    Visual Score:
    James Suckling
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Berliner Wine Trophy Gold/ Medal
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    EcoRacimo (Spain)
    Kort vinbeskrivelse:
    Visual Score:
    Decanter World Awards Bronze/ Medal
    Kort vinbeskrivelse:
    Førpris

    DKK 99,00

    Kommentér produkt

    Antal: 0, Gennemsnit: 0,0
    1. Navn
    1. E-mail
    1. Rating
    1. Kommentar